Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

Transparència web Ajuntament.

Infoparticipa, rodadeter
Infoparticipa Roda de Ter
Com a Grup Municipal volem que la web de l'ajuntament compleixi amb nota alta tots els índexs de transparència siguin obligatoris o optatius. Hem de ser un exemple davant dels ciutadans.
Us deixem el prec que vam fer ahir sobre aquest tema

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB per fer un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Cada mes de març o abril durant aquesta legislatura els hem preguntat pel segell infoparticipa.  Enguany cansats de les promeses ja només farem un prec. Els hem demanat durant tota aquesta legislatura que com ajuntament complíssim els indicadors que ens demanava el segell infoparticipa. Roda de Ter en comptes de ser un dels municipis capdavanters a la comarca en aquest tema ha anat baixant la seva qualificació any rere any.
2015, l’últim any d’Esquerra a Govern 90,24
2016 69,23
2017 69,23
2018 63,46
2019 53,85

Si que és cert que els criteris han canviat però altres ajuntaments s’han adaptat als criteris que demana el segell i any rere any han mantingut o pujat de qualificació.
Centelles 98,05
Taradell 90,38

I fins hi tot municipis més petits que el nostre han obtingut qualificacions molt altes
Sant Julià de Vilatorta 98,08
Prats de Lluçanès 92,31
Vilanova de Sau 90,38

A Roda ens hem trobat amb la justificació i promesa durant dos anys consecutius de la realització d’una pàgina web nova per a l’ajuntament que no ha arribat mai. Els preguem que no parlin de que augmenta la  transparència en les activitats de l’ajuntament si no són capaços de complir un dels  índexs que la mesuren.