Sabadell

Totes les notícies

Juli Fernàndez: “El proper govern de Sabadell ha de posar per davant l’interès de la gent”

“El PSC de Sabadell no pot seguir governant aquesta ciutat  ni un dia més, tal i com malauradament la sentència ha demostrat”   Aquest matí s’ha donat a conèixer la primera sentència del Cas Mercuri, condemnant als germans Bustos a 1 any i 4 mesos de presó per haver modificat un concurs públic per “col·locar” una candidata per sobre d’una altra, a més d’una multa de 60.000e per cadascun dels condemnats i una inhabilitació de 4 anys.   Des d’ERC Sabadell volem mostrar la nostra indignació i preocupació i la nostra convicció que el 24 de maig tenim “l’oportunitat de tornar a posar als ciutadans de Sabadell al centre de tot tancant definitivament aquesta lamentable etapa”, ha defensat el candidat a l’alcaldia, Juli Fernàndez                   Fernàndez considera que el PSC de Sabadell “no pot seguir governant aquesta ciutat. Necessitem un govern inequívocament honest, format per homes i dones compromesos amb la ciutadania i les seves necessitats. El PSC de Sabadell no només no ha fet cap pas per expulsar tota ombra de corrupció i maneres de fer, sinó que encara s’enorgulleix de l’època Bustos i el seu lamentable llegat, a través del seu candidat i garant de la continuïtat del "bustime", Josep Ayuso”.   Per tot això des d’ERC Sabadell volem reiterar que el nostre projecte passa per “canviar les maneres de fer de l’Ajuntament de Sabadell, així com també les actituds cap als ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Necessitem un govern de regeneració que tingui l’educació i l’ocupació com a grans reptes al mateix temps que dóna resposta a les necessitats de major transparència i participació ciutadana sobre el que el consistori realitza” ha defensat Fernàndez.   Per acabar, Juli Fernàndez ha demanat a la ciutadania que l’ajudin a aconseguir la força necessària perquè volem “liderar el canvi que necessita aquesta ciutat. Hem de fer que les coses passin, i per a que el canvi cap a un govern honest i proper sigui possible necessitem la força de tothom.

Juli Fernàndez participa en la presentació del programa marc per a les eleccions municipals

Juli Fernàndez candidat d'ERC Sabadell va participar dissabte al matí, amb Oriol Junqueras, Alfred Bosch i els candidats de les 10 ciutats més grans del País, a la presentació del programa marc per les properes eleccions municipals, que es va realitzar a la fàbrica Fabra & Coats del barri de Sant Andreu, Barcelona. l'objectiu que volem aconseguir a través del programa és crear municipis que tinguin la cohesió social, l'emprenedoria i la sostenibilitat com a eixos vertebradors. En concret, Esquerra treballarà per crear municipis:  1.    Que siguin nets de corrupció 2.    Amb una democràcia des de baix 3.    Que siguin el pilar de la República catalana 4.    Que ofereixin igualtat d'oportunitats per a tothom 5.    On no hi hagi cap infant que pateixi gana ni fred 6.    Que ofereixi una segona oportunitat a les famílies que han estat desnonades 7.    On les oportunitats laborals siguin la prioritat 8.    Emprenedors, amb centres d'iniciatives empresarials 9.    Al servei del ciutadà (simplificació dels tràmits administratius) 10.  Amb projectes de vida per a joves i famílies, com plans locals d'habitatge i programes de lloguer social 's'acosten moments decisius per a les nostres ciutats i encara més en l'àmbit metropolità on per primera vegada podem estar al capdavant de ciutats molt importants' ha explicat Oriol Junqueras, President d’ERC. L'alcaldable per Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat  el triple compromís que ERC assumeix amb els ciutadans: un compromís social, per la recuperació de serveis públics i la creació de llocs de treball; un compromís nacional, al servei del país, de cara a que l'ajuntament empenyi el procés cap a la independència: i un compromís amb la democràcia i la regeneració: La transparència, l'apoderament ciutadà i la lluita contra la corrupció com a divises del nou Sabadell just i net.  “Tenim l'oportunitat com al 79 i al 99 per construir un nou lideratge, per fer un nou  Sabadell net i just.

