Premià de Mar

Notícia

Daniel Torras a Ràdio Premià de Mar: Els ajuts públics han de ser únicament per ajudar a les famílies que tenen més dificultats.

Imatge Esther de Prades
Imatge Esther de Prades
El regidor d'ERC-JuntsxPremià Daniel Torras, en la seva intervenció a Ràdio Premià de Mar, ha defensat que els ajuts i les subvencions escolars han de seguir un criteri de necessitat, d'ajuda social, no d'universalitat.

"Si alguna cosa hem après en aquesta pandèmia, és que els diners públics han de ser útils i han de ser únicament per ajudar la gent que ho necessita, que malauradament, cada dia n'hi ha més.
ERC – JuntsxPremià s'ha ofert, s'ofereix i sempre s'oferirà per treballar acords de justícia que ajudin a aquelles persones que més ho necessiten".

Ha incidit en què les administracions, inclòs l'ajuntament, no disposen de tots els diners que necessitarien per cobrir totes les necessitats, pel que no es pot malbaratar ni un sol euro públic. S'ha de vetllar perquè els diners ajudin a les famílies, a la gent que realment ho necessita, a les persones que sense aquestes ajudes no podria fer coses bàsiques i vitals.

Per això a ERC – JuntsxPremià no s'entén per a què són necessàries les ajudes universals per l'educació del nostre poble, que és el mateix que regalar diners públics a persones que no els necessiten, una ajuda universal és això. L'única explicació possible és que aquestes ajudes universals es fan per crear simpaties polítiques, per fer populisme, quan els diners públics han de ser únicament per ajudar a qui ho passa malament.

El regidor ha assenyalat que ERC – JuntsxPremià no està d'acord amb la subvenció universal per diversos motius:
  • Les ajudes han de ser personals i gestionades pels serveis socials. S'ha d'incrementar la plantilla de Serveis socials i alliberar d'aquesta tasca que no els pertoca a les AFES, les direccions i a Educació.
  • Inicialment l'objectiu era cobrir 100% totes les despeses d'aquelles famílies que tenen més dificultats i que realment necessiten l'ajuda. Si cal, es poden replantejar quins criteris hi ha per decidir qui ho necessita. Però primer, ajudar a tothom que necessita l'ajuda ja.
  • No s´ha de regalar diners a qui no els necessita. Si sobren diners, es reinverteixen en una altra cosa pel poble. La subvenció universal per educació, de cap manera és un millor repartiment. ​
Al final de la seva intervenció, el Daniel Torras ha recordat que el govern si vol pot aprovar-la, fins i tot regalar diners, ja que al ple, sumant els vots de JuntsxCat-PDeCAT, PSC i C's tenen 11 regidors que és la majoria absoluta. Per tant, si volguessin, ja ho podrien haver aprovat fa temps.
També ha recordat que com sempre, ERC-JuntsxPremià s'ofereix per acordar un nou model d'ajudes i per donar una empenta, de veritat, al poble i a la seva educació.

Cliqueu aquí per escoltar la seva intervenció a la ràdio.