Premià de Mar

Notícia

Pep Ripollès : És urgent replantejar la taula de Reactivació per permetre el debat i el consens real de totes les forces polítiques i entitats socials.

Avui a l'Espai d'opinió dels Grups Municipals de Ràdio Premià, Pep Ripollès, portaveu del Grup Municipal d’ERC-JxP ens ha parlat de la Taula de Reactivació Econòmica i Social i de les declaracions del Sr. David Gutiérrez del passat divendres a l'emissora de ràdio.

De les declaracions esmentades a assegurat de forma contundent que el Sr. David Gutiérrez ha mentit de manera reiterada i premeditada amb l’únic objectiu de desacreditar al conjunt de l’oposició. Oposició que ha presentat més de 200 propostes serioses i ben treballades amb l’objectiu d’enriquir el dia a dia de la ciutadania.
Ha afegit que el soci de govern i portaveu dels socialistes va fer molt d’èmfasi en el fet que va enviar un correu electrònic explicatiu en relació amb la manera de procedir de la Taula i que ningú li va contestar, i ha aclarit que ambdues afirmacions són falses.
La primera, perquè van rebre un e-mail en data 22 de juliol, on ens deia quins agents socials proposava i anava acompanyat d’un calendari de reunions, en cap cas, com funcionaria la taula, ni com es desenvoluparien els debats.
I la segona perquè el 18 de setembre, després de l’estiu i la Moció de Confiança, des d'ERC es va enviar un correu electrònic, al Sr. Gutiérrez i al Sr. Méndez oferint propostes de millora per la taula del pacte i agents que hi mancaven, propostes que no van ser ateses i molt menys contestades. Fins i tot se'ls deia que no ho veien molt clar, sobretot pel temps i metodologia de feina de les taules. Reitera Pep Ripollès que aquest e-mail mai va ser contestat per cap dels dos càrrecs polítics principals de l’Ajuntament, fet que ja es va denunciar al passat Ple de Setembre davant de les paraules del mateix Sr. Gutiérrez que va acabar demanant perdó de manera reiterada. Per això en les seves últimes declaracions, el grup municipal d'esquerra veu una evident mala fe, molt poca ètica política i una manca real de diàleg, entesa i consens a més d'una nul·la transparència. Culpabilitzar a l’oposició de la mala organització i gestió d’aquest pacte de la Taula de Reactivació és irresponsable, en comptes d’escoltar i assumir que el plantejament és erroni i no ajuda en res a avançar en la recuperació del nostre poble.


Parlant de la Taula de Reactivació, el portaveu d’ERC, afirma que han estat actius en aquesta proposta, votant-la a favor, malgrat les reticències, en veure precipitació, improvisació i molta pressa, reticències que s'han vist confirmades: poc debat, poca participació (no s’ha permès la interacció entre els proposants i els membres de les taules), poca concreció dels punts i poques explicacions, incoherències, ja que no sembla que l’objectiu sigui un Pacte de Reactivació Econòmica i Social (han deixat fora moltes propostes per no ser accions Anti-Covid o perquè són fora de l’abast de l’Ajuntament, però per això ja hi era el Consell Assessor per la Covid o les diferents taules constituïdes que no han participat de manera activa en aquestes taules, així com els diferents Consells Municipals).


Pep Ripollès ha agraït sincerament les aportacions de les persones i entitats presents, als tècnics municipals i a tothom qui ha dedicat temps i esforços, recalcant que farà tot el possible perquè aquest esforç no quedi en un paper només, en forma de pressupostos. Per tot això, ERC ha proposat al conjunt de forces de l’oposició i a qui vulgui adherir-se, fer un replantejament d’aquesta taula per tal que permeti el debat i el consens real dels qui hi vulguin participar, per tal que sigui útil per l’assoliment del seu objectiu original: la reactivació del poble en l'àmbit social i econòmic després de la pandèmia.

Des d'Esquerra aposten per tant per una taula seriosa, amb un enfocament a mitjà i, fins i tot, a llarg termini, però enfocada de manera absolutament diferent, perquè el que no es pot permetre és que l’equip de govern, aprofiti aquesta situació pandèmica per fer màrqueting polític amb una clara voluntat de col·locar l’oposició contra l’espasa i la paret per l’aprovació d’uns pressupostos de cara el 2021, que ni tan sols s’han començat ha parlat. Tot això, afegeix, sense oblidar que cal també, de manera urgent, posar-se a treballar les mesures a curt termini que calguin per atendre les necessitats immediates dels veïns i veïnes, així com del teixit comercial i empresarial i en aquest punt també esperen que l’equip de govern escolti més les aportacions d'ERC Premià de Mar pel que fa a les Subvencions del comerç i que tingui més encert del que han tingut fins ara, perquè aquestes decisions impliquen a molta gent.

 Podeu escoltar al Pep Ripollès aquí.