Sabadell

Totes les notícies

El PSC ha demostrat un cop més quina és la seva manera de governar

Aquest matí, en una sessió extraordinària realitzada al Ple de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha portat a debat la proposta de pressupostos de cara  l’any 2015 sense haver realitzat cap mena d’esforç per obtenir el vot afirmatiu d’algun dels grups presents a l’hemicicle. El PSC ha decidit utilitzar la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (ARSAL), que permet l’aprovació per junta del pressupost si durant l’any anterior no s’ha pogut aprovar per Ple de l’Ajuntament. Juli Fernández, candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, creu que la situació originada és molt greu: “Josep Ayuso ha utilitzat una llei contra la qual es va manifestar, assegurant en el seu dia que evitaria aplicar-la. El fet és que l’ha utilitzat de ple per aprovar uns pressupostos que no han estat negociats, demostrant quina és la manera de governar que ofereix el candidat a l’alcaldia del PSC”. Fernàndez considera que la legalitat originada per l’ARSAL del PP i que tant va ser criticada pels socialistes, ha permès “el segrest del debat públic en favor d’un govern municipal que no ha dubtat en fer-la servir”. Juli Fernàndez: “Portarem un nou pressupost que neixi del consens i no de l’unilateralisme ” Fernàndez ha defensat que la decisió més important del govern municipal ha de ser fruit del consens i la negociació del màxim de Grups Municipals Possible. Per aquest motiu, el candidat republicà ha assegurat que portarà a debat un nou pressupost per Sabadell: “Creiem que una cosa tant important com és el pressupost no pot deixar de banda el debat públic, per aquest motiu no dubtarem en fer un nou pressupost que enterri aquesta manera de governar” ha explicat. Per últim, Fernàndez ha explicat que aquesta decisió no fa més que incrementar la necessitat de canviar el govern municipal a partir del maig del 2015: “No podem seguir confiant en un partit com el PSC i un candidat que han dut a la ciutat a ser motiu de vergonya pels seus ciutadans i ciutadanes.

És urgent un pla de dinamització del Passeig

A poc dies d’acabar les obres de manera oficial, i després de seguir atentament el desenvolupament de les Obres del Passeig, des d’ERC constatem, preocupats, que aquest no és el Passeig que s’havia previst. El candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat que el resultat, desprès de més de 19 anys de provisionalitat, de obstacles per als comerciants i ciutadans/es i dificultats pel transport públic no s’assembla gens al que s’havia previst: “El passeig havia de ser un espai públic de qualitat, en teoria havia de transmetre identitat i orgull de pertinença, ser un espai de trobada i s’havia d’apostar pels arbres i la vegetació com element destacat. Aquest projecte no incorpora la vegetació, que ha quedat aparcada, i ha deixat un paisatge d’asfalt immens en un espai públic central per a la ciutat”. Fernández ha explicat que l’objectiu de les obres eren recuperar aquest espai pels ciutadans i ciutadanes de Sabadell, objectiu que no s’ha acomplert. El candidat ha explicat que aquest projecte, tal i com està quedant, obliga a fer un pla de millora. En cap cas parlem de més obres gegantines, sinó d’aconseguir que es transformi un espai impersonal, fred i poc atractiu, en un espai central de la vida pública de la ciutat, amb personalitat, identitat i que torni a ser l’àgora i l’espai dinàmic social i comercialment que havia estat: “El que s’ha de fer de manera urgent és un Pla de dinamització de l’Espai que contempli l’ús de l’espai públic per part dels  veïns i veïnes de la ciutat i que potenciï l’activitat comercial, i això cal fer-ho a partir de la cooperació amb els socials i comerciants de la zona” ha remarcat Fernàndez, que també ha lamentat que “el resultat certifica, que tots els processos participatius i espais de debat han quedat en paper mullat que suposa una presa de pèl pels veïns i comerciants afectats”. El projecte final no s’assembla al previst El projecte inicial, que es va pressupostar el 2012, havia de deixar un Passeig de la Plaça Major amb el brollador d’aigua que hi havia antigament, les pèrgoles amb vegetació que havien d’oferir ombra a la part central, on s’hi anaven a col·locar seients i crear un espai de trobada per tota la ciutadania.

