Sabadell

Totes les notícies

ERC Sabadell celebra l’acord que permetrà decidir la independència el proper 27s

Des d’ERC Sabadell celebrem que finalment els ciutadans de Catalunya puguin votar sobre la independència el proper 27 de setembre. Desprès de setmanes d’intenses negociacions, ERC hem demostrat tenir gran consciència de país, ja que hem assolit un gran acord tot i que aquest no és del tot l’acord que voldríem. A partir d’avui mateix engeguem la campanya definitiva que té per objectiu aconseguir que la major part de la ciutadania voti opcions clarament independentistes. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, ha remarcat que aquestes seran “les eleccions de la nostra vida. Totes i tots, des de l’àmbit on estiguem, treballarem des d’ara mateix per guanyar. Ens hi juguem el futur del nostre país. Aquesta és la consulta definitiva, no la podem desaprofitar”. Fernàndez ha explicat que aquest és el millor acord, ja que “és l’únic possible que ens permet votar sobre la independència. Ara hem d’aprofitar que tenim aquest acord i una nova data per convèncer la majoria dels nostres ciutadans i ciutadanes per votar sí”. Fins al 27 de setembre el Govern de la Generalitat de Catalunya s’ha compromès a construir les estructures d’Estat que han de fer possible poder engegar un nou país el 2016, si així ho decideixen els nostres conciutadans. Els pressupostos hauran d’adaptar-se a aquest nou acord, i a més d’incloure les estructures d’estat, hauran de tenir com objectiu la justícia social: “Aquests pressupostos no tenen sentit si no són per ajudar a les persones que ho estan passant malament. Esperem que la prioritat sigui, a més de construir aquestes estructures d’estat, aprovar un pressupost que tingui la despesa social com a gran prioritat”. Juli Fernàndez: “Volem liderar el proper govern de Sabadell” El candidat republicà ha volgut expressar la seva alegria i satisfacció per l’acord, alhora que també ha remarcat que l’objectiu per al proper maig no ha variat: “Volem fer realitat el canvi a Sabadell i  liderar-lo” i alhora ha remarcat que “les eleccions municipals són molt importants per tal de poder fer que la nostra ciutat recuperi un ajuntament net i honest, que posi per sobre de tot el bé comú i que tingui com a prioritats les necessitats dels i les nostres veïnes.

Juli Fernàndez “Estem preparats per liderar el proper govern de la ciutat”

ERC Sabadell presenta la campanya "I tu... ja saps qui és en Juli?", adreçada a donar a conèixer el seu candidat a tots els ciutadans/es de la ciutat.   Ahir al matí s’ha realitzat una roda de premsa amb l’objectiu d’explicar i presentar els principals elements que conformen la primera part de la precampanya per les eleccions municipals, previstes el proper maig. Gabriel Fernàndez, Cap de Campanya, ha explicat tots els elements amb els que el partit busca generar interès per part dels sabadellencs per conèixer el seu candidat: “Es tracta d’una campanya innovadora que a través dels elements que la composen, busca generar curiositat i interès per conèixer el nostre candidat, en Juli Fernàndez”. Gabriel Fernàndez ha explicat però que aquesta és la primera de les campanyes previstes pel 2015, molt centrada en el candidat,  i que donant inici a un pla (amb un relat estructurat) que s'anirà desenvolupant conformant el projecte del partit per a la ciutat: “Durant les properes setmanes el web anirà evolucionant i desenvolupant nous continguts, en funció del cronograma previst, de manera que, per exemple, quan estigui aprovat per l’assemblea es podran consultar aspectes relatius a l’equip que acompanyarà a Juli, a més dels principals punts programàtics”. Fernández ha explicat que aquesta campanya concreta gira al voltant de cinc elements:  ·  El web de campanya, que està disponible a www.nousabadell.cat i  que intenta ser molt visual, de fàcil comprensió. ·  L’enviament a aproximadament 70.000 habitatges d'un tríptic que exposa de forma concreta i entenedora els tres principals eixos: Un nou país, una nova ciutat i un nou alcalde. ·  El primer vídeo, que recull el testimoni de diferents persones de l’entorn del candidat i que responen a la pregunta de la campanya: “Qui és en Juli?”  ·  L'activació d'un whatsapp de candidatura que estarà atès per l’equip de comunicació de campanya i que busca apropar-se al màxim als ciutadans de Sabadell, que podran consultar, explicar o conversar sobre el que els preocupa utilitzant aquest canal.

