Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

L’esforç de l’equip de govern i el treball polític aconsegueixen 8 pisos del SAREB per a lloguer social

Mirella Cortés
Senadora Mirella Cortés ahir el senat durant la seva intervenció

Tal i com explica la nota de premsa que ha publicat l’ajuntament de Roda:
Han fet falta set mesos de negociació i la intervenció final del grup d’Esquerra Republicana al Senat per desencallar la negociació amb la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) , que ha permès a l’Ajuntament de Roda de Ter posar en marxa la signatura d’un conveni pel qual es podran posar a disposició d’Acció Social 8 pisos destinats a lloguer social.
 
Un dels compromisos recollits al Pla d’Acció Municipal de l’equip de govern (format per Esquerra-Roda Republicana i Junts per Roda) és posar en marxa mesures que permetin millorar la situació de l’habitatge a Roda. Entre d’altres iniciatives en marxa, l’equip de govern el novembre de 2020 va començar a negociar amb la SAREB per poder gestionar pisos de la seva propietat i destinar-los a lloguer social.
 
Després de diversos mesos de negociació, de treball intern de l’ajuntament per tal de determinar la necessitat real del municipi i la millor forma de gestió, i a punt de signar el conveni, la SAREB va comunicar a l’alcalde que ja no estaven en disposició de tirar endavant l’acord, atès que els 8 pisos inicialment disponibles ja no estaven destinats a lloguer social. Això va succeir el març de 2021.
       
En aquell moment l’equip de govern va prendre la decisió de comunicar el greuge sofert al grup d’Esquerra Republicana al Senat, amb l’objectiu de valorar la possibilitat d’interpel·lar el govern i reconduir la situació. El grup d’Esquerra Republicana, encapçalat per les gestions de la senadora Mirella Cortès, va decidir fer una pregunta relativa a aquesta qüestió a la vicepresidenta segona del govern en el Ple del Senat d’avui, dia 8 de juny de 2021.
 
Abans d’ahir, 7 de juny de 2021, un dia després d’haver entrat la pregunta al registre del Senat i un dia abans de fer la pregunta a la vicepresidenta segona del govern, SAREB va comunicar a l’alcalde, Roger Corominas, que els pisos negociats inicialment tornen a estar a disposició de l’ajuntament per al lloguer social.
 
L’ajuntament agraeix totes les gestions realitzades i el treball intens del grup d’Esquerra al Senat que ha permès, finalment, reprendre l’acord inicial i aconseguir els 8 habitatges amb finalitat social.
 
En les properes setmanes l’ajuntament signarà el conveni de cessió amb la SAREB i en els propers mesos farà públic el mecanisme de gestió d’aquests habitatges destinats a famílies en situació de vulnerabilitat i a joves.
 
Des del Grup Municipal d’Esquerra-Roda Republicana estem convençuts que la bona gestió i lideratge polític municipal ha d’anar acompanyat del treball polític, en equip i coordinat més enllà dels límits del nostre municipi per tal que, com en aquest cas, els resultats repercuteixin en el benefici dels rodencs i rodenques.
 
Podeu escoltar la intervenció de la senadora Cortès en l’enllaç que us adjuntem: https://twitter.com/i/status/1402295553271160836
 
"Hem vist com la pregunta d'Esquerra Republicana ha tingut efecte, i per fi han decidit actuar", li va dir Cortès a la vicepresidenta segona del Govern. La republicana li va retreure al PSOE la seva política en matèria d’habitatge, assegurant que està “totalment allunyada de les necessitats i demandes de la ciutadania”.
 
Per últim, el grup d’Esquerra Republicana al Senat li va exigir al Govern de” L’Estat la modificació del règim jurídic de la SAREB perquè cedeixi el 30% d’immobles al lloguer social”, perquè “cal garantir el dret a un habitatge digne”.
 
Volem agraïr el treball conjunt del diputat al Congrés Joan Capdevila i dels senadors del Grup d’Esquerra Josep Maria Reniu i Mirella Cortés.