Sabadell encapçala l'independentisme metropolità

Sabadell és la segona ciutat del País en participació i en número absolut de vots per la independència “Sabadell encapçala l'independentisme metropolità i això és vital per tal que la República Catalana sigui una realitat” ha manifestat l'alcaldable d'ERC, Juli Fernàndez. “Sabadell és la cinquena ciutat en població i ha estat la segona ciutat en nombre de participants,  per sobre de ciutats més grans com Terrassa, Badalona o  l’Hospitalet, contribuint de manera molt significativa a la victòria del Sí-Sí i a l'èxit de participació”. El 9N ha estat una jornada marcada per la normalitat absoluta,  aconseguint una important participació a la ciutat aplegant 61.241 persones. Juli Fernàndez ha remarcat que  “cal fer un reconeixement i agraïr la feina a tots els voluntaris que han fet possible el 9N i a tots els veïns i veïnes que han participat”. Aquesta xifra és equiparable a eleccions oficials que han tingut lloc a la ciutat durant els darrers anys, superant fins i tot el número de votants de les Eleccions europees de 2009. Fernàndez ha explicat que “la única diferència de la jornada d'ahir amb unes eleccions ha estat que la gent participava amb la il·lusió als ulls i un somriure, i malgrat haver-hi menys punts de votació que en un procés normalitzat i amb tota la pressió i maquinària de l’Estat espanyol, que ha amenaçat fins i tot en identificar a tots els voluntaris”.    Pel què fa als resultats “Estem molts satisfets i agraïts a les més de 47900 persones que han votat pel Sí-Sí partidaris de construir una nova República Catalana”  ha defensat Fernández. El candidat republicà  també ha volgut fer “un reconeixement a totes les persones que han participat i no ho han fet per votar Sí-Sí. Abans que independentistes som demòcrates, per tant, moltes gràcies per haver participat”. Juli Fernández voluntari a l’IES Les Termes Juli Fernàndez  va ser voluntari en una mesa a l'IES Les Termes de Sabadell, “durant tot el dia va ser un anar i venir de veïns, i en alguns moments hi va haver cues, va ser una feina constant”.

Paco Bustos ha de renunciar a l’acta de regidor

Fa dos anys que Sabadell es va posar en el mapa de la corrupció a nivell estatal i de país i, des del principi, ERC Sabadell ha manifestat la necessitat que els càrrecs imputats havien de renunciar a l’acta de regidor/a per les greus acusacions a les quals s’enfrontaven. 24 mesos desprès, no només encara queden càrrecs públics i regidors imputats per presumptes delictes vinculats amb la corrupció, sinó que, a més, un d’ells està formalment acusat pel TSJC: Paco Bustos. El proper ple, que està previst per aquest dimarts a les 18h, Paco Bustos estarà incomplint amb no només l’ètica moral i política, sinó que també estarà incomplint el propi cordi ètic impulsat pel PSC i que marca que tots els càrrecs formalment acusats han de deixar tota responsabilitat pública. Juli Fernàndez, alcaldable d’ERC a les properes eleccions a l’alcaldia, ha refermat que el germà de l’exalcalde ha de “renunciar abans de dimarts a la seva acta de regidor. No podem permetre que un acusat en una presumpta xarxa de corrupció política continuï com a regidor d’una ciutat que ha de lluitar per tornar a ser referent a nivell Català. En cas que no ho faci, i si el PSC no decideix expulsar el regidor del partit, demanem a l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, rebutgi el suport que aquest li està donant. Estem convençuts que Sánchez no vol ser alcalde amb el suport de persones acusades de presumptament construir una xarxa de corrupció a la ciutat”. Ha quedat demostrat en aquests dos anys que el PSC no pot governar aquesta ciutat, és per això, que en paraules de Fernández, cal construir una “Sabadell lliure de tota sospita de corrupció. I això es farà obrint les portes i finestres del consistori, per a que el jutge i fiscal puguin investigar tot el que necessitin per a esclarir si Sabadell ha estat escenari d’aquesta presumpta xarxa de corrupció”. Juli Fernàndez “És insòlit que l’Ajuntament de Sabadell no estigui liderant la investigació” En motiu dels dos anys des de l’inici del Cas Mercuri, Juli Fernàndez s’ha mostrat preocupat per la inacció de l’Ajuntament de Sabadell, el qual considera que hauria “d’estar liderant la investigació a través de l’Acusació Popular”.

