Puigcerdà

Totes les notícies

Resum del ple extraordinari

El passat dia 8 de Juliol de 2020, a les 21h, per videoconferència (zoom), va tenir lloc el Ple Extraordinari telemàtic del Consistori del municipi de Puigcerdà. Els eixos principals tractats van ser el tancament de l’exercici 2018 i fixar les dates de les festivitats del municipi. A continuació us presentem els acords arribats amb el grup de govern després d’intervenció apel·latives i/o referencials dels nostres regidors i regidora. En cas de reviure el ple en directe adjuntem el següent link: https://www.youtube.com/watch?v=IhSb-yCwzvM L'ordre del dia va ser el següent amb el minut corresponent del video: A) Part resolutiva 1.Expedient 487/2020. Aprovació del Compte General de l'Ajuntament de Puigcerdà de l'exercici 2018 (1:37’-7:30’)  2.Expedient 1301/2020. Proposta d’acord d’aprovació de fixació de les festes locals del Municipi de Puigcerdà, Age, Vilallobent i Ventajola per l’any 2021. (7:52’-11:22’) Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal  

Tenim nova Comarcal

El passat cap de setmana, ens va constituir la nova executiva comarcal. Una executiva formada per :  Àngel Llobell (president comarcal i finances) Montse López (secretària general) Cristina Rotellà (secretària organització)  Ramón Surroca (sectatari de medi ambient i Sostenibilitat)  Olga vinyeta (secretària d'imatge i comunicació) Sílvia Bertran (secretària política municipal). Toni Llord (secretari d'Acció política)  Iu rosella (secretari d'Acció econòmica) Des d'@ercpuigcerda volem desitjar molta sort i encerts. ENHORABONA!!!! 

Inauguració L'Agrobotiga Cerdanya

Avui el nostre grup municipal ha assistit a la inauguració de l'Agrobotiga Cerdanya de l'equip Adis. Com a representants de l'Ajuntament de Puigcerdà treballarem per garantir l'èxit d'aquest projecte d'integració sociolaboral per persones amb diversitat funcional i per estar al costat dels nostres productors locals de la Xarxa Agroalimentària. Des d'@ercpuigcerda i @joventcerdanya sempre estarem al costat del comerç de proximitat, ecològic, de comerç just i d'economia social.  Jo comerç local i tu?

Reclamem la retransmissió dels plens municipals per garantir la transparència del municipi

- Les formacions republicanes exigeixen utilitzar les noves tecnologies de la informació i la comunicació per retransmetre els plenaris municipals. - Esquerra Republicana a Puigcerdà i el Jovent Republicà a la Cerdanya reafirmen així el seu compromís ferm i sòlid amb la participació ciutadana, la transparència i el bon govern. Davant l’escenari polític actual, degut a la pandèmia de la Covid-19, cada cop són més els ciutadans que reclamen més participació, més transparència i més accessibilitat en tot allò que fa referència a la presa de decisions dels seus representants públics.   Les nostres institucions, sempre sent una eina amb la finalitat de servei públic, han de facilitar l’accés al debat polític i provocar de manera activa un funcionament transparent, obert i accessible per a tothom.  No podem obviar tampoc, que hi ha una part de la població que sent desafecció vers la política i que, per tant, ha de ser l’Ajuntament, en la seva totalitat, qui s’ha d’esforçar al màxim per tal d’apropar el debat, la reflexió i la presa de decisions als nostres conciutadans i conciutadanes.   Sens dubte el Ple Municipal és l’òrgan de govern municipal on participen tots els regidors i regidores del consistori, sent aquest l’espai plural de debat de la nostra política local i on s’hi exposa tant la visió dels grups polítics municipals que són al govern com la dels que són a l’oposició.   Sovint la ciutadania no pot assistir presencialment a les sessions del ple i, per tant, no poden tenir un accés directe a la informació que se’n genera. No obstant, amb l’aparició de les noves tecnologies de la informació i la comunicació - les TIC – es permetria que des de l’Ajuntament es poguessin establir noves dinàmiques de funcionament per millorar la informació al ciutadà, la transparència institucional i l’acostament entre política i ciutadania.   D’acord amb la legislació vigent i la jurisprudència establerta, els Plens són actes públics que poden ser gravats, tant des de la pròpia corporació com des del públic, i on aquestes gravacions poden ser difoses, fins i tot en directe, en tant que no vulneren la protecció de dades.

Campanya Posem la bandera Lgtbi al balcó

Hola, Puigcerdà Som Tots i Albert Piñeira Brosel ! Davant la sentència del tribunal suprem de prohibir, entre d'altres, penjar la bandera LGTBI+ al balcó de l'Ajuntament, i aprofitant la setmana LGTBI+, demanem fer un pas endavant per la llibertat d'expressió i els drets humans i posar la bandera LGTBI+ al balcó de l'Ajuntament!

