Premià de Mar

Notícia

Moció d'abril en defensa del cànon de residus a Catalunya

En el ple de l'Ajuntament d'abril va ser aprovada la moció que va presentar el nostre grup municipal. La Moció en defensa del cànon de residus a Catalunya és la conseqüència del compromís d'Esquerra Republicana Premià de Mar amb la transformació verda del país, una transformació que comença als municipis. Considerem prioritari continuar treballant per incrementar la recollida selectiva i defensar l'actual sistema de cànon de residus, per això es demanen els següents acords :

PRIMER.- L'Ajuntament de Premià de Mar dona suport al cànon residus de Catalunya i se suma al manifest impulsat per diferents institucions, entitats i personalitats en la seva defensa.
SEGON.- L'Ajuntament de Premià de Mar demana que es modifiqui l'articulat de la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular per tal que els cànons establerts a l'esmentada ley només s'apliquin a aquelles comunitats que no disposin d'un impost amb les mateixes característiques, així com es blindi el cànon català tal com es coneix fins ara, un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut de gran consens polític i social a Catalunya.
TERCER.- Que l'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a continuar donant suport als programes de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l'aplicació de l'economia circular.
QUART.- L'Ajuntament de Premià de Mar es compromet a donar suport a l'Agència de Residus de Catalunya en l'aplicació del cànon de disposició de residus, i a la defensa d'aquesta mesura fiscal, així com instar a la Generalitat de Catalunya a l'estudi i impuls de nous mètodes de recollida selectiva i l'aportació dels recursos necessaris als municipis per a avançar en el camp del reciclatge..
CINQUÈ.- Donar trasllat d'aquest acord a l'Agència de Residus de Catalunya, al Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, als grups parlamentaris catalans al Congreso i Senat i al Ministerio de Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

La moció esmentada va ser aprovada amb el suport de Crida Premianenca, Premià en Comú Podem i JuntsxPremiàdeMar. PSC i Ciudadanos van votar en contra.