Premià de Mar

Notícia

Sobre la posició d'ERC- JuntsxPremià en el contenciós administratiu de la norma del padró.

Imatge Esther de Prades
Imatge Esther de Prades
Declaracions a Ràdio Premià de Mar de Pep Ripollès en referència a la decisió de Crida Premianenca i Premià en Comú Podem d'emprendre accions legals contra la normativa del padró:

"La política d'ERC des de fa molt de temps, és no presentar demandes. No és una qüestió de tenir raó o no, està demostrat que últimament mai aconseguim un resultat favorable a cap de les demandes presentades amb la marca ERC a un Jutjat. Per tant, tenim poca confiança en la justícia i per això no ens hem sumat al recurs contenciós administratiu engegat per Crida Premianenca i Premià en Comú Podem, tot i donar suport a la iniciativa, esperant que almenys es clarifiqui el criteri de la norma per tots els Ajuntaments del país.

Nosaltres no deixarem de treballar per garantir el dret de l'empadronament. Senzillament no ens afegim a aquesta iniciativa, malgrat que en compartim el fons, perquè no som partidaris de judicialitzar la política sense abans esgotar altres vies sobre les quals estem treballant i esperant que siguin suficients.

No cal dir, que considerem que la interpretació de la norma de l'empadronament que fa l'equip de govern de l'Ajuntament de Premià de Mar i C's, no és correcta i que el padró és una obligació per tothom qui viu a Premià de Mar, sigui quina sigui la seva situació habitacional, tal com clarament marca la mateixa norma. En l'últim Ple, vam preguntar al govern sobre la situació del padró i ens van contestar, que tothom qui ho havia demanat, se l'ha empadronat, quan aquesta situació es capgiri, tornarem a actuar i allà hi serem per defensar als nostres veïns i veïnes, com fem sempre".

Cal recordar que va ser ERC Premià de Mar qui en un principi va denunciar la gravetat que suposaria l'aprovació de la moció presentada al ple del 23 de setembre per l'equip de govern, la qual enduria els requisits d'empadronament al nostre poble. Van votar a favor els grups municipals de C´s, Junts X Premià de Mar - PDECat i el PSC i es va aprovar.
ERC ja argumentava llavors que no és cert que hi hagi una relació entre ocupació il·legal d'habitatges i el compliment de la norma en matèria d'empadronament. No s'ocupen pisos per empadronar-se a Premià de Mar; s'ocupen perquè hi ha precarietat, hi ha pisos buits i aquests, en una gran majoria, són dels bancs.​
Per intentar evitar l'aplicació de la moció, el 19 d´octubre de 2020, ERC-JuntsXPremià,Crida Premianenca i Premià en Comú Podem van presentar conjuntament un RECURS DE REPOSICIÓ en temps i forma contra l'aprovació de la moció esmentada per la qual es demanava que es mantinguessin els criteris d'empadronament establerts a 17 d'octubre de 2018.

Per saber-ne més :

http://locals.esquerra.cat/premiademar/article/104343/ple-municipal-del-23-de-setembre
http://locals.esquerra.cat/premiademar/article/104384/mireia-cardus-derc-premia-de-mar-juntsxpremia-a-radio-premia-sobre-la-mocio-de-lempadronam

Podeu escoltar aquí a Pep Ripollès