ERC Sabadell enceta la campanya pel sí-sí amb el lema “vull ser lliure”

Juli Fernández: “Aprofitarem aquesta setmana per ajudar a mobilitzar el màxim de gent i aconseguir que el 9-N sigui un èxit” Ahir a la nit ERC Sabadell  va iniciar la darrera setmana de campanya, amb una penjada de cartells demanant el SíSí en el procés que es celebrarà el proper 9 de novembre. El diputat del Parlament de Catalunya, Juli Fernandez i Marc Sanglas, acompanyats de militants del  partit van ser els encarregats  de donar el tret de sortida, tot animant als militants i simpatitzants que aconsegueixin mobilitzar el màxim de gent per a votar el proper 9 de novembre. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia per Sabadell, va demanar la màxima participació en la consulta de cara a donar un missatge inequívoc per part de la societat catalana: “Aprofitarem aquesta setmana per ajudar a mobilitzar el màxim de gent i aconseguir que el 9-N sigui un èxit, estem en campanya permanent fins assolir la independència”. Fernàndez considera que Sabadell “el proper 9N liderarà l’independentisme metropolità, imprescindible per assolir el més aviat possible la República Catalana. Som una part importantíssima per l’èxit del procés i treballarem incansablement.” Un Estat Català que ha de significar “poder tenir les eines per fer front a la crisi, que fa que molts dels nostres ciutadans estiguin patint molt i la nostra responsabilitat és alleugerir al màxim aquest patiment i per això ens cal una República Catalana”. Durant aquesta darrera setmana la gent d’Esquerra Republicana a Sabadell, estarem a diversos llocs de la ciutat, amb punts informatius, per explicar perquè cal votar SíSí el proper dia 9N i facilitant tot el procés de participació. “És per això que repartirem paperetes de vot amb el SíSí i oferirem un servei d’informació per tots aquells ciutadans que vulguin saber on han  de participar el proper dia 9N. Hem de tenir en compte que tot el procés, és principalment a través d’internet i per tant hi ha col·lectius, com la gent gran, que li és complicat accedir a la informació.

Marc Sanglas participa en el segon acte d’Ara és l’Hora demanant a la gent que col•labori i participi de la consulta popular del 9-N

El segon acte d’Ara és l’Hora organitzat per ERC Sabadell omple el local de la secció local amb la visita del diputat Marc Sanglas. Marc Sanglas, Diputat al Parlament de Catalunya, va visitar ahir al vespre el local d’ERC Sabadell en el segon acte de la campanya “Ara és l’hora” que organitza la secció local. L’objectiu de la trobada va ser el d’examinar la situació del procés que viu Catalunya i poder copsar les impressions de primera mà del diputat per ERC-Catalunya Sí. Sanglas va explicar el posicionament del Grup Parlamentari d’ERC durant les darreres setmanes, que ha estat el d’apostar per celebrar la Consulta: “L’aposta que havíem fet era la de seguir amb la consulta. Sembla però que el Govern hauria d’haver tingut més lideratge. Es tractava d’una cosa multipartidista i no responia només a la voluntat d’ERC seguir endavant”. Tot i això, el diputat ha expressat el suport dels republicans cap al procés participatiu que se celebrarà el proper 9 de novembre: “Donem suport al procés participatiu i ens hem apuntat com a voluntaris. Ara ve, cal recordar que la consulta anava a comptar amb els 57 col·legis electorals, mentre que ara només disposem de 15”. El futur passa, segons el diputat Sanglas, per convocar unes eleccions on el Parlament que surti declari la independència de Catalunya: “La consulta és el pas previ. Demanarem convocatòria que ratifiqui la voluntat del poble de Catalunya a disposar d’un Estat independent”. Marc Sanglas: “No acabem d’entendre que el govern espanyol vegi una majoria independentista i no faci res” Marc Sanglas ha reflexionat sobre el paper que està fent el govern espanyol durant les darreres setmanes, i s’ha mostrat contrariat per l’actitud que tenen: “No acabem d’entendre que el govern espanyol vegi una majoria independentista i no faci res” ha conclòs. D’aquesta manera, Sanglas creu que els pressupostos per l’any vinent ja no compten amb Catalunya: “Mentalment ja som fora amb només un 9,5% d’inversió, la pitjor xifra dels darrers 20 anys en termes d’inversió pública a Catalunya”.

J.M Terricabras: “El 9-N hem de treure un gran resultat, però desprès hem de fer eleccions ràpidament”

