Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

Gràcies, Petra. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres

El text que en Roger Corominas va llegir ahir a la cerimònia de comiat de la Petra en nom de tots els companys i amics d'Esquerra Roda.Estimada Petra,

Els teus companys i amics d’Esquerra t’hem preparat un breu escrit, unes línies que ens han costat molt d’escriure. Podríem haver-hi posat moltes coses més, però aquestes són les que ens han sortit en aquests moments difícils.

Durant 5 anys hem tingut la sort de compartir un projecte polític amb tu, com a regidora de l’Ajuntament de Roda. El 2011 ho vam tenir molt clar: qui millor que una apassionada del teatre, de la música, de la cultura i professora de l’institut de Roda per entomar les regidories de cultura i d’educació? Evidentment no ens vam equivocar i ho prova el gran treball de servei a Roda que vas fer, de manera especial durant la passada legislatura.

Durant aquests anys, però, hem teixit molt més que la voluntat de treballar pel nostre poble. Hem pogut compartir molts bons moments. Malgrat les llargues reunions no han faltat mai les rialles ni el bon humor. Sempre ho hem dit: “Tot i que la majoria de la gent del grup no ens coneixíem abans de formar-ne part, i que tots lògicament teníem caràcters diferents, ha nascut una complicitat i una amistat molt grans”. Aquests bons moments i aquesta amistat són, sens dubte, els que ens endurem de l’etapa com a regidors del nostre poble, al teu costat.

Durant tots aquests anys, Petra, has encarat les dificultats que t’has anat trobant amb una dignitat i exemplaritat que ara ja podem dir obertament que admirem. Mai et deixaves plànyer, mai una queixa. Cada cop que t’arribava, tu l’encaraves un nou repte. Mai cap excusa, sempre eres a tot arreu. I nosaltres, per ajudar-te, només podíem seguir treballant per estar a la teva alçada.

Ara fa més d’un any ens vas tornar a donar un exemple de vida. S’acostaven unes noves eleccions i estàvem configurant les llistes. Quan vam parlar amb tu per si tenies ganes de seguir ens vas contestar amb una seguretat i una fermesa que mai oblidarem. Ens vas dir: “a la Mort s’hi arriba vivint”. I ningú dubtarà que tu la vida l’has viscut intensament.

Petra, sempre recordarem una imatge que descriu a la perfecció com has viscut: quan després de llargues reunions a l’Ajuntament, tard, al vespre, t’acomiadàvem a la Plaça, tu encara tenies energia per anar cap al teatre a dirigir el grup Arrels, ja fos per preparar l’obra de Festa Major o el poema de Nadal. Aquesta és la imatge que mai no oblidarem, la d’algú que ha viscut la vida intensament.

Estem molt tristos, però agraïts dels anys que hem pogut compartir i sobretot del que hem pogut aprendre de tu.

Gràcies Petra, pel teu compromís, la teva força, la teva feina i la teva estimació. I gràcies sobretot per haver-ho compartit amb nosaltres. Fins sempre més.