Ripoll

Notícia

La legislatura 2007-2011, un canvi espectacular, un Ripoll molt i molt millor. (2)

Àngel Ferrer

(…)
I després de recordar les importants i necessàries millores i els nous projectes duts a terme per l’actual Ajuntament de Ripoll, com ara l’evident i interessant resultat de la llei de Barris, el nou i flamant Museu Etnogràfic, el nou i servicial Pavelló de l’Avellaneda (CTE), la nova i impressionant biblioteca, les convenients obres de rehabilitació i adequació de les escoles i de l’Institut, la recuperació definitiva de l’espai de La Lira, les neteges dels nostres rius, etc.
Igualment, recordo les antigues dependències de la Policia Municipal en un espai reduït, arraconat, amb dificultats d’accessibilitat.
I ara, gràcies a l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Ripoll, disposem d’un edifici molt millor, més pràctic i accessible i amb més funcionalitat, alhora que ben proper al centre de la vila.
També recordo les mancances de la Residència en infraestructures i en disponibilitat d’atenció.
Ara millorada en cos i ànima i gestionada exemplarment per la Fundació Guifré.
Recordo el camp de futbol, també amb mancances importants i les queixes dels clubs ripollesos.
Ara amb unes adequades grades, l’ampliació dels vestuaris, amb la nova gespa artificial, amb millores a l’entorn immediat, etc.
Recordo les fonts de Ripoll abandonades i deixades.
Ara arranjades, recuperades, enaltides, adecentades,… i vinculades amb projectes a punt de finalitzar com la Ruta de les Fonts, el llibre de Les Fonts de Ripoll i altres de relacionats que ja disposen del corresponent finançament.
Recordo la minvada disponibilitat d’aparcaments per als vehicles.
Ara amb la creació del munt de nous aparcaments (més de 500) que l’Ajuntament de Ripoll ha posat a disposició de tothom prop del centre i arreu dels barris.
O recordo com estaven deteriorats i deteriorades els carrers i les carreteres de Ripoll.
Ara solucionat amb la finalització de l’asfaltat i l’acondicionament de la Ctra. de St. Joan, de la Ctra. de Barcelona, de la carretera d’Olot, del carrer Girona, de la Ctra. de Ribes, del carrer del Prat, del carrer Nou,… entre d’altres obres d’endreça, arranjaments i millores a tots i casdascun dels barris.
O recordo aquells espais que no ens aportaven cap valor afegit i que calia atendre com a oportunitats de serveis als ripollesos i ripolleses i també als visitants.
Ara s’hi han desenvolupat projectes que funcionen positiva i indiscutiblement, com ara el Centre d’Acollida Turística, els Horts de Ripoll a Cal Déu, els aparcaments per als autocars, el Fortí de l’Estrella, els rentadors de Can Pòlit, la Capella de la Congregació, les reformes al Monestir, la Ruta de l’Abat Oliba, la Ruta del Ter, les rutes BTT, etc.
I recordo que les fires havien restat un xic adormides.
I ara han revifat malgrat els temps que corren. Unes s’han consolidat fermament, d’altres s’han potenciat i engrandit. I l’any Oliba, i el Terra de Comtes i Abats, i la Capital de la Cultura Catalana el 2013, i la cursa, i el Mercadal, i Teràlia,...

I recordo que podria continuar fent una llarguíssima llista del que era aquell Ripoll i en el que s’ha convertit en pocs anys. Podem demanar-ho a totes les persones que no havien visitat Ripoll en els darrers quatre anys i que han quedat meravellades dels canvis tan excepcionals i tan importants esdevinguts la darrera legislatura i si som sincers amb nosaltres mateixos, els ripollesos i ripolleses reconeixerem que tenim un Ripoll que ha canviat en positiu, un Ripoll que meravella, amb autoestima, innovador, valent i emprenedor, amb un gran potencial que anirà explotant durant els propers anys, sense cap mena de dubte, gràcies, en bona part, a la gestió de l’actual Ajuntament de Ripoll, però també gràcies a les sinèrgies que generem tots els vilatans i les vilatanes que estimem Ripoll.

Ripoll batega, i tant que sí. I més que bategarà!

Àngel Ferrer i Mora
Ripoll