Riudoms

Notícia

Reductors de velocitat: cal posar-se les piles!

Des d’Esquerra hem reclamat al govern municipal que actuï per millorar els reductors de velocitat que tenim repartits per tot Riudoms. Popularment, molts els coneixeu com a ‘boti boti’. Cal aplicar un bon model i consensuar-lo amb veïns i pagesos. De fet, ja fa dos anys i mig que ho vam reclamar i ara ho hem tornat a fer. 

No pot ser el que passa ara: hi ha molts tipus de reductors diferents i molts són clarament millorables. Cal unificar criteris i fer-ho de manera professional. I, a més, amb consens: amb els veïns, amb els pagesos i amb les persones que condueixen maquinària pesant. 

Les darreres setmanes, des d’Esquerra hem parlat amb veïns de carrers on els cotxes corren massa. Són veïns que necessiten que hi hagi reductors per reduir el perill que generen els vehicles. I també hem parlat amb el sindicat Unió de Pagesos, amb pagesos de Riudoms i amb treballadors de maquinària pesada. Conduir una grua o un tractor amb remolc pot ser perillós si els reductors no són de qualitat. Per això, tots ells ens diuen que cal actuar i fer-ho amb consens.

Des d’Esquerra hem demanat formalment al govern local que estableixi un model unificat i planificat de reductors de velocitat per a tot Riudoms. Esperem que reaccioni amb rapidesa, encara que sigui per la pressió de tots plegats. De fet, sabem que després de la petició formal que hem fet nosaltres, el govern ja ha fet alguns moviments.

I molt important: cal posar els diners necessaris per aplicar les millors solucions. Un exemple: el reductor de la foto és un dels més ben valorats per totes les parts. Està fet de paviment i situat a l’entrada de Riudoms venint de Cambrils. En canvi, el que s’ha posat fa unes setmanes al carrer Sant Vicenç (davant la botiga d’antiguitats) és tan contundent que ja ha provocat situacions indesitjades en tractors, motos, ciclistes, etc. Per tant, cal millorar-lo. De fet, és la contundència d’aquest reductor el que ha fet que hagi tornat tot aquest debat sobre els ‘boti boti’.

En definitiva, fem les coses i, sobretot, fem-les bé! Us deixem diverses fotos de diferents tipus de reductors de velocitat que hi ha a Riudoms.

#AlServeiDeRiudoms