Roda de Ter i el Cabrerès

Totes les notícies

Nou butlletí del grup municipal

Abans d'acabar el curs polític hem volgut fer arribar a totes les cases del poble la valoració dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig i de les posteriors negociacions per conformar govern. També volem aprofitar aquest butlletí per fer un resum, no exhaustiu, de les actuacions i els projectes duts a terme la passada legislatura per l'equip de govern. El reconeixement per part del poble a la feina ben feta ens ha conduït a guanyar les eleccions, a ser la força més votada i a quedar-nos tan sols a 24 vots de la majoria absoluta. Som la força majoritària a Roda i, com a tal, ens oferim de nou a tots els veïns i veïnes per continuar la feina començada fa quatre anys i que no volem que quedi aturada. Finalment, volem dir-vos que les dones i els homes que formem el grup municipal d’Esquerra continuarem treballant pel nostre poble i el nostre país amb la mateixa determinació i tarannà que sempre ens ha caracteritzat. Molt bon estiu!

Ple ordinari de juliol a l'Ajuntament de Roda

Aquest dimarts es va celebrar el ple ordinari del mes de juliol en el qual hi havia una modificació de crèdit, una moció a favor de l'AMI i una a favor del Correllengua. Pel què fa a la modificació de crèdit, si bé el grup municipal d’ERC hi va votar a favor, es va denunciar que respecte a la Comissió Informativa precedent s’havia tret la partida destinada a finançar la caldera de biomassa. Quant a la moció de suport al Correllengua, Roger Corominas va agrair la feina feta pel Casal Independentista Bac de Roda que va iniciar el Correllengua ara fa més de 10 anys i a Roda Decideix que ha continuat aquesta tasca. Corominas va recordar el compromís d'Esquerra amb el Correllengua des d'un inici, ja que la regidoria de Cultura que en aquell moment estava en mans d'Esquerra li va donar plenament suport i se li ha continuat donant. Pel què fa a la part de control, es va preguntar al equip de govern "quan pensen explicar a l'oposició i al poble els termes del pacte entre IPR i CIU? Quins són els seus objectius i les seves prioritats?" Esperem que, tal com ens van dir, aviat facin públic els termes del pacte, perquè de moment la manca de transparència és absoluta. També es va preguntar a l‘alcalde per algunes de les promeses que va fer durant la campanya electoral, i que ens han arribat per persones afectades directament. Com per exemple, la promesa feta a les persones contractades en plans d’ocupació, a les quals els va dir que si el votaven, en el cas que ell fos alcalde, els contractaria d’una manera estable. Se li va demanar com ho faria, sabent que amb les actuals restriccions estatals la contractació està molt limitada i que el pressupost municipal dóna pel que dóna, i si pensava complir la promesa. L'alcalde va negar que fes aquestes promeses i les va atribuir a un malentès. Des d’ERC esperem que el temps el posi en evidència. Al regidor de Medi Ambient, se li va demanar per la retirada de la modificació de crèdit de la partida per a finançar la caldera de biomassa del complex de Can Planoles (ja que inicialment a la reunió informativa del ple hi figurava) Per què si saben de la viabilitat tècnica i econòmica del projecte? Són conscients que si no s’inicien diversos tràmits abans de les vacances, a la pràctica pot voler dir que es perdrà la subvenció de 60.

Foto del ple d'investidura

Posicionament d'Esquerra després del Ple extraodinari d'aprovació del cartipàs municipal

Aquest dimarts es va celebrar el ple d'aprovació de cartipàs. El Grup Municipal d'Esquerra vam mostrar el desacord amb la informació rebuda aquests dies ja que fins el dimecres de la setmana passada no se’ns va trucar. Se’ns va convocar amb pressa i corrents per l'endemà a la tarda ja que el divendres volien fer la convocatòria formal del ple del dimarts. Des de la constitució del nou consistori, no s'ens va donar informació sobre el cartipàs ni sobre el dia que es faria el ple, tot i que ho vam veure publicat a un mitjà comarcal que probablement el ple se celebraria el dia 7. Volem pensar que aquest no serà el seu tarannà durant tota la legislatura, ells que parlaven d’una altra manera de fer Aquesta falta d’informació per part de l’Equip de govern va impossibilitar l’assistència de 2 dels regidors d’Esquerra al Ple. Pel què fa al punt on s'aprovaven els representants de l’Ajuntament als organismes dels quals forma part, Corominas va posar de manifest el vot favorable d'Esquerra però va recordar que fa 4 anys el grup municipal de IPR va votar en contra pel fet que un dels representats nomenats a les Fundacions per Esquerra i CIU no era regidor. "Enguany a proposta de CIU s'enviarà a dues fundacions dues persones que no són regidores i veiem que IPR ara sí que ha canviat d’opinió. Fa 4 anys ens deien que votaven en contra per ser “coherents amb el que van dir que havien de ser regidors”. Des d'Esquerra, celebrem que aquella “coherència” que no tenia cap sentit ara hagi canviat. Posem de manifest una vegada més que a l'oposició diuen i fan una cosa i al govern una altra. Des del grup municipal d’Esquerra sempre hem entès que la política i el treball municipal a banda dels regidors també el fan la resta de persones que formen els grups municipals per això hem defensat i defensarem que persones que no siguin regidores puguin treballar en diverses àrees.   Pel que fa al punt d'establiment del règim retributiu i dedicació dels membres de la corporació i de les indemnitzacions per assistències, Esquerra va votar en contra per diferents motius:   - No hi ha hagut cap voluntat política per part de l’Equip de govern de consensuar una proposta al voltant d’aquest tema.

