Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

L’Ajuntament de Roda de Ter reconeix que els valors cadastrals són excessius i que cal buscar solucions per fer els impostos menys gravosos


A instància d’una moció del Grup d’Esquerra, el Ple de l’Ajuntament de Roda va aprovar la necessitat de buscar una solució als excessius valors cadastrals, atès que si no es fa res, els valors que s’apliquen actualment i que progressivament s’aniran aplicant estan calculats molt a l’alça i, que per tant, molt lluny de la realitat i, per tant, allunyats dels conceptes de justícia social i sostenibilitat.

L’equip de govern sociovergent reconeixia que els impostos de la contribució (IBI) i plusvàlua (IVTNU), degut als valors cadastrals excessius, estant augmentat significativament i que han rebut queixes de diversos veïns per aquests augments.

Esquerra es va comprometre a treballar conjuntament per trobar una solució, però va lamentar l’oportunitat perduda amb l’aprovació de les ordenances fiscals, on l’equip de govern tenia marge de maniobra i podia fer que el increment d’aquests impostos no fos tan gravós. Un increment que Esquerra va valorar en un 6 % respecte l’any passat i que per tan no va acceptar.