Roda de Ter i el Cabrerès

Notícia

Discurs del Grup Municipal al ple de Constitució

roda de ter
Regidors Roda de Ter 2019-2023
Us deixem el discurs que ha fet en Roger Corominas en representació del Grup Municipal
El grup municipal de Roda Republicana - Esquerra Republicana volem començar aquesta intervenció donant les gràcies. En primer lloc a les 1.059 persones que a les últimes eleccions ens han fet confiança. Moltes gràcies.
En segon lloc a totes les persones que han treballat intensament en l’elaboració del programa electoral i del projecte polític amb el qual ens hem presentat a les eleccions i pel qual hem estat escollits cinc regidors.
Per últim, volem agrair tot l’esforç i tot el coneixement, treball i llegat a totes i tots els regidors i regidores d’Esquerra Republicana que han fet possible aquest projecte des de l’any 99. Intentarem continuar aquesta feina amb el mateix esforç, voluntat i energia. Molt especialment un record i reconeixement a la companya i amiga, Petra Martín-Pero, que ens va deixar a mitja legislatura, l’agost del 2016. I a la Marta, en Pol, en Boni i en Xevi companys regidors aquesta darrera legislatura.
Abans de continuar també volem recordar també tots els presos i preses, exiliats i exiliades polítiques. No podem oblidar que a alguns d’ells se’ls està negant el dret de fer allò que nosaltres estem fent aquí: recollir l’acta com a representants electes escollits democràticament.
Els resultats de les últimes eleccions municipals deixen un escenari en el qual s’obliga les forces polítiques a arribar a acords. Sabem que les majories s’assoleixen compartint idees i projectes, treballant programes electorals i de govern i compartint maneres de fer i d’actuar.
És amb aquesta intenció que en les darreres setmanes ens hem assegut a parlar amb les formacions d’IPR i Junts Per Roda varies vegades. De manera volguda, Esquerra Republicana ha posat sobre la taula en cadascuna d’aquestes trobades allò que hem cregut fonamental per arribar a possibles acords. Això és:
  1. Compartir els programes electorals per acordar prioritats i projectes conjunts.
  2. Establir un mètode de treball compartit per a fer possible una governança òptima i eficient.
  3. Buscar una organització i unes relacions basades en la confiança .En aquest espai de temps, hem pogut conèixer amb més profunditat les dues formacions polítiques i ho valorem molt positivament. Amb Junts Per Roda es va explorar una possibilitat d’acord que no va reeixir. Pel que fa a IPR, s’ha iniciat un diàleg que no ha conduit a cap acord abans d’aquest Ple d’Investidura però que ja ens hem compromès a continuar la setmana vinent amb l’objectiu de buscar noves formes de treballar i per apropar programa i projectes.
Per sobre de tot, el nostre compromís és amb la ciutadania de Roda i amb el programa electoral amb el qual ens vam presentar. Aquest ideal i aquest projecte són el far d’aquest diàleg que busquem. Com ja vam explicar en campanya electoral, el poble que desitgem i pel qual treballem té les persones al centre de totes les decisions:
Parlem de justícia social, d’accés a un treball i un habitatge dignes.
Parlem d’una educació que esdevingui eix central en el desenvolupament del nostre poble.
Parlem d’esport, de polítiques de joventut i de cultures com a motor del creixement personal i col·lectiu i pal de paller de la cohesió social.
Parlem d’empreses, emprenedors, de comerç i turisme com a oportunitats de present i de futur.
Parlem d’un urbanisme al servei de la salut de les persones, del seu benestar i de la sostenibilitat i del medi ambient.
Parlem d’una ciutadania activa i participativa i d’un govern transparent i plenament accessible.
Aquest és el nostre compromís amb tots els rodencs i rodenques.
Com hem dit sempre, som d’esquerres, republicans i independentistes, i creiem profundament que la República Catalana es construeix des del municipalisme transformador.
Hem treballat i continuarem treballant per fer-ho possible.
Visca Roda i visca la República catalana!