Sabadell ha de liderar l’Àrea Vallès

Des d’ERC Sabadell creiem que hem de treballar per aconseguir el consens polític necessari per tal de tirar endavant un organisme de gestió i ordenació del Vallés. Creiem que la unió dels dos vallesos en un de sol ens permetrà que una peça clau de la realitat demogràfica (17,3% de la població), industrial i productiva (16,7% del PIB) del País, pugui gestionar-se de manera integral amb l’objectiu de construir un nou model de gestió de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest model ha de ser basat en la xarxa i no en diferents cinturons en funció de la distància a Barcelona. Juli Fernàndez, candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, ha tornat a defensar avui que ”el Vallès ha de ser una aposta estratègica de la ciutat de Sabadell. Estem a la regió productiva més densa del sud d’Europa i podem aprofitar una marca Global com és Barcelona. Això ens ajudarà a generar noves oportunitats que poden crear nous llocs de treball per als nostres veïns i veïnes i, per tant, generar benestar”. Fernàndez considera que “L’ajuntament de Sabadell ha de liderar i donar suport a la creació de l’Àrea Vallès, permetent la gestió tant del fet industrial i productiu, la coordinació de la Formació Professional o d’altres qüestions tan cabdals com el transport públic, les infraestructures o la conservació de l’espai lliure del Vallès”. Pel què fa al paper de les ciutats, el candidat a l’alcaldia creu que “actualment ens calen lideratges compartits, i en aquest procés de creació caldrà capacitat de diàleg i visió estratègica. Estem parlant d’anar més enllà de la visió local per tenir una visió de Nou País, i l’hem de construir d’una nova manera, on Barcelona lidera i encapçala i incorpora el fet productiu i industrial del Vallès. Si ho aconseguim, incrementem la proposta de Valor i, per tant, les oportunitats i el benestar de la nostra gent que és el nostre màxim objectiu”. El proper govern de Sabadell, si és encapçalat per ERC, tindrà aquesta com una de les propostes estratègiques de cara als propers 4 anys.

Eurodiputats d’ERC pregunten a la Comissió Europea per la discriminació lingüística que va patir un ciutadà de Sabadell al consolat espanyol de Brussel•les

Els eurodiputats d’ERC, Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall juntament amb els també eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Ernest Urtasun, Francesc Gambús i Javi López han formulat a la Comissió Europea dues preguntes en relació a la discriminació lingüística que va patir un ciutadà de Sabadell el passat 6 de març al consolat espanyol de Brussel·les.  El ciutadà en qüestió es va dirigir al consolat espanyol per presentar una declaració escrita que havia de ser enviada als Jutjats de Sabadell. En veure que el text estava escrit en català, un membre del cos diplomàtic va rebutjar-la. Davant les protestes del ciutadà, que prefereix mantenir l’anonimat, un membre de seguretat va expulsar-lo de la seu del consolat.  Els eurodiputats han preguntat a la Comissió Europea sobre què opinen davant d’aquest cas, que creiem que vulnera els drets lingüístics reconeguts per la legislació comunitària, així com també l’opinió de la Comissió Europea del paper del consolat espanyol.  Des d’ERC Sabadell volem manifestar la nostra indignació desprès de conèixer la vulneració de drets que ha sofert aquest sabadellenc. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, ha explicat que aquestes situacions “no es poden seguir donant al segle XXI” al mateix temps que ha lamentat “que malauradament aquestes actituds cada cop són més comuns”.  Fernàndez ha reclamat a les institucions pertinents que obrin un expedient amb l’objectiu de “demanar responsabilitats a aquelles persones que hagin actuat de manera incorrecte. No podem permetre que aquest tipus de situacions es tornin a repetir” ha conclòs.

Juli Fernàndez: “Les necessitats de la gent, són les nostres prioritats. Sabadell i el bé comú per sobre de tot”

Pocs minuts desprès de les vuit començava l’acte de presentació de campanya d’ERC Sabadell, que tenia com a convidat el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. Els nou primers membres de la llista (Montserrat Chacon, Xavi Guerrero, Gabriel Fernández, Ester Raventós, Joan Cuevas, Santi Valls, Laia Girós, Laura Pujol i David Vila) han presentat les principals propostes que implementarem en el Nou Sabadell a partir del proper 24 de Maig,  concrecions sobre polítiques de transparència, atenció a les persones, empresa i ocupació, industrialització, comerç, transparència, educació, urbanisme, joventut, dona, cultura i el compromís adquirit amb la construcció del un nou país. Montserrat Chacón, número 2 dels republicans, va fer públic el compromís de la candidatura amb els punts proposats per l’ANC el dia anterior a Cornellà. El Candidat a l’alcaldia Juli Fernàndez, va presentar tots i cadascun dels 27 membres de la candidatura i va destacar que “presentem un equip de persones que no és la candidatura d’unes sigles, hem fet una candidatura que s’identifica perfectament amb Sabadell. Amb persones implicades i compromeses, d’arreu de la ciutat, d’edats i professions diferents,. Gent amb il·lusió i capacitat per governar i liderar el Nou Sabadell a partir del 24 de maig” Fernàndez ha explicat que la voluntat de l’equip que encapçala és fer que les coses passin, i fer realitat el canvi:  “Nosaltres no només volem governar aquesta ciutat, volem liderar-la i jo en vull ser l’alcalde”. L’ocupació, l’educació  i la transparència són els eixos claus que mouran el nou govern de la ciutat: “Pretenem fer una nova ciutat en el que les necessitats de la gent siguin les prioritats del govern, no ens podem deixar ningú pel camí”.  Fernàndez ha demanat l’ajuda de tothom per poder fer possible el canvi a la ciutat, i ha demanat fer d’ERC Sabadell “la primera força de la ciutat, perquè si ERC ho és,  el Nou Sabadell serà una realitat i el canvi també.