ERC Sabadell s’autoinculpa pel 9-N

ERC Sabadell  ha participat activament de la crida que ha fet Sabadell Per la Independència per donar suport al President i Consellers de la Generalitat de Catalunya en una concentració efectuada aquest matí als jutjats de Sabadell. La jornada ha estat marcada, un cop més, pel sentit cívic, coherent i responsable de la societat que s’ha desplaçat al jutjat. Durant bona part del matí, els jutjats de Sabadell mostraven una cua que superava la capacitat de llarg la capacitat dels funcionaris del registre d’entrada. Molts membres de l’executiva local i del partit hem participat d’aquesta jornada, que ha consistit en autoinculpar-nos per haver participat i facilitat la celebració del 9-N a la nostra ciutat. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, ha valorat molt  positivament la participació de la societat aquests dies, alhora que ha respost negativament a l’admesa a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de la querella: “Cal agrair, de nou, la capacitat de la gent i la mostra de solidaritat  que s’està donat en favor del procés, símptoma que aquest no s’aturarà. Aquesta és una querella que no només va contra el President Mas, sinó que es tracta d’una acció judicial que va contra els més de dos milions de persones que vàrem dipositar el nostre vot”. Fernández ha declarat que ell i el partit van participat el passat 9-N a favor “de poder decidir el nostre futur lliurement” i ha criticat durament als partits i governs que utilitzen la justícia per intentar guanyar allò que no aconsegueixen a través dels processos democràtics. Montserrat Chacon i Rocamora ha constatat la politització evident de la justícia en aquest procés i ha lamentat sobretot el fet que “s'intenti criminalitzar la màxima expressió democràtica que tenim, les urnes; així com a tres dels responsables polítics que ho han fet possible. La resposta de la ciutadania és una mostra de suport, de fermesa i sobretot de sobirania, expressada ja el 9N”.

Montserrat Chacon s’incorpora a l’equip d’ERC Sabadell

Aquest matí s’ha celebrat una roda de premsa a la Plaça Sant Roc on s’ha anunciat la incorporació de Montserrat Chacon al projecte d’ERC Sabadell, i a l’equip que presentarem per fer possible el canvi a les properes eleccions municipals. Aquesta incorporació enforteix i eixampla el projecte de Nova Ciutat que presenta ERC i que incorpora persones amb capacitat de lideratge i de diàleg, coneixement de la ciutat i amb una concepció republicana de la política, honestedat i proximitat i amb un principi clau per a la gestió:  el bé comú està per sobre de tot. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, considera aquesta incorporació clau perquè “ estem en un moment excepcional com el 79 o el 99, èpoques en què es van bastir lideratges de la ciutat i, com en aquells anys, quan líders dels moviments socials van decidir fer el pas a la política per tal d’aportar-hi el seu capital personal, avui ho fa la Montserrat incorporant-se al projecte de ciutat que compartim. És una persona que ha demostrat sobradament la seva capacitat de lideratge, de gestió i de diàleg. Valors que són imprescindibles per poder governar la nova ciutat que volem”. Fernández  creu que la nova incorporació produirà uns efectes positius que “apropa el canvi a l’Ajuntament de Sabadell, la seva capacitat de diàleg i d’arribar a acords ho facilitarà”. El candidat republicà ha explicat que” l’equip de persones que presentarà ERC a les properes municipals incorporarà gent de diferents àmbits de la ciutat, que com la Montserrat no han militat mai al partit però que volen contribuir a fer realitat el canvi i a que liderem la nova ciutat”.  Fernàndez ha deixat clar que Montserrat Chacon “s’afegeix per liderar el canvi que proposem des d’ERC amb la resta d’equip i ha avançat que farà la proposta a l’assemblea del partit, que és qui escull la llista, per tal que ocupi el segon lloc de la llista d’ERC a les properes municipals com a independent”.

L’Ajuntament de Sabadell ha de liderar el Soterrament dels FGC fins a Can Feu

Després de l’anunci fet pel Govern de la ciutat en què s’anuncia un acord per tal de fer possible el soterrament fins a Can Feu dels FGC, des d’ERC Sabadell volem reiterar el nostre suport incondicional a aquest soterrament. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, creu que aquesta “és una obra que cal prioritzar a nivell de ciutat ja que ens permet recuperar un espai interessant de per la ciutat”.   Des d’ERC Sabadell volem advertir però que els anuncis d’acord han d’anar acompanyats de projecte, planificació, calendari i pressupost, un fet que no s’està donant ja que no està detallat a dia d’avui. Per tant, més enllà de l’acceptació de les al·legacions per part de la Generalitat, no s’ha mogut  res alhora d’avançar en el projecte per tal que esdevingui una realitat.   En aquesta acceptació també trobem a faltar la valoració de les al·legacions presentades per l’Agrupació de Veïns de Gràcia, que presenta una execució de l’obra en quatre fases enlloc de en dos, i que estimaven un pressupost encara per sota de les al·legacions acceptades. Així doncs, esperem que aquesta alternativa es tingui en compte ja que més, enllà de generar més estalvi, evita el perill que l’execució de la segona fase es dilati en el temps de manera indefinida.   Per tal de parlar sobre concrecions creiem urgent i imprescindible que l’ajuntament convoqui la comissió de seguiment de les obres dels FGC de cara que la Generalitat informi de terminis i del pla de viabilitat anunciat, així que l’ajuntament exposi què ha fet per tal que el soterrament sigui una realitat. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia d’ERC Sabadell ha manifestat que  “El soterrament fins a Can Feu és un projecte de ciutat que només serà realitat si des de Sabadell ens ho creiem”. El republicà continua proposant “la creació d’un espai de col·laboració i cooperació entre Generalitat i Ciutat, això vol dir ajuntament i agents econòmics i socials, que treballi amb l’objectiu d’elaborar un pla, amb un projecte, amb les fonts de finançament detallades i viables i  un calendari concret que faci possible aquesta millora”.