Josep Maria Terricabras ha defensat el treball que els eurodiputats catalans estan realitzant per explicar i defensar la consulta del 9-N: “En el dia a dia a Europa no es parla dels països però, en canvi, el 9-N és molt present a les institucions i la ciutadania”. L’eurodiputat ha explicat que la importància del 9-N no recau en qui el convoca, sinó que el que de veritat aconsegueix l’atenció de tothom és allò que surti de les urnes el proper 9 de novembre. En aquest sentit, ha volgut desmarcar-se dels eurodiputats del PP, UPyD o Ciudadanos, els quals considera que actuen amb actituds clarament anticatalanes: “Els grups que representen aquests partits es manifesten sense dissimulacions com anticatalans”. Referent a la consulta i el posicionament de les institucions europees, Terricabras ha defensat que no hem d’esperar que es posicionin abans que realitzem un mandat democràtic recolzat per tot el poble: “No podem preveure que el Parlament Europeu es pronunciï sobre la independència. El que ha de fer és seguir treballant per a que defensi el principi democràtic”. Tot i això, l’eurodiputat d’ERC no ha amagat crítiques cap a les institucions Europees i ha defensat que “hi ha moltes coses que s’han de canviar”. Terricabras: “Se’ls hi ha de demostrar que ens interessa una altra Europa. No som antieuropeus ” Terricabras ha assegurat que li preocupa la visió d’alguns parlamentaris europeus quan vinculen el procés independentista amb moviments antieuropeus: “Se’ls hi ha demostrar que ens interessa una altra Europa, no que siguem antieuropeus. Que volem contribuir a una Europa més democràtica, més justa i millor, que combati els casos de desigualtat i pobresa”. Sobre el procés que s’està vivint a Catalunya i la unitat vers el 9 de novembre pels partits pro-consulta, l’eurodiputat ha assegurat que “El 9-N hem de treure un gran resultat, però desprès hem de fer eleccions ràpidament. Si són d’una o dues llistes ja ho trobaran els partits.

La banalització i l’apologia del nazisme, a fiscalia per delicte d’incitació a l’odi

El passat dia 15 d’octubre, el manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme, integrat per 65 entitats,  va presentar denúncia davant de la fiscalia de delictes d’odi degut a l’increment dels atacs verbals, ofensius contra els ciutadans de Catalunya comparant-nos amb nazis i hitlerians pel sòl fet de voler la sobirania plena del nostre País. D’altra banda, en els darrers dies,  també hem viscut l’increment de l’exhibició de símbols feixistes i nazis. I en ambdós casos amb la passivitat i inhibició de la Policia i del ministeri fiscal. A la nostra ciutat, ambdues situacions, les hem viscut en els darrers dies. El passat 11 de setembre el portaveu municipal del Partit Popular comparava la V amb el feixisme i el nazisme amb un tuït que l’endemà va retirar. En els darrers dies,  a la Plaça de la Concòrdia,  podem trobar,  vergonyosament, un balcó on pengen dues banderes amb l’esvàstica, una de les SS i una bandera falangista. La Policia Municipal va presentar ahir al vespre una denúncia davant del jutge desprès de constatar que aquesta persona no anava a retirar cap de les banderes. Des d’ERC Sabadell hem contactat amb el manifest per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme i  els hem fet arribar ambdós casos de cara a que siguin incorporats a la denúncia que van presentar el passat dia 15 d’octubre davant de la fiscalia per delictes d’odi. D’altra banda, instem a tots els grups municipals a mostrar el seu rebuig tant a la banalització com a l’apologia del nazisme aprovant una moció en aquest sentit durant el proper ple del mes de novembre. Com a punt de partida proposem la proposta de moció redactada pel mateix manifest.  

ERC Sabadell dóna suport al CODUT en la seva tancada

Des de primera hora de dimecres, diversos col·lectius van iniciar a l’Hospital Parc Taulí una série d'accions  amb l’objectiu de denunciar la situació de col·lapse de les urgències i aconseguir una sèrie de millores. Des d’ERC Sabadell, com a membres de la Plataforma que agrupa tots aquests col·lectius (Col·lectius en Defensa de les Urgències de l’Hospital Tauli-CODUT), reafirmem el nostre compromís per aconseguir una millora substancial de la sanitat pública a la ciutat i a la comarca. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, ha explicat que la situació de les urgències del Parc Taulí no és sostenible: “El Parc Taulí dóna cobertura a bona part de la comarca, de manera que les urgències han de tenir capacitat d’absorbir la gent que necessiti d’atenció mèdica immediata, una cosa que actualment no s’està realitzant amb els mínims desitjables”. La situació de la sanitat al Vallès Occidental és crítica com a conseqüència d’una situació econòmica imposada pel Govern Central i que no garanteix els principis bàsics. Tot i això, des d’ERC Sabadell creiem que hi ha un marge de millora que passa per atendre les demandes recollides: “Demanem a la Generalitat de Catalunya que escolti la ciutadania i atengui les exigències dels col·lectius representats en aquesta Plataforma, tal com ho va fer anteriorment amb el Col·lectiu en Defensa de la Sanitat i que va permetre reobrir bona part dels CAPS de la ciutat durant els mesos d’estiu”.  El nostre grup Parlamentari demanarà al Govern que doni resposta a  les propostes del CODUT per tal que les urgències a l’Hospital Taulí millorin i es dignifiquin.