Juli Fernàndez: “El 27-S votarem per la República Catalana i no ho podran impedir”

ERC Sabadell rebutja la sentència política del Tribunal Constitucional   Des d’ERC Sabadell rebutgem la sentencia política emesa ahir pel Tribunal Constitucional on s'anul·len els punts bàsics de la llei de consultes i el decret de convocatòria inicial del referèndum del 9N. La sentència torna a ser un nou atac contra el desig del 80% dels catalans i catalanes, que no és altre que votar lliurement el nostre futur com a poble. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, creu que la sentència és “absurda des del sentit que prohibeix un fet decret que no es va aplicar mai, i que va ser substituït per un procés participatiu que va adquirir rellevància política gràcies a l'actitud del Govern espanyol i que no es pot esborrar de la memòria dels catalans i catalanes”. Al mateix temps, Fernàndez ha volgut recordar que “aquest tribunal no és més que un tribunal format per 12 jutges triats per PP i PSOE i que, per tant, les seves sentències no són jurídiques si no polítiques i no fan més que reflectir el pacte d'Estat d'aquests partits”. Juli Fernàndez ha repassat els atacs que des del Partit Popular i el Partit Socialista s’ha efectuat durant els darrers anys, al mateix temps que ha expressat i elogiat el paper de “tots els actors polítics i socials que varen fer possible que el 9 de novembre poguéssim votar. No és la consulta que nosaltres haguéssim fet, ja que no tenia les condicions suficients per ser referendària, però vam poder votar tot i les traves i prohibicions que l’Estat espanyol ens va fer durant els mesos previs a la votació”. Juli Fernàndez ha conclòs dient que malgrat els seus intents, el referèndum arribarà i el 27S votarem que som una nació i que tenim dret a decidir: “Aquestes eleccions del 27 tindran caràcter plebiscitari i seran el referèndum que ens van prohibir i així ho vol la ciutadania de Catalunya” i ha continuat dient que “el 24M a les eleccions municipals triarem una de les estructures d'Estat bàsiques de la nova República, i un bon resultat d'ERC i de les forces que defensen la nova República, començarà a garantir la construcció de l'Estat”.

L’Assemblea aprova la llista per unanimitat

Juli Fernàndez “Aquest és l’equip per Governar el #NouSabadell, el Sabadell net i just.” L’Assemblea d’ERC Sabadell va aprovar ahir al vespre i per unanimitat la llista que conforma la candidatura d’ERC a l’ajuntament de Sabadell, que es triarà el proper 24 de maig. La llista aprovada està formada per 27 persones i que compleixen perfectament amb l’objectiu, que no és altra que oferir una alternativa de govern. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, va explicar el perquè d’aquesta llista, que compta amb 8 independents: “El proper 24 de maig farem realitat el canvi a Sabadell, i com més suport tingui la llista d’ERC més fàcil serà que sigui possible. La llista esta formada per persones amb capacitats, aptituds i il·lusió per, a partir del 24 de maig, liderar la ciutat i, per tant, en governar el nou Sabadell que farem net i just”. Fernàndez va destacar l’heterogeneïtat de la  composició de la llista que reflecteix la diversitat de la ciutat: ”El Nou Govern tindrà com a prioritats les  necessitats dels nostres veïns. Ocupació i Educació són clau per poder superar els moments complicats que vivim i els perfils entre els primers llocs de la llista, són experts ens els àmbits clau, el tercer sector, l’economia, educació, gestió d’organitzacions, l’industria i la cultura. La llista està pensada per governar Sabadell i els noms estan relacionats amb persones que tenen les aptituds per poder-ho fer”. Un cop efectuada la votació, el candidat ha agraït a  l’assemblea que tothom hagi votat a favor i indicant que la feina passa per continuar construint un projecte de ciutat que faci realitat les oportunitats que tenim, deixant enrere el desànim i la vergonya de la darrera etapa municipal: “Volem ser la llista més votada a la ciutat per tal d’assegurar que el canvi és una realitat. El proper govern de  la  ciutat serà de coalició i cal assegurar que és possible. Si som la llista més votada no hi ha cap risc que el canvi no sigui una realitat.

