Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

Treballant el present per preparar el futur

RodadeTer regidors
Les inversions en la xarxa d’infraestructures repercuteixen directament en la qualitat de vida de la gent. Els estudis demogràfics demostren que la cohesió social millora amb una bona xarxa de mobilitat interna i amb un correcte desenvolupament dels diferents barris que conformen un poble o una ciutat. Questions com la neteja, la seguretat, l’activitat social i econòmica faciliten la interrelació entre els veïns i també amb l’administració, però no n’hi ha prou. Cal que les vivendes estiguin habitades, cal que el carrer estigui endreçat: amb bona il·luminació, amb zones d’esbarjo segures per a infants i grans, amb connexions correctes i segures amb la resta del poble. Cal, en definitiva, que sigui un lloc agradable per viure-hi.

A un any escàs del final de la legislatura les inversions han estat molt poques: la casa del poeta, la placeta de Cal Rei i d’altres de menors. No comptem la inversió a la nova escola perquè ja venia condicionada de l’anterior legislatura. Després de perdre temps i diners en els dos projectes descartats de la plaça i l’aparcament —perquè tot i que quedessin en paper mullat tenen un cost— ara sembla que començaran les obres de remodelació de l’Avinguda Santa Tecla. Aquesta obra convé fer-la per tal de remodelar l’espai i sobretot per eliminar definitivament el risc d’inundacions. Les obres de l’Avinguda Santa Tecla són un bon exemple de com n’és de feixuga l’administració pública a l’hora de desenvolupar els projectes urbanístics. Si bé és cert que l’equip de govern va perdre molt temps en projectes fracassats, també és cert que molt sovint s’acusa els ajuntaments de realitzar les obres a finals de legislatura per guanyar vots però no sempre és cert, ja que els tràmits són lents i carregosos.

Evidentment cal millorar moltes coses en molts llocs del poble, però si hi ha una zona que ho reclama, ara ja a crits, és la del carrer Verge del Sòl del Pont (i encara podríem afegir-hi el Serrat). Ho hem dit a bastament des del nostre grup i ho portàvem com un dels principals compromisos en el nostre programa electoral per a aquesta legislatura: aquesta és una inversió clau per millorar una de les zones més degradades del nostre municipi. La història del nostre poble no s’entén sense aquest carrer i és evident que ara cal un esforç per revertir la situació en la qual es troba actualment. No podem permetre’ns un municipi a dues velocitats. Aquest compromís el traslladarem en el ple de setembre a l’equip de govern.

ERC s’ha oposat frontalment i hem aconseguit que s’aturin projectes de l’actual equip de govern que consideràvem un despropòsit, com per exemple fer una nova planta al pàrquing del darrera de l’ajuntament, però ens comprometem a treballar i proposem un treball conjunt per portar a terme el que és un bon projecte per al nostre municipi. Presentem el projecte del carrer Verge del Sòl del Pont i el Serrat en aquest moment perquè hem sabut que el govern de la Generalitat ha ampliat el termini fins a final de l’any 2019 per presentar i justificar projectes adscrits al Pla de Barris. Un projecte d’envergadura com aquest necessita temps per consensuar-lo amb el veïns i amb el poble, per dissenyar-lo i adjudicar-lo i cal tenir-lo acabat a final del 2019. Ara tenim una gran oportunitat i no hi ha temps a perdre.

Amb aquesta mirada de futur i carregats d’energia i il·lusió, us desitgem que gaudiu de la Festa Major, tot recordant els presos polítics i exiliats. Us volem a casa!