ERC i ICV refermen el seu compromís amb l'enllaç entre la B-124 i C-58

Anunci del compromís d’ERC i ICV de Sabadell i Castellar d’incloure als seus respectius programes electorals a les properes eleccions municipals la proposta d’enllaç entre la B-124 i la C-58 proposada per la Plataforma Sant Julià.   MANEL LARROSA (presenta la proposta, s’adjunten plànols)   La Plataforma Sant Julià -que va néixer al gener de 2011 amb l’objectiu de protegir el parc agrari de Sant Julià del Quart Cinturó- considera que seria oportú connectar la carretera B-124 amb la Ronda Oest de Sabadell És una fórmula per resoldre l’accés de Castellar amb l’autopista de Terrassa a Barcelona, facilitant l’accés al Pla de Bruguera i al nucli residencial.   Aquest projecte només té una longitud d’obra de 2,1 quilòmetres. El traçat discorreria des de la vila a través d’un vial paral·lel a la B-124 que sortiria en una rotonda a l’alçada de Torre Turull i es mantindria direcció Sabadell per l’esquerra de la B-124 sense perdre alçada. Al Punt blau, aproximadament, s’obriria un pont per creuar el Ripoll i entrar en un túnel a través dels barris de Can Deu i la Planada del Pintor que aniria a parar a la benzinera de Ca n’Oriac, al final de la Avinguda Matadepera.    MARC SANGLAS I SALVADOR MILÀ   El diputat Marc Sanglas explica que fent-se ressò d’aquesta proposta ERC va presentar una proposta de resolució al Parlament que va ser aprovada el desembre del 2013, per unanimitat, a la Comissió de Territori i Sostenibilitat. El diputat Salvador Milà manifesta que quan han requerit al Govern de la Generalitat sobre el compliment de la proposta de resolució la resposta del govern ha estat vincular aquesta proposta al Projecte del 4t Cinturó però  ICV i ERC es desmarquen d’aquest projecte.   JULI FERNÁNDEZ   El candidat d’ERC Sabadell remarca que la connexió de la B124 és una prioritat per ERC. Aquesta connexió és una solució per al veïns de la Gran Via, ja que suposaria una reducció dràstica de la circulació i per tant de la contaminació acústica i atmosfèrica que han de patir els i les veïnes de la Gran Via i de la ciutat.

Trobada Municipalista 2014: Ara és el moment de tornar amb força a les grans ciutats dels País

Aquest cap de setmana ERC Sabadell ha estat present a la Trobada Municipalista 2014, un espai on totes les candidatures del territori s’han unit i compartit les visions i estratègies que es volen impulsar durant la propera legislatura municipal. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, acompanyat de membres de l’equip de campanya hem participat activament de les formacions i espais de debat que s’han donat. Fernàndez ha ressaltat la voluntat de trobada i consens amb totes les candidatures del Vallès per consensuar unes línies d’actuació comunes per a la propera legislatura : “Totes les candidatures comparteixen la necessitat de donar un tomb a les polítiques municipals posant les persones al centre de l’acció política i tenint com a valor principal la màxima transparència en l’exercici del bon Govern. En el procés constituent que ens trobem, els ajuntaments seran peça clau en la construcció de la República Catalana”. ERC ens marquem com a objectiu les grans ciutats i la regió metropolitana: “Ara és el moment de donar el tomb a les grans ciutats metropolitanes. Són els llocs on més gent del País viu i, com  el benestar de les persones és el nostre principal objectiu, les grans ciutats són el nostre principal repte per generar benestar i construir el Nou País”. Sabadell és doncs un dels nostres principals objectius a les properes eleccions municipals i ,per això, estem elaborant un projecte de ciutat i de regió, compartit i basat en la col·laboració, fet que ens ha ajudat a obrir el partit a agents i persones no vinculades tradicionalment a ERC, però que creuen poden enfortir el nostre projecte: El projecte d’esquerres per recuperar l’orgull del Sabadell capital i compromès nacionalment. Mentre que l’obertura i reflexió inicial va ser a càrrec d’Oriol Junqueras, President d’ERC, la valoració final i conclusió va tenir Marta Rovira com a protagonista. Tots dos van remarcar la voluntat que les candidatures locals tinguin els valors republicans com a fonaments, el reflex i l’obertura de les candidatures d’ERC alhora que també ha remarcat la necessitat de trobada i coordinació entre les candidatures.

