Sabadell

Totes les notícies

Sopar sobiranista amb l'Oriol Junqueras

Ahir, dijous 2 de desembre una cinqüentena de persones, entre les quals hi havia Juli Fernàndez, candidat d’Esquerra Sabadell per a les properes eleccions municipals i Magí Rovira, Regidor d'Esquerra Sabadell, van assistir al sopar sobiranista organitzat per Òmnium Cultural Sabadell, el qual va comptar amb la presència d'Oriol Junqueras, doctor en Història del Pensament Econòmic i eurodiputat d'Esquerra. Durant el transcurs del sopar els assitents van tenir l'oportunitat de debatre amb l’eurodiputat la situació política catalana i europea actuals, i especialment van poder comentar els resultats de les eleccions al Parlament celebrades el passat 28 de novembre. Junqueras, que va arribar tard degut a la neu que va endarrerir el seu vol, va fer una anàlisi dels resultats electorals i va donar la seva visió de l'evolució de l'independentisme sociològic i polític durant els darrers 30 anys; tot reivindicant el paper d'Esquerra en aquest increment de l'independentisme. D'altra banda, va reconèixer errors i va evidenciar q els independentistes no poden defallir: 'Tinc clar que cal seguir treballant, perquè també crec que a l'endemà de la independència caldrà seguir treballant'  va dir Junqueras.

Juli Fernàndez assisteix a l’acte El Sàhara Occidental, la nova situació a partir de la revolta.

El candidat d’Esquerra Sabadell per a les properes eleccions municipals, Juli Fernàndez, va assistir ahir, 1 de desembre a l’acte El Sàhara Occidental: la nova situació a partir de la revolta. L’acte organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles, Solidaris amb el Poble Sahrauí i Sabadell Acull Infants Sahrauís, va tenir lloc al Centre Cívic de la Creu Alta - Can Balsach. Aquest va anar a càrrec d’El Mami Amar Salem president de l’Organizació Saharauí contra la Tortura de Dakla i vicepresident de CODESA, col•lectiu presidit per l'Aminetu Haidar.

Valents i valentes

Des de la secció local d'ERC Sabadell, us volem agrair el suport que ens heu donat en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Us agraïm la confiança i refermem el nostre compromís de seguir treballant per una societat més justa i l'alliberament nacional del nostre País. Tornarem a Vèncer!! Salut i ànims!

El Grup Municipal vota en contra dels Pressupostos municipals 2011

El grup municipal assenyala que la retallada en relacions institucionals i comunicació demostra que era una despesa prescindible El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell lamenta la manca de visió estratègica de l’equip de govern, reflectida en el pressupost per al 2011. En general, es tracta d’un pressupost de final de mandat i marcat per la crisi, circumstància que serveix d’excusa al PSC per presentar uns comptes sense inversions estratègiques, especialment en àrees d’innovació ambiental. Així mateix, la situació econòmica actual servei per justificar una infradotació endèmica del teixit associatiu de la ciutat. La crisi serveix per justificar que no es fan equipaments com ara l'hotel d'entitats o un espai adequat per als castellers, però “quan hi havia diners, el PSC tampoc no ho va prioritzar”, assenyala el portaveu d’Esquerra, Magí Rovira. En canvi, la reducció de la despesa en relacions institucionals i comunicació “només demostra que eren despeses prescindibles, que aquests recursos es podien haver destinat a temes més productius per a la ciutat i no a propaganda pura i dura, com s'ha fet tantes vegades”, diu el regidor. En el mateix sentit, Esquerra troba a faltar inversions estratègiques en àrees d'innovació ambiental –una de les vies possibles per sortir de la crisi segons els experts. Així, resulta que no hi ha cap actuació per desenvolupar el potencial de Sabadell en temes de gestió de l'aigua, un àmbit en què la ciutat és molt potent tant per la companyia semipública CASSA com per altres empreses de primer nivell mundial instal•lades a Sabadell. Durant quatre anys, el PSC tampoc no s’ha recordat de l'espai agroforestal de llevant, una iniciativa d'Esquerra quan era al govern municipal i que “encara és al mateix calaix on la vam deixar”, assegura Rovira. A banda que el pressupost tampoc no contempla l'Agència Local de l'Energia, tot i que, en aquest cas, ha estat una reivindicació del mateix PSC.

