Puigcerdà

Notícia

L'Actual consistori barra una comissió d'informació sobre la tramitació de multes

Lamentem que el govern Municipal hagi barrat el pas a una comissió especial informativa sobre el cas de les multes de trànsit no tramitades
 
Des del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Puigcerdà lamentem que el govern de la nostra vila, encapçalat per l'alcalde Albert Piñeira, barrés el pas al ple extraordinari celebrat el passat dilluns a una Comissió Especial Informativa sobre el cas de la no tramitació de multes de trànsit, que van acabar prescrivint o sent condonades.
 
Des d'ERC-Puigcerdà volem recordar que a finals del 2019 el Consorci de Recaptació del Ripollès-Cerdanya va emetre un informe on s'evidenciaven greus irregularitats en la tramitació dels expedients per part de l'Ajuntament de Puigcerdà i per aquest motiu va decidir renunciar a continuar duent a terme aquesta tasca, fet que va quedar ratificat per part d'un ple del Consell Comarcal. Les conseqüències van ser centenars de multes prescrites i condonades, milers d'euros no recaptats i un tracte discriminatori cap a veïns i veïnes que paguen multes, quan a d'altres no se'ls hi reclama, posant en dubte l'autoritat del cos policial.
 
Els veïns i veïnes de Puigcerdà tenen dret a saber quins són els fets succeïts i quines són aquestes irregularitats o males pràctiques, que a més han estat perllongades en el temps. I demanem que es depurin les responsabilitats polítiques que siguin necessàries per un sentit de justícia i igualtat. Per això vam proposar la creació d'una Comissió Especial Informativa per tal d'esclarir què ha provocat que moltes d'aquestes multes hagin prescrit sense que el procés de recaptació hagi estat executat i d'aquesta manera poder corregir les males praxis i saber per què cap auditoria interna ha pogut detectar i corregir aquesta equivocada operativa per poder depurar responsabilitats. En definitiva, es tractava de dur a terme un exercici de transparència i de recerca de la veritat.
 
Malauradament l'equip de govern va fer valer la seva majoria absoluta per frenar aquesta comissió, que hauria contribuït a la transparència, permetent que la ciutadania de Puigcerdà rebés les informacions pertinents sobre un cas pel qual l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert un expedient. Durant el ple extraordinari l’alcalde, Albert Piñeira, es va escudar contínuament en el fet que la causa és encara oberta als jutjats i que per tant no pot revelar-ne informació.
 
Des d'Esquerra Republicana considerem que en cas de no haver d'amagar res, informar als veïns i veïnes de Puigcerdà de quina ha estat l'actuació de l'Ajuntament davant d'aquest cas no hauria de comprometre de cap manera el procés judicial. Continuarem treballant per un Ajuntament de Puigcerdà plenament net i transparent, des dels valors republicans i al servei de la ciutadania. Ens avalen 90 anys d'història sense cap cas de corrupció, sempre al costat de la gent.