Roda de Ter i el Cabrerès

Totes les notícies

Jordi Serra encapçalarà la candidatura d'Esquerra a Roda

L'assemblea de militants i el grup municipal vam escollir a Jordi Serra per encapçalar la nova candidatura d'Esquerra a l'Ajuntament de Roda. Una candidatura que compta amb l'experiència i capacitats d'un projecte començat fa 12 anys i la incorporació de nova gent disposada a comprometre's. Aquí teniu la blocada d'en Jordi Serra on parla de la seva decisió de tornar a encapçalar la llista d'Esquerra a Roda de Ter Amb il·lusió i força, una pas endavant. Els que em coneixeu sabeu que no ha estat una decisió fàcil i que he dubtat força abans de prendre-la. Les circunstàncies personals, familiars i laborals em feien dubtar a l'hora de donar continuïtat al compromís polític a l'Ajuntament de Roda. Realitzar qualsevol servei públic comporta moltes dificultats i renùncies, i si aquest servei és polític és immediatament desprestigiat, qüestionat i suspicaç d'interessos foscos. Però sóc del munt de persones que creu que la única manera de canviar les coses per millorar-les és implicar-s'hi. I que malgrat tot, el servei polític és una eina primordial en les societats democràtiques per transformar les realitats. Així doncs, poso a una banda de les balances les dificultats i les reserves personals i a l'altra la possibilitat de poder aportar a la comunitat una experiència, bagatge i coneixements adquirits, i prendre aquesta decisió de fer un pas endavant. I mirar de no pensar gaire amb les hores que trauré a la meva família, el perdré i les hores que deixaré de dormir. I per a mi, aquest comrpomís en aquest moment continua tenint un nom i cognom, Roda i Esquerra. El poble on visc i un projecte de canvi. Transformar un poble per viure millor, perquè la gent sigui ben atesa i tothom pugui viure en condicions, un poble on hi hagi vida i els veïns es sentin comunitat viva. Un projecte començat ara fa 12 anys i que ha passat hores de tots colors, però que segueix endavant i creient que entre tots podem fer un poble millor. I que en aquests moments de dificultats econòmiques, més que mai, cal fer un esforç per sortir-nos-en i tirar endavant.

Rebuig al pressupost de Roda per l’any 2011 per no adaptar-se a la situació real del municipi.

Els pressupost presentat per l’any 2011 no s’adapta a la situació de crisi i no es fa cap esforç per retallar les despeses municipals. El 60% dels ingressos provenen dels impostos i taxes que paguen els rodencs pels serveis, l’increment del IBI degut a la revisió cadastral hi aporta 100.000€ més que al 2010, l’altre 40% prové de transferències i subvencions d’altres administracions, per tant és un import estimat, que davant la situació actual és més fàcil que vagin a la baixa que no pas que s’incrementin. És redueixen només les despeses de personal, en part per la reducció del 5% dels sous, el propi informe legal de la interventora municipal afirma que en aquest cas no es compleix la legalitat de destinar els diners que es retallen dels sous del personal a reduir el dèficit de l’ajuntament. S’incrementen les despeses de béns i serveis corrents un 10%, les regidories disposen del mateix pressupost que al 2010, malgrat no saber quins ingressos reals tindran. El mateix informe reconeix que el pressupost no podrà satisfer els interessos del dèficit i que hi ha partides de serveis obligatòria que ha d’oferir l’ajuntament que no són suficients. La situació de dèficit que és manté al 88.9% i impossibilita a l’ajuntament a poder demanar cap tipus de préstec durant l’any 2011. Això comportarà que el proper govern municipal haurà de reformar obligatòriament aquest pressupost per ajustar-lo a la realitat ja que hi ha despeses obligatòries i inevitables que no es podran cobrir. Per altra banda, després de dos incendis consecutius a les antigues naus de Puigneró el grup de d’Esquerra va tornar a demanar a l’ajuntament una vella reivindicació sobre la necessitat d’avaluar el risc que pot haver-hi a l’extensa teulada d’amiant de les naus. Així mateix es va demanar que es prenguin les mesures necessàries perquè no es produeixin activitats que comportin un risc per la població.

