Ripoll

Notícia

Gràcies per l'oportunitat

Casilda Gómez


Ara fa quatre anys vaig assumir el compromís i la responsabilitat de treballar al servei dels vilatans de Ripoll. Conscients de que ens vareu votar i ens vareu fer confiança, per representar els vostres interessos, sintetitzant entre altres coses allò que tot ciutadà desitja “pagar el mínim d’impostos però obtenir els millors serveis"

El nostre principal objectiu en aquesta legislatura era i continua essent una aposta ferma i estratègica per desenvolupar els serveis d’atenció integral a les persones i, en el compliment de la nostra responsabilitat, hem treballat per potenciar i /o millorar el funcionament del dia a dia, així com les instal·lacions d’infraestructures i tècniques dels Serveis per a la Gent Gran, els Serveis Socials d'Atenció Primària i la Policia Municipal

Com en qualsevol etapa o període de gestió ens varem plantejar uns objectius, uns plans d’actuació a curt i mig termini, un treball i feina a desenvolupar i uns resultats.

El que teníem més clar eren els objectius: on érem i cap a on volíem anar; i us puc assegurar que ho volíem fer com a vegades diem "tot i ara" . Volia aprofitar la meva experiència de gestió en serveis socials per a treballar per a les persones de Ripoll.

Coherència. Aquest és un dels adjectius que descriuen la nostra valoració de resultats, què vol dir ser coherents? saber on som i cap a on hem d’anar, que el que fem avui tingui continuïtat en el futur. I això, que era el més difícil, ho hem aconseguit: la creació de la Fundació Guifré i el Consorci de Serveis Socials del Ripollès -institucions que han de continuar consolidant-se, però que ja han començat a fer el seu camí d’una manera molt positiva. S’han incrementat considerablement els recursos humans, s’ha optimitzat el funcionament dels serveis i s’ha millorat considerablement la gestió econòmica. També, des del punt de vista d’atenció a les persones hem treballat fermament per millorar l’organització de la Policia Local i fer que els agents siguin més propers als ciutadans.

Quan dèiem “tot i ara”, pensàvem sobretot en l’ampliació de les places de Residència, habitacions individuals i compartides amb dutxes i vàters incorporats. On som? S’ha anat realitzant una reforma de tot l'edifici, que malgrat les dificultats, ara compleix la normativa vigent aprovada pel Departament de Benestar Social. El projecte s’anirà desenvolupant per fases, però ja hem acabat el Club Casal d’avis, el Centre de Dia, les instal·lacions centrals de l'edifici, i ara estem acabant el nou menjador. La realització de la segona fase sortosament serà molt més ràpida i senzilla, i representarà la creació de 17 noves places. Si es fa confiança a la línia de l’actual govern, aquest serà un objectiu prioritari.

Aquesta etapa entre altres coses m’ha servit per adonar-me de les dificultats que comporta ser regidor. La gestió d’una institució privada -on he viscut la meva experiència professional- no té res a veure amb el funcionament d’un ens públic, que no sempre compta amb els recursos econòmics que li calen per desenvolupar les polítiques socials que voldria, d’altra banda la burocràcia necessària fa que de vegades els objectius s’allarguin massa en el temps. Tot i així s’ha fet molta feina gràcies al compromís i la il·lusió de les persones amb qui hi treballat.

En tot cas, ha estat una etapa diferent, molt engrescadora, amb nous reptes, amb bons companys de govern, amb el compromís de treballar pel poble amb honestedat i sense escatimar esforços i amb la il·lusió d’intentar fer possible que tots visquem una mica millor.

He aprés i he gaudit molt d’aquesta experiència, agraeixo a tots els vilatans l’oportunitat que em vareu donar, i si he decebut a algú, li demano que tingui en compte que tot ho he fet amb la millor intenció.


Casilda Gomez i de la Peña
Regidora d’Assistència i Serveis Socials i
Convivència i Seguretat