Roda de Ter i el Cabrerès

Totes les notícies

Toni Mas: “Les eleccions seran la continuació del gran projecte col·lectiu que estem duent a terme com a equip de govern”

La presentació de Mas com a candidat d’Esquerra-Roda Republicana va tenir lloc aquest divendres al vespre al Museu de l’Esquerda Raül Romeva: “Roda Republicana i Toni Mas encarnen dos valors essencials per a tot projecte, sobretot republicà: la humanitat i la capacitat de treball” Marta Rovira, en un missatge emès durant l’acte, va destacar “l’encomana d’il·lusió, de visió i de projecte” de l’alcaldable L’alcalde de Roda, Roger Corominas, va passar el relleu a Toni Mas, a qui va definir com una bona persona, un optimista i un treballador incansable El Museu de l’Esquerda de Roda de Ter va acollir, aquest divendres al vespre, la presentació de Toni Mas com a cap de llista per Esquerra-Roda Republicana a les properes eleccions municipals del 2023. Mas, que actualment és regidor d’Acció Social i Esports, va estar acompanyat per Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’Esquerra, i per Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter. La secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, també hi va ser present amb un missatge que es va emetre durant l’acte, conduit Roser Montané, primera tinent d’alcalde i regidora de Comunicació i Joventut de Roda de Ter, i al qual van assistir més d’una vuitantena de persones. En el transcurs de la presentació, Toni Mas i Roger Coromina, van mantenir un diàleg en què van fer una mirada enrere a l’evolució del projecte d’Esquerra Roda Republicana, van revisar la tasca feta com a equip de govern i van mirar al futur per establir objectius i reptes. Amb l’horitzó de les properes municipals va explicar que “volem i desitgem que les eleccions siguin la continuació d’un gran projecte que avui ja estem duent a terme des de l’equip de govern”, i es va mostrar convençut que, “malgrat hi haurà dificultats i no serà fàcil, arribarem tan lluny com ens proposem si estem al vostre costat, si ens feu costat, perquè és amb la gent, al carrer que la política pren sentit i s’humanitza”.

Portada butlletí

Nou butlletí municipal

La setmana passada es va repartir a totes les cases del poble el nou butlletí municipal  amb un resum de l’activitat del govern municipal d’aquest últim any. Trobareu el butlletí en aquest aquí

Setembre de novetats i Festa Major sense restriccions

El mes de setembre és un mes especial per als rodencs i rodenques perquè la Festa Major ens convida a allargar una mica més l’esperit de l’estiu, a sortir al carrer i compartir tots els actes que s’han preparat amb esforç durant els darrers mesos. També és el mes en què iniciem el curs i reprenem les activitats, i el moment d’encetar nous reptes. Enguany podreu comprovar que a Roda, aquest setembre, serà el moment de visualitzar alguns canvis i novetats en els quals hem estat treballant. Nous parcs infantils i remodelació dels existents Si tot va bé, per la Festa Major d’enguany podrem gaudir de les actuacions realitzades als parcs infantils del municipi. El curs passat vam iniciar la redacció d’un pla director de parcs infantils per analitzar quina és la situació de cada espai de joc: el seu estat de manteniment, la seguretat, les edats de joc corresponents a cadascun o la densitat de població que en fa ús. L’objectiu és tenir jocs per a diverses edats, generar relació comunitària, assegurar ombres en temps de calor, garantir l’aigua necessària i els bancs per poder seure, etc. El primer resultat d’aquest pla director ha estat la remodelació i l’adequació de 10 parcs infantils: Plaça Verdaguer, Escola Verge Sòl del Pont, Passeig del Ter (marges dret i esquerre), Plaça Catalunya, Plaça Ramon Pujols, Escola Municipal La Llavor, Avinguda Puigmal i Plaça Espanya.  I també s’ha projectat la creació d’un nou parc infantil a la Plaça del Poeta. Alhora, s’han fet adequacions i s’han actualitzat elements a d’altres parcs tot incorporant o modificant alguns elements de joc. Aquesta inversió ha permès intervenir en parcs de tots els barris de Roda i garantirà la millora de les àrees de joc dels nostres infants. Amb el pla director a més, deixem clares les actuacions presents i futures per al manteniment dels parcs. Avancen les obres i les actuacions per a la transició energètica Continua la remodelació del carrer Verge del Sòl del Pont, que està previst que finalitzi a finals del mes d’octubre.