L’Ajuntament de Roda de Ter reconeix que els valors cadastrals són excessius i que cal buscar solucions per fer els impostos menys gravosos

A instància d’una moció del Grup d’Esquerra, el Ple de l’Ajuntament de Roda va aprovar la necessitat de buscar una solució als excessius valors cadastrals, atès que si no es fa res, els valors que s’apliquen actualment i que progressivament s’aniran aplicant estan calculats molt a l’alça i, que per tant, molt lluny de la realitat i, per tant, allunyats dels conceptes de justícia social i sostenibilitat. L’equip de govern sociovergent reconeixia que els impostos de la contribució (IBI) i plusvàlua (IVTNU), degut als valors cadastrals excessius, estant augmentat significativament i que han rebut queixes de diversos veïns per aquests augments. Esquerra es va comprometre a treballar conjuntament per trobar una solució, però va lamentar l’oportunitat perduda amb l’aprovació de les ordenances fiscals, on l’equip de govern tenia marge de maniobra i podia fer que el increment d’aquests impostos no fos tan gravós. Un increment que Esquerra va valorar en un 6 % respecte l’any passat i que per tan no va acceptar.

En contra de l’increment de l’Impost de la Contribució (IBI) i fer palès que degut a l’endeutament no es podrà demanar cap tipus de crèdit.

En el Ple de l’Ajuntament de Roda de Ter el Grup Municipal d’Esquerra va votar en contra de les ordenances fiscals per a l’any 2011, ja que aquestes suposaran un increment del 6% del Impost de la Contribució Urbana (IBI). Tot i que la resta d’impostos s’han congelat, aquest impost, el més important, seguirà incrementant-se degut a la revisió del cadastre i dels augments previstos durant 10 anys. L’equip de govern sociovergent ha fet el que l’any passat va demanar Esquerra, baixar el gravamen perquè no afectés tant la revisió cadastral, però tot i rebaixar aquest any el gravamen, la contribució suposarà increments importants. Mesura totalment perjudicial en aquests moments de crisi econòmica. El Grup d’Esquerra va aprofitar per demanar a l’equip de govern que prengui exemple d’altres municipis de la comarca i demani la revisió del valors cadastrals, ja que el valors actuals dels habitatges són molt més baixos que els efectuats a la valoració de l’any 2008. Esquerra també va votar en contra de la modificació del pressupost actual, ja que es demana un crèdit de 330.000 euros per pagar factures d’obres ja realitzades. Crèdit que s’ha de demanar urgentment abans d’acabar l’any, ja que l’Ajuntament de Roda, degut al seu nivell alt d’endeutament, l’any vinent no pot demanar cap tipus de crèdit.

facebook

Nou facebook

Esquerra-Roda de Ter ja té facebook on a partir d'ara trobareu tota la informació i l'activitat del Grup municipal i de la secció local

El Ple de Roda de Ter acorda demanar a Parlament d’iniciar un procés per exercir el dret a decidir

En el Ple d’ahir de l’ajuntament de Roda de Ter, es va aprovar la moció presentada pel Grup Municipal d’Esquerra i transaccionada pel grup de Convergència i Unió on es demana al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya exerceixi el dret a decidir sense límit que la pròpia voluntat del poble de Catalunya, mitjançant la celebració d’un referèndum on aquest horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. La moció va ser aprovada per 8 vots a favor, 2 en contra i una abstenció. També es va aprovar per unanimitat una altra moció del grup d’Esquerra on es formalitza i s’expressa un reconeixement pòstum a la tasca realitzada pel Sr. Jaume Salés Sanjaume en favor de la cultura i la història del municipi i en valora la feina feta i la seva projecció intel•lectual. L’equip de govern sociovergent no va aprovar la proposta del grup d’Esquerra de concedir una bonificació del 100 % de l’impost de construccions als habitatges inclosos dins l’àmbit de la llei de barris. Proposta feta per poder avançar mesures de millora dels habitatges vells previstes a la llei de barris, però que l’actual equip de govern les ha programant per fer-les efectives a partir de l’any 2013.

Condòl d'Esquerra -Roda de Ter per la mort de Jaume Salés Sanjaume

Avui dia 6 de juliol ha mort en Jaume Salés Sanjaume, pare de l’actual regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Roda de Ter, en Jaume Salés Malian. L’enterrament tindrà lloc a la Parròquia de Sant Pere de Roda, dimecres 7 de juliol a 2/4 de 12 del migidia. La secció local d’Esquerra i el grup municipal d’Esquerra de Roda de Ter sent la mort del pare del nostre company, una pèrdua molt important pel poble de Roda, ja que Jaume Salés Sanjuame va ser un important impulsor cultural i historiador del poble i de la seva gent. En aquests darrers anys, Jaume Salés Sanjaume, va estar donant suport a les nostres activitats i la gent d’Esquerra de Roda n’estem molt agraïts. Que descansi en pau. Esquerra Republicana de Catalunya de Roda de Ter