Discurs d'en Roger Corominas al ple d'investidura

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana de Roda volem, en primer lloc, donar les gràcies als 1.059 rodencs i rodenques que el passat 24 de maig, avalant la feina feta aquesta darrers quatre anys, ens van tornar a fer confiança i ens van portar a guanyar una vegada més les eleccions municipals del nostre poble. Aquesta legislatura hi haurà 6 regidors d’Esquerra al consistori de Roda, a tan sols 24 vots d’assolir el setè regidor i, per tant, la majoria absoluta. També volem felicitar a tothom pel fet que en aquest consistori ja no hi hagi lloc pels partits xenòfobs que volen trencar la cohesió social del nostre poble i que els darrers 8 anys havien estat representats amb un regidor. Volem reiterar el nostre compromís inequívoc, com hem demostrat durant tota la legislatura, amb el procés d’independència endegat pel nostre país tot comprometem-nos una vegada més en aquest plenari llegint el compromís que aquests dies ens ha fet arribar l’Associació de Municipis per la Independència: Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, els regidors d’Esquerra anunciem que restem a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, L’ESTAT CATALÀ, LLIURE I SOBIRÀ Avui, la majoria absoluta d’aquest plenari, formada pels dos grups que han perdut les eleccions ha decidit que l’alcaldia recaigui en el grup municipal d’IPR. Això és la democràcia i com a demòcrates ho acceptem. Nosaltres no farem el discurs de l’odi i la rancúnia que vam haver de sentir en aquest mateix acte avui fa quatre anys. No ho farem perquè el nostre compromís amb Roda i els rodencs va molt més enllà de les circumstàncies polítiques de cada moment. Sabem que les majories s’assoleixen compartint idees i projectes, treballant programes electorals i de govern, i consensuant objectius, i això és el que hem intentat fer des del dia després de les eleccions.

Som la garantia del treball pel progrés social i la independència

El passat 15 de maig Esquerra Republicana de Roda de Ter va presentar públicament els membres de la candidatura que encapçala Roger Corominas, així com el programa electoral amb el que es presenten a les properes eleccions municipals.     L’acte va tenir lloc a la Porxada de Can Planoles davant un centenar de persones, presentat per Pep Guillamet i Irene Herreros que, d’entrada, van donar pas a Petra Martín-Pero Roger Canadell números 2 i 6 de la llista que van explicar algunes de les propostes en cultura, acció social i educació. Seguidament van prendre la paraula Xavier Montané i Marta Barniol, números 5 i 4 de la llista que van parlar de medi ambient, recuperació de nous espais, turisme, serveis i seguretat. A continuació es va fer públic el vídeo de campanya on es desgranen la resta de membres de la candidatura i les propostes estrella del programa.   Van cloure l'acte, l’actual alcalde Jordi Serra i el primer tinent d’alcalde i candidat a l’alcaldia Roger Corominas. Ambdós van explicar la feina feta i van deixar clar que una Roda amb ERC al capdavant podrà contribuir amb plenes garanties a l’assoliment de la República Catalana.   Trobareu més fotos de l'acte a: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.693898107399671.1073741836.217141148408705&type=3      

Llista electoral Esquerra Roda 2015

Programa electoral 2015-2019

Us fem a mans el programa electoral d'Esquerra Roda pel mandal 2015-2019. Tenim il·lusió i experiència per assumir aquest nou repte, seguir treballant per Roda de Ter amb totes les persones i des de tots els àmbits. 

