Premià de Mar

Notícia

Els socis de govern Jxcat/PDECat i PSC, amb suport de Ciutadans, refusen la moció d'ERC-JxPremià per millorar la transparència de l'Ajuntament.

Imatge Esther de Prades.
Imatge Esther de Prades.

Sandra Rivera Moyano, regidora d´ERC-JuntsxPremià, a l´espai dels grups municipals de Ràdio Premià :

" El passat ple vam presentar una moció demanant que es modifiqués el reglament orgànic del nostre Ajuntament.
El reglament orgànic és l'eina que regula l'organització i el funcionament de l'Ajuntament, i entre altres coses, el funcionament del mateix ple.
Aquesta moció que presentàvem per tal de millorar la transparència del nostre Ajuntament davant els nostres veïns i veïnes demanava dues coses:

Per un costat, que s'informés en l'acte públic del ple, dels acords que pren l'òrgan conegut com a Junta de Govern, acords que sovint són molt importants i que moltes vegades no arriben a tothom perquè només es publiquen a la pàgina web de l'Ajuntament, com ara la convocatòria de places de treball, convocatòria de subvencions, etc.
Aquesta petició deriva d'una sentència del mes de juny d'aquest any del Tribunal Suprem que diu que aquesta informació és obligatòria, obligació que de fet ja fa molts anys que compleixen molts ajuntaments.

Per altra banda, també demanava regular el que es coneix com a comissions d'investigacions, comissions que permeten com el seu nom indica, investigar assumptes o conflictes en l' àmbit de la gestió municipal. Aquesta neix d'una necessitat que altres municipis ja recullen en els seus reglaments i que esdevé una eina de transparència útil tant pels grups polítics com per a la ciutadania.

Doncs bé, JxCat/PDEcat i PSC, socis de govern, amb el suport de Ciutadans van considerar que no era necessari dotar el consistori d'aquests recursos i que convenia seguir tal com estem.
L'argument de Jxcat/Pdcat i Ciutadans: Que no estaven d'acord amb la fórmula que proposàvem per convocar la comissió. En aquest punt, val a dir que abans del ple els vam oferir parlar d'aquest punt, fet que no es va produir i que van aprofitar aquests grups per tombar la proposta.
Potser algú donarà explicacions en algun moment de quines són les raons reals per evitar la implantació al nostre municipi d´aquesta eina de transparència envers els nostres ciutadans."

Podeu escoltar a la Sandra Rivera clicant aquí.