Demanem a l’alcalde de Sabadell que renunciï al suport del regidor Paco Bustos

Juli Fernàndez: “el PSC, amb la seva passivitat i elecció pel continuisme, demostra que està inhabilitat i no és apte per governar Sabadell” Avui, dos anys després que el “Bustisme” col·loqués Sabadell al capdavant de les acusacions de corrupció a nivell estatal i de país, ha començat el primer judici contra l’exalcalde Bustos i el seu germà i encara regidor, Francisco Bustos. Des del primer dia, ERC Sabadell ha manifestat diverses vegades la necessitat que els càrrecs imputats havien de renunciar a l’acta de regidor/a per les greus acusacions a les quals s’enfrontaven. 24 mesos desprès, no només encara queden càrrecs públics i regidors imputats per presumptes delictes vinculats amb la corrupció, sinó que, a més, un d’ells l’anteriorment citat Francisco Bustos, ha declarat al TSJC com a acusat. Considerem que és una falta de respecte als i les ciutadanes de Sabadell que el senyor Bustos continuï mantenint l’acta de regidor, i a més a més que el seu partit, el PSC, permeti que continuï formant part del seu grup municipal, ja que està incomplint el propi codi ètic del PSC  que marca que tots els càrrecs formalment acusats han de deixar tota responsabilitat pública. Juli Fernàndez, alcaldable d’ERC a les properes eleccions a l’alcaldia, ha refermat que “és una presa de pèl i una falta d’ètica i moral que el Sr Bustos segueixi sense renunciar a la seva acta de regidor. No podem permetre que un acusat en una presumpta xarxa de corrupció política continuï essent regidor amb total normalitat de la nostra ciutat”. Tot indica que si fins ara no ha renunciat no ho farà, per tant, la responsabilitat política de continuï amb total normalitat és també del seu partit,  és per això que “Exigim al PSC que expulsi el regidor del seu grup municipal i deixi d’aquesta manera de tenir un membre acusat en el grup que dóna suport al Govern de la ciutat. Alhora demanem a  l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, que rebutgi el suport d’aquest regidor per tal de tenir la majoria que el permet governar.

Juli Fernàndez: “Les necessitats de la gent han de ser les prioritats del govern. No ens podem deixar ningú pel camí”

Aquest migdia el mercat de Sant Joan s’ha omplert en un acte organitzat per ERC Sabadell, Catalunya Sí- Sabadell i les JERC i que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, el portaveu de Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, i el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez. Anna Simó: “ERC a Sabadell és garantia de canvi per fer un ciutat neta i justa” La vicepresidenta del Parlament de Catalunya ha reivindicat un canvi en la manera de fer política a la ciutat, sobretot en l’actitud a l’hora de fer política: “Hem de sortir de la zona de confort i escoltar les necessitats de la gent, encara que ens diguin coses que no ens agradarà sentir”. A més, aquest canvi ha d’estar basat en la transparència i en la honestedat: “Tothom ha de poder demanar comptes de cada euro que paga amb els seus impostos”. Simó també ha destacat la importància de l’educació obligatòria en les polítiques municipals, perquè “no pot ser que en una societat que vol assumir la seva plenitud nacional hi hagi nois i noies que abandonin els seus estudis. I això no depèn només del Departament d’Ensenyament, sinó que el municipi hi té molt a veure”. Pel que fa a l’alcaldable d’Esquerra Republicana, Simó creu que “en Juli i el seu equip tenen les capacitats, les aptituds i la voluntat per dur a terme aquests canvis a la ciutat. Conec en Juli des de fa molt de temps i crec que és una gran tria per Sabadell”. Toni Comín: “Estem davant els 8 mesos més importants de la història de Catalunya. El 27-S és l’hora de la veritat” Toni Comín, portaveu de Socialisme, Catalunya i Llibertat, ha analitzat el panorama polític que té Catalunya per davant aquest 2015 i la importància de les eleccions municipals del 24 de maig, que “seran l’assaig general de les plesbiscitàries”. En aquest escenari, Comín ha assegurat que és molt important convèncer a una gran part dels indecisos “mostrant-los que amb una Catalunya independent farem un país tant avançat com els més avançats socialment d’Europa.