Premià de Mar

Notícia

ERC garanteix la tramitació del pressupost 2022 amb la seva abstenció, sempre que es complexi una "condició indispensable" amb l'acord amb C's.

Imatge Esther de Prades
Imatge Esther de Prades
El Grup Municipal d'Esquerra Republicana – Junts x Premià - AM ha enviat aquest mateix diumenge (19.12.21) unes peticions i propostes clares, concises i dirigides al conjunt de la població de Premià de Mar per poder abordar de manera clara el seu posicionament vers el Pressupost 2022.
En aquest sentit, es considera que "aquests pressupostos són tècnicament correctes, però que hi ha partides importants que disminueixen, com ara Serveis Socials, Habitatge i Educació. Les xifres es veuen retocades a l'alça per inversions que maquillen els comptes, però que no s'apliquen polítiques ben dissenyades".
En aquest sentit, els republicans consideren que el pressupost 2022 és continuista i no respon a les necessitats actuals de Premià de Mar.

En els Pressupostos del 2021, els republicans van abstenir-se en la seva aprovació inicial com a gest per poder millorar el pressupost a partir de les propostes aportades i deslliurar e Govern Municipal d'estar condicionat a les voluntats del Grup Municipal de C's i la possibilitat d'incorporar un/a professional a l'àrea de finances per reforçar Serveis Econòmics i millorar processos d'assoliment de recursos, control, execució i valoració de despeses", segons informació publicada al web municipal el passat 28.05.21, que finalment es va esdevenir amb la imposició d'un nou càrrec de confiança. Segons els republicans, "la informació publicada al web municipal era absolutament confusa i enganyosa; en cap cas, vam ser informats d'aquesta incorporació de càrrecs eventuals, respecte a la qual ens hem mostrat molt crítics durant tota la legislatura, qüestionant-ne les funcions i l'assoliment dels seus objectius".
La gran majoria de propostes ja van ser presentades i acceptades en els pressupostos '21, malgrat que encara no s'hagin executat.

Per aquests pressupostos hi ha iniciatives i projectes que no tenen cost econòmic, sinó que necessiten tan sols determinació política per al seu desenvolupament i voluntat d'entesa amb la formació republicana, com ara treballar per desenvolupar propostes de reducció del deute previst en els pressupostos del 2022, que s'enfilarà fins als 6 milions d'euros de deute real, així com conèixer i intervenir en les decisions sobre Transmesa i Metal·logènia i conèixer les negociacions existents entre l'Ajuntament amb la propietat de Can Sanpere. Per a tot plegat es requereixen garanties i el compromís per a l'execució de les propostes signades.

Pel que fa al càrrec eventual de C's, del qual se'n desconeix l'assoliment d'objectius clars, els republicans proposen com a condició, la rescissió del contracte de manera immediata i "obrir convocatòria urgent d'un procés de selecció intern o Comissió de Servei d'una figura que gestioni, controli, supervisi i generi el control absolut i transversal, amb vinculació a Serveis Econòmics, un Departament que —reconeix— està molt mancat d'efectius".

Des del Grup republicà consideren una "anomalia política" l'acord del Govern Municipal amb la formació de C's, atès que és un partit que públicament ataca la llengua, la cultura i les tradicions catalanes, com es demostra diàriament. A Premià de Mar s'han rebut denúncies d'aquesta formació per diferents motius: per penjar estelades, per la col·locació de senyeres, pels llaços grocs i denúncies contra tot el dret legítim de la recerca de la independència de Catalunya en forma de República Catalana.

També han insistit en la necessitat de tornar a presentar el Pla d'Acció Municipal d'aquesta Legislatura, ja que aquesta absència comporta que no es publiquin els objectius i accions fixats pel govern cada any, impedint-ne a la pràctica el seguiment per part de la ciutadania i l'oposició,  eximint el mateix govern municipal del necessari balanç anual d'acompliment i retiment de comptes.
El Grup Municipal d'ERC-JuntsxPremià-AM conclou que amb aquesta proposta el Govern Municipal aprovaria els pressupostos del 2022 amb la seva abstenció i obriria un nou marc de relacions entre el Govern de Junts i PSC amb el grup republicà.

A hores d'ara, el Govern Municipal no ha contestat els requeriments del grup municipal d'ERC per seguir-ne treballant i proposa l'ajornament d'aquest punt de l'Ordre del Dia i convocar un Ple únicament de Pressupostos per al proper dimecres, 29 de desembre.
La decisió està en mans del Govern Municipal; malgrat tot, des d'ERC afirmem que seguirem treballant amb el Govern municipal per enfortir la ciutat present i futura.