Resum del ple extraordinari

El passat dia 8 de Juny de 2020, a les 21h, per videoconferència (zoom), va tenir lloc el Ple ordinari telemàtic del Consistori del municipi de Puigcerdà. Els eixos principals tractats en el Ple van ser a Governació i a les Finances del nostre territori. Des d’ER-Acord Municipal volem posar en valor que després de diverses reclamacions, voldríem agrair a la sr. Laura Martí i tot el departament de secretaria per la seva feina tan fidedigne en les transcripcions literals de les diferents actuacions dels regidors en els plenaris.       A continuació us presentem des d’ER–Acord Municipal els acords arribats amb Ajuntament de Puigcerdà després d’intervencions, apel·latives i/o referencials dels nostres regidors i regidora. En cas de reviure el ple en directe adjuntem el següent link: https://www.youtube.com/watch?v=0p6fOo3a0XY    L'ordre del dia va ser el següent amb el minut corresponent del video: A) Part resolutiva 1. Aprovació de l'acta de la sessió anterior de data 20.04.2020 (10’-10:11’) 2. Expedient 2374/2014. Proposta de modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal a l'àmbit del Polígon d'actuació urbanística AU-15"CASA MATA".(11:11’-19:50’) 3. Expedient 1024/2020. Modificació de crèdit - Ratificació del decret d'alcaldia número 2020-0698 d'aprovació de la modificació de crèdit 006/TC/2020 en la modalitat de transferència de crèdit entre aplicacions de diferent àrea de despesa (19:50’-27:10’) 4. Expedient 585/2020. Nota objecció PAtronat de Turisme de Puigcerdà 002/2019 - Reconeixement de l'obligació les fases A i D de les quals no estan subjectes a fiscalització limitada prèvia de requisits bàsics d'acord amb la'rticle 17 del RD 424/2017 (27:10’-27:58’) 5. Expedient 259/2020. Proposta al Ple. Acord de revocació de delegació de competències al Consell Comarcal de la Cerdanya, revocant en part el “Conveni de delegació de competències entre els Ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya per a la prestació dels serveis municipals del tractament de residus sòlids municipals, recollida selectiva municipal i servei de deixalleria comarca”.

No t'ho pots perdre

Avui a TV3, a les 22h al 30 min surt un documental sobre el nostre hospital transfronterer, catalogat com a millor projecte transfronterer d'Europa. Un hospital elaborat i executat de la mà del nostre alcalde Joan Planella i d'Esquerra Republicana al municipi de Puigcerdà. Des de les nostres formacions republicanes hem treballat, treballem i treballarem per garantir una sistema sanitari públic, just i digne del nostre territori. Acabem donant les gràcies als nostres sanitaris pels esforços realitzats davant la pandèmia de la COVID-19. Jo avui, miro TV3 i tu? #seguim

valorem l’inici de la retirada de vehicles abandonats del municipi de Puigcerdà

-      Les formacions republicanes celebren la retirada dels vehicles abandonats del municipi després de dos legislatures de denúncia constant. -      Des d’Esquerra Republicana a Puigcerdà i el Jovent Republicà a Cerdanya esperen que no siguin accions ineficaces i avisen que el desbastellador municipal segueix saturat . 09/06/2020 Des de la passada legislatura, ER i les seves Joventuts vam posar de relleu, en manifestes ocasions, l’excés de vehicles abandonats en el nostre municipi. Un fet que denotava una deixadesa en la imatge del nostre territori per part del Consistori puigcerdanenc. Des de les nostres formacions republicanes avui presentem aquest comunicat per celebrar l’inici de la retirada d’aquests automòbils mitjançant l’etiquetatge per part de la policia local. Una acció que arriba tard i que esperem que no es quedi en una acció improductiva. Cal destacar, que a nivell normatiu, l’actuació conjunta de la Policia Local, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Puigcerdà estableix un període aproximat de sis mesos des de l’inici dels tràmits legals fins a la retirada definitiva dels turismes abandonats al centre de desballestament. No obstant, l’actual desballestador municipal es troba fora de normativa i està sobradament sobrepassat de capacitat de l’ocupació. Cal recordar que en el pressupost anual no hi ha cap partida destinada al buidatge d’aquest mateix, motiu que ens fa preocupar i demostra de nou la improvisació constant de l’actual equip de govern . Des d’ER a Puigcerdà i el Jovent República vetllarem perquè no quedi en un simple maquillatge del Consistori i volem recordar que no ens cansarem de treballar per aconseguir un municipi digne dels nostres vilatans i les nostres vilatanes.  

Descansa en pau, amic

Avui és un dia trist per la nostra família republicana. El nostre amic i company  Emili Gimenez ens ha deixat . Ell va ser Regidor de Cultura a l’Ajuntament de Puigcerdà i militant del nostre partit. Amb les seves fotografies, sempre ens ensenyava estimar i lluitar pel nostre territori, la nostra Cerdanya. Estimat Emili, prendrem el teu exemple per seguir treballant per una comarca més lliure i republicana, sempre es set i seràs referent i un exemple per tots nosaltres. Gràcies per tot i per tant. Finalment,acabem aquest comunicat expressant el nostre màxim condol a la família i amics.  DESCANSA EN PAU, AMIC.