Puigcerdà

Totes les notícies

RegularizacionYa para todos

Avui us portem el vídeo de l'Adelita Herrera (@adelita.ei ): 'Los migrantes, en particular los que están en situación irregular, suelen trabajar clandestinamente. Se ven privados de derechos y libertades. Y son muchos más vulnerables a la explotación.¡#RegularizacionYa para todos! #RegularitzacioJa 

Diguem sí al producte de casa nostra, diguem sí al producte de km0

Durant aquests dies de confinament, es hora de cuidar la nostra salut mitjançant l'alimentació i l'esport dins a casa.  És per aquest motiu, des d'@ercpuigcerda i el @joventcerdanya animem a la població del municipi de Puigcerdà a consumir aliments de Km0 abans de productes industrials.  Finalment volem agraïr la feina feta en aquests dies al sector primari (agricultors i ramaders) però també als artesans. També volem felicitar l'@agroalimentariacerdanya per la seva iniciativa i garantir l'alimentació a través de la @xarxaagroalimentariacerdanya.  Moltes gràcies!!

Propostes per garantir l’educació pública al municipi

Les formacions republicanes exigeixen posar les institucions locals el servei de l’alumnat i el professorat. Esquerra Republicana a Puigcerdà i el Jovent Republicà a la Cerdanya proposen mesures per garantir l’educació en el municipi de forma telemàtica 09/04/2020   Des del passat 2 d’abril amb l’inici del tercer trimestre d’aquí poc, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha fet notori el seu desig d’acabar el curs acadèmic de forma telemàtica, aconseguint així garantir un dels pilars més importants de la nostra societat.   Malgrat aquesta iniciativa, cal recordar que malauradament en el nostre municipi encara hi ha alumnat que no gaudeix de material tecnològic per dur a terme totes les activitats de forma telemàtica, fet que pot agreujar les desigualtats ja existents en l’alumnat degut a la bretxa digital per la falta d’accés a Internet com per motius de competència digital.    Es per aquest motiu, que des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà ens veiem amb la responsabilitat de reclamar un pas conjunt del nostre Consistori per tal de garantir una educació de qualitat, mitjançant una partida econòmica del pressupost anual, la compra de material tecnològic, atorgar ajuts pels centres educatius o bé l’entrega de portàtils de segona mà.   Aquest esforç, permetria habilitar els recursos tecnològics i materials necessaris per a fer possible l’accés a les eines tecnològiques per a tot l'alumnat i també que n’asseguri la seva connectivitat, a més a més, de poder trencar amb la bretxa digital i que tothom hi pugui participar amb igualtat de condicions i independència de la condició socioeconòmica.    No obstant, celebrem el repartiment de targetes moneder per aquelles i aquells estudiants beneficiaris de les beques menjador. També creiem que és una decisió molt encertada haver ajornat les PAU, enlloc de suspendre-les, garantint que tot l’alumnat sigui avaluat per un mateixos criteris objectius, sense que es puguin reproduir més desigualtats de classe entre rics i pobres, ja que les Proves d’Accés a la Universitat són una prova homogeneïtzadora que corregeix les desigualtats.

Dia Mundial de la Salut 2020

Avui, 7 d'abril de 2020, commemorarem el Dia Mundial de la Salut. Avui, aprofitem el dia per seguir apel•lant a la responsabilitat per seguir lluitant contra el Covid-19 a través del confinament. Des d'@ercpuigcerda i el @joventcerdanya reclamem de nou a la solidaritat de tots i totes vosaltres perque sigui aquesta la nostra bandera fins a la victòria. És per aquest motiu, que reafirmem que no són unes vacances i reclamem a les institucions posar tots els instruments necessaris per tal evitar que les segones residències s'omplin de ciutadans i ciutadanes. Acabem aquest comunicat, donant les gràcies a tots vosaltres per l'enorme esforç, i en especial, el món sanitari, els nostres herois i les nostres heroïnes que vetllant sempre per nostre benestar. Feliç Dia Mundial de la Salut!!!!! 

Comunicat Coronavirus (3set)

03/04/2020   Benvolguts veïns i veïnes de Puigcerdà,   Avui, assolim ja la tercera setmana en la que estem vivim una situació que ha capgirat les nostres vides d’una manera impactant i traumàtica. Per primera vegada, el món viu una pandèmia de dimensions úniques i fins fa tan sols unes setmanes probablement inimaginable. Aquesta crisi està esdevenint dura i també molt complexa. Ahir mateix, segons les dades oficials obtingudes per la Conselleria de Salut mitjançant la App Stop Covid-19 Cat la consellera Alba Vergés informava que 47.373 persones presentaven símptomes lleus del virus. Segons les dades de Ministerio de Sanidad, malauradament, a Catalunya hem patit la pèrdua ja de 2.093 persones però també s’han curat 6.917.    L’assaig clínic pioner dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, que prova l'eficàcia de fàrmacs ja comercialitzats per frenar la transmissió del coronavirus segueix endavant i si assolís l’èxit, podria suposar un benefici significatiu pel que fa a vides salvades en quant a reduir la transmissió comunitària del virus.   Segons també la consellera de Salut en la seva roda de premsa d’ahir, entre els elements de protecció que s'han repartit, consten un total de 310.000 mascaretes, 200.000 guants d'un sol ús, 32.000 bates i 28.000 ulleres de protecció i se n’han de rebre molts més. També s’estan duent a terme les imprescindibles desinfeccions de les residències de gent gran, el col·lectiu de més risc davant la pandèmia, juntament amb les persones amb patologies prèvies.   A la nostra comarca, tot i patir inicialment la irresponsabilitat de molta gent que es va traslladar a les segones residències ignorant les recomanacions oficials, la situació esdevé una mica menys caòtica i greu que en altres poblacions o territoris com per exemple, la conca d’Òdena.   Malgrat tot i segons les dades oficials del Consell Comarcal, també hem patit la pèrdua d’una persona així com s’han detectat 29 pacients positius, dels que 23 han estat hospitalitzats a l’Hospital de Cerdanya i dels que 12 han acabat rebent l’alta mèdica.

