Puigcerdà

Notícia

No hi ha manera d’anar bé


Nou episodi de violència als nostres carrers, i aquest cop amb “massa públic”, a plena hora punta per a la restauració del centre de la Vila... poc més de les nou del vespre... al bell mig de la temporada turística de l’estiu.

Nou episodi de disturbis, baralles, amenaces i agressions entre col·lectius que, de manera reiterada, arreglen les seves diferències d’aquesta manera.
Uns episodis que cada cop són més perillosos i amb greus conseqüències pels veïns i veïnes  que els patim de manera directa o indirecta.
Espectacular desplegament del cos dels Mossos d’Esquadra amb tres cotxes patrulla, furgó antidisturbis, nombrosos agents, ambulància i, com no podia ser d’una altra manera, EL primer en arribar, EL nostre agent de la Policia Local. Un únic agent, novament i, de manera també reiterada, SOL durant el torn de nits. Una situació durant massa temps repetida, durant massa temps denunciada, però encara sense solucionar... Fins quan?, Perquè aquesta gran desídia per part del consistori amb els nostres agents?.

Veient com es desenvolupava tot, només em venien preguntes al cap, patint al veure la impotència d’un únic agent enfront d’una situació on, mentre intentava resoldre-la, tots esperàvem l’arribada dels Mossos per poder aturar aquell desgavell.
Fins quan aquesta impotència que sentim els que estàvem allà al veure que EL nostre agent, amic i company d’infància de molts dels que allà estàvem, havia de gestionar una situació realment complicada... Només podem demanar (ja no sé si a l’Altísimo) que mai haguem de lamentar-nos per que ningú prengui mal... però llavors ja serà massa tard.

Mil gràcies al cos dels Mossos i a la seva nova direcció que, com ja ens van transmetre al poc d’incorporar-se, treballarien per augmentar els efectius per poder fer front a les demandes de la vila i la Cerdanya. Per a ells era la seva prioritat. De veritat, mil gràcies.
I no hi ha prou agraïment pels nostres agents de la Policia Local, no hi ha paraules per definir la paciència que tenen al no defallir i continuar aportant tot el que aporten en unes condicions que molts de nosaltres, segur, no acceptaríem ni en un lloc de treball on el perill més gran podria ser el tallar-nos un dit al passar el full d’un llibre.

Joan Manel Serra.
Portaveu per Esquerra Republicana a Puigcerdà.