Junts ho continuarem fent possible

Aquí la llista i la foto de les persones que formen part de la candidatura d'Esquerra-AM a Roda. El proper dia 6 de Maig farem l'acte de presentació. Us hi esperem 1 - See more at: http://locals.esquerra.cat/rodater/actualitat/pagina/6#sthash.2yp2582f.dpuf Aquí teniu la llista i la foto de les persones que formen part de la candidatura d'Esquerra-AM a Roda. El proper dia 15 de Maig farem l'acte de presentació. Us hi esperem! Aquí la llista i la foto de les persones que formen part de la candidatura d'Esquerra-AM a Roda. El proper dia 6 de Maig farem l'acte de presentació. Us hi esperem 1 - See more at: http://locals.esquerra.cat/rodater/actualitat/pagina/6#sthash.2yp2582f.dpuf 1. Roger Corominas Berloso. Economista. Regidor d’Hisenda, Mitjans de Comunicació, Promoció Econòmica i primer tinent d’Alcalde. 2. Petra Martín-Pero Martín. Professora. Regidora de Cultura i Educació. 3. Jordi Bonilla Burgaya. Encarregat de Magatzem. Regidor d’Esports, Joventut i Salut. 4. Marta Barniol Puntí. Historiadora. Membre de la Comissió organitzadora de la Fira de la Llavor. 5. Xavier Montané Romero. Distribuïdor Alimentari. Regidor de Governació, Serveis, Medi Ambient i Participació i Ciutadania. 6. Roger Canadell Rusiñol. Filòleg i professor de la Universitat Oberta de Catalunya. 7. Roser Montané Tardà. Tècnica en comunicació. Membre de la Comissió organitzadora de la Fira de la Llavor. 8. Pol Soriano Baurier. Estudiant de Ciències Polítiques. Monitor del Casalot. 9. Josep Arderiu Ausiró. Professor. Adjunt a la regidoria de Medi Ambient pel Pla de sostenibilitat energètica. 10. Irene Herreros Pagès. Economista. Regidora de Cultura de la Legislatura 2003-07 i regidora de la Legislatura 2007-11. 11. Assumpta Roca Casals. Professora. Membre dels Geganters de Roda de Ter. 12. Mercè Baulenas Argerich. Gerent estació de serveis. Exmembre de l’AMPA Mare de Deu del Sòl del Pont. 13. Jordi Serra Macià. Treballador Social. Alcalde de Roda. 14. Marta Freixa Masoliver.

10 de Maig: Festa d'Esquerra

El proper 10 de Maig organitzem la "Festa d'Esquerra" a la Plaça Major durant la qual podràs parlar amb els membres de la candidatura. A les 12h hi haurà actuació infantil amb en Gil Ratataplam  i vermut popular Us hi esperem!

Assemblea Pública "4 anys de govern" i homenatge a en Jordi Serra

El passat 27 d'abril, el grup municipal d'Esquerra va fer l'assemblea pública anual. A l'acte hi van assistir una setantena de persones. Els regidors de l'equip de govern van fer un repàs de l'obra de govern feta en aquests 4 anys aprofitant que és l'última assemblea de la legislatura. En Jordi Serra va ser el primer en parlar i va destacar que "aquesta és la primera legislatura d'un govern en minoria a Roda que es pot presentar amb la feina ben feta, un exemple n'és la recent aprovació de la construcció de l'Escola Emili Teixidor, la construcció de la rotonda a l’encreuament de Manlleu, les obres al Pont Vell, la futura passera del Molins, ajudes als emprenedor..." Roger Corominas va destacar que "Gràcies a una gestió eficient s'ha aconseguit millorar la situació econòmica de l’ajuntament" i va fer explicar les accions fetes en promoció econòmica i comunicació. El grup municipal va aprofitar l'acte per fer un homenatge i agraïment a en Jordi Serra que després de 16 anys a l'ajuntament de Roda no torna a repetir com a cap de llista. En l'acte es va passar un vídeo amb imatges de les 4 legislatures en què ha estat a l'ajuntament i tot seguit van prendre la paraula en Roger Corominas, candidat a l'alcaldia, en Ricard Jordà (regidor entre 1999-2003), Irene Herreros i Jaume Salés (regidors entre 2003-2011) i la Petra Martín (regidora en l’actual legislatura) que van fer uns breus parlaments repassant les diferents legislatures i la figura d'en Jordi. L'acte va finalitzar amb un petit refrigeri mentre els assistents omplien el llibre que es va deixar a disposició de tothom qui volgués fer una dedicatòria a en Jordi Serra. El passat 27 d'abril, el grup municipal d'Esquerra va fer l'assemblea pública anual. A l'acte hi van assistir una setantena de persones. Els regidors de l'equip de govern van fer un repàs de l'obra de govern feta en aquests 4 anys aprofitant que és l'última assemblea de la legislatura. En Jordi Serra va ser el primer en parlar i va destacar que "aquesta és la primera legislatura d'un govern en minoria a Roda que es pot presentar amb la feina ben feta, un exemple n'és la recent aprovació de la construcció de l'Escola Emili Teixidor, la construcció de la rotonda a l’encreuament de Manlleu, les obres al Pont Vell, la futura passera del Molins, ajudes als emprenedor.