Acte Presentació llibre Carme Forcadell

Carme Forcadell, a Roda de Ter: "Les dones anem a presons pensades i fetes per a homes"

Els Jardins de La Blava de Roda de Ter han estat l'escenari, aquest dimarts a la tarda, de la presentació del llibre 'Escrivim el futur amb tinta lila' de Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament ha estat acompanyada del regidor i candidat a l'alcaldia de Roda per ERC-Roda Republicana, Toni Mas. L'obra de Forcadell parla de la seva experiència com a presa política, explicant la història del bolígraf de tinta lila, un bolígraf que s'ha convertit en un símbol feminista. Forcadell treballa des del feminisme en un entorn de dones doblement víctimes i detalla uns fets colpidors, tant de les vides de les dones que s'ha trobat com de tot el que han aconseguit fer juntes. En la seva intervenció d'aquest dimarts, l'expresidenta ha remarcat la realitat de la presó que titlla de "masclista" i exposa que "les dones anem a presons pensades i fetes per a homes". En aquest sentit, Forcadell ha llistat alguns casos com per exemple la "manca d'inclusió de les dones a les formacions que s'hi ofereixen". De la seva experiència personal, Forcadell destaca el fet de conèixer unes dones que "són molt diferents de nosaltres. Tenen una vida difícil. Malgrat la meva situació, em podia considerar una privilegiada. La gran majoria de dones que he conegut els hi ha fallat la família i l'escola. Hem de lluitar per donar-los una oportunitat", remarca. Malgrat això, ha assegurat que "amb la solidaritat i la lluita compartida de les dones, vam assolir petits èxits". L'expresidenta del Parlament també ha volgut reforçar la seva crítica cap al sistema judicial i penitenciari. "Ara tenim una justícia punitiva i hem de parlar de justícia restaurativa. Vull canviar el sistema penitenciari. Hem d'apostar per presons en què es minimitzi la funció punitiva i tingui més pes la voluntat de reinserció" i afegeix que, malauradament, "no pots recuperar res dels dies que passes a la presó. Hi ha dones que han esperat dos anys a judici, que estan amb presó preventiva i que quan arriba el judici, surten lliures".

RODA DE TER REGIDORS

ARTICLE PUBLICAT A LA REVIST RDT ABRIL-MAIG-JUNY: Toni Mas, candidat a l’alcaldia pel 2023

Toni Mas Febrer encapçalarà la llista d’Esquerra-Roda Republicana, de Roda de Ter, a les properes eleccions municipals del 2023. Fa uns dies la seva candidatura va ser ratificada per unanimitat en una assemblea en què hi vam participar els militants de la secció local i els membres de Roda Republicana. En Toni Mas, que actualment és regidor d’Acció Social i Esports, prendrà el relleu a Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter, que a l’inici d’aquesta legislatura ja va fer pública la decisió de no repetir com a cap de llista després d’encapçalar la candidatura en els dos darrers comicis. En Toni és diplomat en Educació Social per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i postgraduat en Coaching Educatiu per la Universitat de Barcelona. Té experiència en la dinamització comunitària, en treball amb joves en situació de risc i en gestió de conflictes en medi obert. Està especialitzat en l’acompanyament personal en processos educatius i en l’àmbit laboral. Des de fa 3 anys, és regidor a l’Ajuntament de Roda de Ter, el primer any a l’oposició i els dos últims anys com a regidor d’Acció Social i Esports. Actualment combina la tasca com a regidor amb la feina d’orientador laboral i formador en tecnologies de la informació i la comunicació. Ha estat implicat, en la seva trajectòria personal, en moviments associatius com el Grup de Defensa del Ter. Al capdavant d’una candidatura d’equip Tot i que la ratificació i l’anunci s’ha fet ara, la secció local i el grup municipal fa mesos que treballem en la definició de qui serà el proper cap de llista. Durant l’Assemblea, Toni Mas va explicar que encapçalar la llista és un repte que, va dir, “afronto amb una gran il·lusió i empenta, i amb l’experiència dels darrers tres anys”. Mas ha també va afegir que fa aquest pas amb la confiança i implicació dels membres d’Esquerra-Roda Republicana,”. “Aquest és un pas d’equip; “no el veuria possible de no ser així”, va assegurar.

