Ripollet

Notícia

MICROSCOPI - Cuidem i protegim el teixit comercial de Ripollet (Núria Escursell)

Un any més, tornem a immersa-nos plenament en un desembre vertiginós marcat per l’arribada de les festes. I, alhora, tornem a topar-nos amb un consumisme desenfrenat i sustentat pel sistema capitalista nociu que ens aboca a la misèria i a la precarietat.

Per aquestes èpoques rebem una publicitat excessiva que juga un paper indispensable per afavorir les multinacionals i les grans empreses enfront del comerç de proximitat dels nostres barris. Per això és primordial que cuidem els nostres veïns i veïnes, que dia a dia apugen la persiana per oferir-nos un comerç conscient, proper, crític i responsable.

Com a ciutat, som afortunades de tenir un teixit comercial divers, viu i dinàmic com el nostre. Així, hem de felicitar-nos i aprofitar iniciatives com les deRipollet.cat, la pàgina web que ha estrenat recentment la UCR i que ens facilita cercar establiments ripolletencs a partir del seu sector o amb paraules clau.

Però no podem quedar-nos només aquí davant dels reptes que hem d’afrontar com a ciutat, encara amb les conseqüències de la Covid-19 ben presents. Aquests últims mesos ja ens han demostrat que les polítiques de mínims, d’improvisació i conformistes, acompanyades només d’accions en determinades èpoques de l’any, no són suficients.

Per aquest motiu, des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà apostem per la planificació de les polítiques públiques que es duen a terme des de l’Ajuntament, anant més enllà de les paraules del govern i apostant sempre per l’escolta i el diàleg amb els nostres veïns i veïnes.

Treballem per fer possible un Consell de Comerç, impulsem polítiques d’ocupació amb una mirada transversal i apostem per la modernització, la dinamització i la innovació. Però, sobretot, cuidem i protegim el teixit comercial de Ripollet.