Comunicat Coronavirus

23/03/2020   Benvolguts veïns i veïnes de Puigcerdà.   Després de la primera setmana en la gestió d’aquesta nova situació que ara ens toca viure, agrair a tothom l’esforç que fa respectant les mesures que se’ns dicten des dels diferents estaments i organismes que vetllen pel benestar de la societat. Ara més que mai cal que tots, sense distinció de cap mena, fem força i ens mantinguem units en un front comú. Només així podrem sortir-ne i quan abans ho fem, millor per a tothom.   Pensem que aquí no som pas diferents de la resta de països que estan lluitant contra aquesta pandèmia i que, per estadística pura, els casos de contagi acabaran succeint també a casa nostra. Tard o d’hora serem coneixedors de tot plegat, però ara ens toca fer cas a totes les indicacions i recomanacions que ens venen dels serveis sanitaris, de protecció civil, Conselleries, Generalitat i Estat, no ens prenguem la llei a la nostra manera i, sobretot, la intentem fer servir en benefici propi quan ens interessi. Ara toca no dubtar i actuar tal i com ens recomanen els que estan cada dia al peu del canó, lluitant contra un enemic inesperat però molt poderós. Sens dubte, el pitjor està per venir, i cal que estiguem conscienciats, preparats, units i amb força.   No podem caure en alarmismes i, des de la petita parcel·la de responsabilitat que tenim els servidors públics que ara estem representant als nostres conciutadans, el que ens toca no és generar dubtes o entrar en guerres per ser els primers en informar de si hi ha més o menys infectats a casa nostra, al contrari, cal que tots i cadascú ens informem en fonts fiables i que han fet la feina de contrastar totes les dades abans de publicar qualssevol informació. No ens deixem endur pels alarmismes que vinguin de fons no contrastades.   Ara només ens toca ser respectuosos al màxim amb tots els organismes i personal que sap què s’ha de fer en cadascun dels escenaris que es van originant, deixem-los treballar i ells ens aniran dirigint i orientant cap al següent pas a fer.

10 raons per construir un món més  digne i lila

Ahir de nou varem sortir al carrers de Puigcerdà a defensar les 10 raons per construir un món més  digne i lila!!!   1. Perquè no hi hagi *ni una dona morta* ni maltractada més. 2.Per eliminar la cultura de la violació*. Les dones han de poder decidir lliurement si volen tenir relacions sexuals, quan, on, com i amb qui. 3.Per lluitar contra el sostre de vidre  i el sol enganxós*. Les dones han de tenir les mateixes oportunitats laborals que els homes. A l’Estat, només un 20% dels càrrecs directius de les empreses estan en mans de dones. 4.Per trencar amb els rols de gènere establerts*. No hi ha feines de dones i feines d’homes. Cal repartir les tasques domèstiques i de cura i vetllar per la conciliació de la vida laboral amb la personal i familiar. 5.*Perquè les dones tenen més risc de pobresa*. 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones. 6.*Perquè la dona encara està silenciada*. Les dones s’han de poder expressar lliurement i ser escoltades arreu. Però, sovint, són invisibilitzades. 7. *Perquè les dones no són objectes*. S’ha d’acabar amb la cosificació de les dones. Se les ha de valorar per la seva feina i no pel seu aspecte físic. 8.*Perquè les dones tenen dret a una maternitat lliure i segura*. A molts llocs del món l’avortament encara és il·legal. També, encara avui en dia i al nostre país, hi ha dones sotmeses a mutilacions genitals. 9.*Perquè encara ara existeix el matrimoni  forçat* 10. *Perquè el feminisme  suma, no resta*. És una lluita per la igualtat. Defensar els drets de les dones és construir una societat millor. Construïm una República lila!!! #donesfortes #8m #republicalila

Festa del Trinxat 2020

Ahir a la 25 edició del trinxat de Cerdanya, varem pogué gaudir de la visita de la Consellera de Justícia, Ester Capella, la delegada del govern a alt Pirineu, Rosa Amorós, el Senador Miquel Caminal, el diputat Francesc Vilaplana, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, el conseller delegat del Consell Comarcal del Maresme i lider de oposició de Dosrius, Marc Bosch i el regidor de l'Ajuntament de Dosrius, Eduard Vila. També vàrem contar amb Oscar España, Àngela Tarres i tots la nostra família republicana. Acabem aquest comunicat agraint la feina realitzada a tots els participants. Sou genials!!! Visca la festa del Trinxat!!!