Toni Mas, candidat a l’alcaldia de Roda de Ter pel 2023

L’actual regidor d’Acció Social i Esports encapçalarà la llista d’EsquerraRoda Republicana en les properes eleccions municipals Els militants de la secció local i els membres de Roda Republicana han ratificat Mas en assemblea aquest dilluns al vespre Roda de Ter Toni Mas Febrer encapçalarà la llista d’Esquerra-Roda Republicana, de Roda de Ter, a les properes eleccions municipals del 2023. Aquest dilluns al vespre la seva candidatura ha estat ratificada per unanimitat en una assemblea en què han participat els militants de la secció local i els membres de Roda Republicana. Mas, que actualment és regidor d’Acció Social i Esports, prendrà el relleu a Roger Corominas, alcalde de Roda de Ter, que a l’inici d’aquesta legislatura ja va fer pública la decisió de no repetir com a cap de llista després d’anar al capdavant de la candidatura en els dos darrers comicis. Toni Mas és diplomat en Educació Social per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i postgraduat en Coaching Educatiu per la Universitat de Barcelona. Té experiència en dinamització comunitària, en treball amb joves en situació de risc i en gestió de conflictes en medi obert. Està especialitzat en acompanyament personal en processos educatius i en l’àmbit laboral. Des de fa 3 anys, és regidor a l’Ajuntament de Roda de Ter, el primer any a l’oposició i els dos últims com a regidor d’Acció Social i Esports. Actualment combina la tasca com a regidor amb la feina d’orientador laboral i formador en tecnologies de la informació i la comunicació. Ha estat implicat, en la seva trajectòria personal, en moviments associatius com el Grup de Defensa del Ter. Al capdavant d’una candidatura d’equip Tot i que la ratificació i l’anunci s’han fet ara, la secció local i el grup municipal fa mesos que treballen en la definició de qui serà el proper cap de llista. Durant l’Assemblea, Toni Mas ha explicat que encapçalar la candidatura és un repte que, ha dit, “afronto amb una gran il·lusió i empenta, i amb l’experiència dels darrers tres anys”.

Nou butlletí Municipal: Un any de govern amb lideratge Republicà

El dia 8 de juliol va fer un any que el grup municipal d’Esquerra-Roda Republicana, en coalició amb dos regidors de Junts x Roda, va assumir les tasques del govern a Roda de Ter. En aquest butlletí fem un resum de l’activitat del govern municipal durant aquest any. La feina és ingent, les ganes i la il·lusió d’aquest equip de govern per tirar endavant són encara més grans.  

Roda Republicana Roda de Ter

Roda de Ter, en el camí de la transició energètica

Tenim uns objectius marcats per Europa molt clars: la generació d’energia ha de ser cent per cent renovable el 2050 i cal reduir el cinquanta-cinc per cent la generació de CO₂ el 2030. Pot semblar que queda molt temps, però no podem deixar-ho per al final. La generació amb renovables s’ha de fer sí o sí, però la millora en l’eficiència energètica també ens ajuda a arribar a aquests objectius ja que si no gastem tant no haurem de generar tant. A Esquerra – Roda Republicana sempre ens ha preocupat aquest tema; ja vàrem iniciar tasques en aquest sentit abans que sortissin les directives europees. Citarem com a exemple la telegestió d’equipaments municipals per millorar l’eficiència de les escoles (programa Desendolla’t), una reducció important de consum en enllumenat públic ajustant la quantitat de llum al que marca la normativa, i d’altres projectes com la generació centralitzada d’energia amb biomassa en equipaments municipals. En aquesta legislatura continuem amb el treball per assolir l’eficiència energètica: els propers mesos està previst el canvi de 615 punts de llum de diversos carrers a tecnologia led, fet que permetrà un estalvi entre un 30% i un 60% en funció dels punts de llum a substituir. També s’ha sol·licitat una subvenció per a un projecte que permeti tele-gestionar la zona esportiva i que, sense perdre confort, suposarà un estalvi d’energia important. Pel que fa a generació amb energies renovables, a Osona cal apostar per la generació amb plaques fotovoltaiques tal com recomanen des de l’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal. De tots és ben coneguda la notícia que l’oligopoli que domina el món energètic vol posar macro-parcs fotovoltaics sobre terrens agrícoles —sense haver analitzat objectivament si són o no bones terres de cultiu—, i això no ens agrada gaire, ja que perdem sobirania alimentària i l’energia torna a estar en mans de les companyies de sempre. L’Institut Català de l’Energia diu que cal omplir els teulats de plaques fotovoltaiques i, d’aquesta manera, poder produir un 60% de l’energia que necessitem.