L’Ajuntament de Sabadell ha de personar-se com acusació particular al Cas Mercuri

Des d’ERC Sabadell donem suport a la moció que es presenta el proper Ple Municipal del dia 2 de desembre, sobre el cas Mercuri. Hem participat conjuntament amb la resta de grups municipals de l’oposició en la seva elaboració, i és una moció que exposa la necessitat que l’Ajuntament de Sabadell s’incorpori al Cas Mercuri com acusació particular i actuï com a afectat directe amb el consens de tots els grups del Ple de l’Ajuntament. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, ha explicat que aquesta moció és un nou pas endavant per a la regeneració democràtica: “Des d’ERC Sabadell estem reclamant des de l’inici del Cas Mercuri a l’Ajuntament que intervingui com a perjudicada en aquest procés. Entenem que la ciutadania ha resultat perjudicada per la presumpta xarxa de corrupció i tràfic d’influències i que, per tant, ha d’actuar amb tot el pes contra aquells que han danyat greument la imatge de la institució i els interessos del ciutadans i ciutadanes de Sabadell, posant per sobre del bé comú interessos particulars”. La moció demana a l’Ajuntament que, com a màxim vetllador dels interessos corporatius i de la ciutat, es personi com a acusació particular en la causa del Cas Mercuri que instrueix el Jutjat número de Sabadell. També proposa que les actuacions que l’Ajuntament de Sabadell porti a terme com acusació particular es consensuïn a la Junta de Portaveus. Per Fernàndez aquestes demandes són “bàsiques per donar el missatge que amb els interessos dels nostres ciutadans no s’hi juga, i que l’Ajuntament ha de deixar clar que ningú pot utilitzant les institucions de tots en benefici propi o d’uns quants i per tant davant de les acusacions i imputacions formulades ha de ser el primer en demanar responsabilitats judicials.” ha explicat. Fernàndez: “Sánchez ha de renunciar al suport dels imputats i acusats” Juli Fernàndez ha reiterat la necessitat del PSC de Sabadell i del seu alcalde, Joan Carles Sánchez, la necessitat de renunciar al suport de tots els càrrecs i regidors que tinguin sobre ells càrrecs per delictes lligats amb la corrupció i delictes contra l’administració: “Aquesta situació demostra, un cop més, la necessitat d’una nova manera de fer des de l’Ajuntament de Sabadell.

Cal mantenir el calendari de les obres dels FGC

La Generalitat ha d’explicar quin és el calendari previst d’execució de les obres. Ahir a la tarda, diverses informacions indicaven que des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, s’havia informat que s’ha decidit canviar el calendari fixat desprès d’assegurar que el projecte estaria acabat l’any 2016. Des d’ERC Sabadell, en cas que això sigui així, no ho podem compartir, ni acceptar-ho. I més sense que hi hagi hagut cap  canvi o novetat que ho pugui haver provocat i, en tot cas, s’hauria pres de manera unilateral i sense haver explicat res als veïns i veïnes. El candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, Juli Fernàndez, s’ha mostrat preocupat davant les informacions que han sorgit en les darreres hores: “No entenem perquè s’ha tornat a canviar la data de finalització del projecte, i menys quan aquests canvis han estat de manera unilateral i sense consultar els diferents agents del territori”. Per aquest motiu, Fernàndez ha demanat a la Generalitat que s’assegui a parlar i explicar la planificació i calendarització del projecte: “Ens cal conèixer el més aviat possible quin és el calendari previst d’execució de les obres. Esperem que la Generalitat mantingui el seu compromís de tenir l’obra executada a finals de l’any 2016 i que, per tant, no hi hagi modificacions en el calendari. La població de Sabadell no entendria un nou endarreriment sense motivació aparent. Cal recordar que portem 7 anys des de l’inici d’unes obres que han estat molt molestes per a la ciutadania”. “Esperem que el govern de CiU compleixi el calendari, ja que s’ha assegurat insistentment des del departament que tenim el finançament del projecte garantit i que tot estava evolucionant de la manera prevista” ha replicat Fernàndez. El soterrament fins a Can Feu és un projecte de ciutat. Per tal d’aclarir el calendari previst de les obres i el resultat de les al·legacions proposades al soterrament dels FGC al barri de Gràcia-Can Feu, “cal que es convoqui de manera immediata la comissió de seguiment de les obres del FGC i que Generalitat expliqui els terminis d’execució de les obres,  i el resultat de les al·legacions presentades.