Reus

Notícia

Noemí Llauradó: “Estem preparats per liderar la ciutat i fer-la més moderna i inclusiva”

  • “Estem preparats per liderar la ciutat i fer-la més moderna i inclusiva”
  • En una trobada amb periodistes, la Vicealcaldessa i candidata a l’alcaldia de Reus per ERC, Noemí Llauradó, ha fet balanç dels tres anys de mandat a l’Ajuntament de Reus i ha detallat alguns dels projectes que es faran realitat els propers mesos.

Just ara fa tres anys que es va constituir l’Ajuntament de Reus per al període 2019-2023. Per aquest motiu, avui, la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Reus ha volgut fer balanç de l’actual mandat i de la seva presència al govern local, un govern que impulsa des de la Vicealcaldia i des de les cinc regidories que lidera. En una trobada amb periodistes a la plaça Gabriel Ferrater, la Vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, i les cinc regidores i regidors republicans han repassat els grans projectes que han impulsat fins ara i aquells en què estan treballant.

Projectes amb ADN Esquerra
Llauradó ha fet un ràpid balanç de la tasca feta al govern de la ciutat. D’aquesta manera, ha destacat la importància que ha tingut la manera de fer d’ERC a l’hora de desenvolupar molts d’aquests projectes. ‘Planificar amb visió de futur, amb diàleg amb tothom i cercant el consens i, a més a més, fer-ho al costat de la gent, empoderant-la i escoltant les propostes que ens fan arribar i treballar per poder donar-hi una resposta. Penso que aquests són alguns dels trets distintius d’Esquerra al govern de Reus’, ha manifestat.

A un any de les eleccions
Noemí Llauradó també ha repassat l’escenari electoral que s’està configurant a un any de les eleccions municipals. La cap de llista d’ERC ha estat clara amb les aspiracions dels republicans en relació amb la propera cita electoral: ‘Volem impulsar més polítiques transformadores, i ho volem fer des de la certesa, l’estabilitat, l’experiència i la solidesa d’un projecte de futur ben definit. Un projecte que no es conforma amb la ciutat que tenim sinó que vol anar molt més enllà. Estem preparats per liderar la ciutat i fer-la més moderna i inclusiva’.

De la planificació a l’execució dels projectes
Durant la trobada, s’han repassat els principals projectes que s’impulsen des de les regidories liderades per Esquerra i des de la Vicealcaldia, amb Dani Recasens, Montserrat Flores, Carles Prats, Marina Berasategui, Òscar Subirats i la mateixa Noemí Llauradó. En aquest sentit, s’ha apostat per destacar aquells projectes que ja estan enllestits o es finalitzaran en els propers mesos però posant èmfasi en la importància de la planificació prèvia que s’ha destacat com a ‘segell de l’obra de govern d’ERC a l’Ajuntament de Reus’.
  • Reus Horitzó 32, amb el procés de participació obert, s’enllestirà a la tardor.
  • Reus Espais Vius ja compta amb 11 establiments que obriran properament al raval Robuster, més d’un 50% dels previstos en el projecte.
  • Vianalització del raval Santa Anna.
  • L’administració digital es dispara: els tràmits electrònics passen del 13’7% al 75’1 en només 3 anys.
  • S’aprova el primer pla de família de Reus.
  • El Bartrina Territori Creatiu certifica l’aposta per la creació i la programació cultural estable.

També s’han repassat breument altres projectes i iniciatives que es faran realitat al llarg dels propers mesos com, per exemple:

●    Nova rotonda de Mas Carpa
●    Pacificació de la plaça del Víctor i els carrers de l’entorn del carrer Ample
●    El futur centre cívic gregal
●    El desplegament de la bicicleta compartida i la construcció de nous carrils bici
●    La segona fase de la vianalització del raval de Santa Anna
●    Projectes per incrementar les zones verdes
●    Parc del Lliscament
●    El Mas Totosaus


Mira el vídeo de balanç de tres anys de mandat
En aquest enllaç podràs veure el vídeo en què es fa balanç dels tres anys de mandat. Inclou declaracions de les regidores i regidors d’ERC Reus i de la Vicealcaldessa Noemí Llauradó.

https://youtu.be/EDTs3rzs7f0