Esquerra Republicana de Catalunya motivada pel suport al carrer

La secció local d’ERC ha sortit al carrer de nou, aquest cap de setmana ha estat a diferents parades informatives a la ciutat, dissabte a la tarda a la Plaça del Doctor Robert i diumenge al matí a la Plaça del Mercat, amb l’objectiu de donar a conèixer les seves propostes de cara a les properes eleccions de diumenge vinent, tant a nivell nacional, donant a conèixer els 6 compromisos d’ERC per tal de formar govern, encapçalats per la convocatòria d’un referèndum per la independència, i explicant que cal que ERC sigui forta i continuï essent la tercera força política catalana, per davant del PP, per tal de poder continuar avançant cap a la plena llibertat nacional i cap a una societat més justa, equitativa i amb serveis públics de qualitat on els i les ciutadanes siguin això i no clients de l’administració, com advoca la dreta. D’altra banda aquesta presència al carrer ens permet escoltar i conèixer de primera mà quines són les percepcions, les preocupacions i les necessitats dels i les ciutadanes sabadellenques. És per això que, tant en Marc Sanglas, candidat d’ERC al Vallès Occidental com Juli Fernàndez candidat a l’alcaldia per les municipals, juntament amb d’altres militants d’ERC de Sabadell, han volgut estar al carrer informant del programa d’ERC i atenent a les persones que s’hi atansaven. Destaquen la bona acollida dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell que es mostren no només interessats per la política sinó també molt ben informats. Sanglas destaca que “a Sabadell tenim sempre bona acollida i la sensació que estem molt a prop d’un ampli ventall generacional, des dels joves més actius i compromesos, les famílies, fins a la gent gran, alguns dels quals van viure la proclamació de la república catalana, això ens anima i dóna sentit a la nostra tasca”

L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política

L’educació constitueix per a Esquerra un dels principals eixos de la seva acció política, amb un destacat valor estratègic dins del projecte global de construcció nacional. És una peça clau per al progrés del país i de la seva ciutadania, i el salt de millora qualitativa que cal que faci el nostre sistema educatiu només serà possible des del diàleg, l’acord i el compromís de tota la societat. És per això que Juli Fernàndez ha recordat la necessitat que té la ciutat de nous equipaments educatius com la segona escola del barri de Gràcia o un nou institut per al Centre, a més de manifestar que la ciutat necessita, tot i la bona feina dels darrers anys, una escola bressol pública a cadascun dels barris. Fernàndez també ha defensat la necessitat d'incrementar la oferta de programes de qualificació professional inicial a la ciutat i ha expressar el suport a la creació d'un curs de formació professional en l'àmbit esportiu a l'entorn del Club Natació Sabadell. Per acabar, Fernàndez ha denunciat l'alt absentisme escolar dels alumnes d'ESO a alguns barris de la ciutat i ha reclamat una millor coordinació dels serveis socials municipals amb les escoles implicades.

Esquerra denuncia que el veïnat del Carrer Taulí no pugui aparcar davant de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil.

Durant els darrers dies hem rebut queixes de ciutadans denunciant que des de fa aproximadament un mes els cotxes que fins ara aparcaven al carrer Taulí, entre el carrer Batllevell i el Passatge Riu Tort, ja no ho poden fer. En aquests carrers des de fa anys hi ha la senyal de prohibit aturar-se a banda i banda però en els darrers anys sempre s'hi ha aparcat sense que s'hagués multat a ningú. (Us adjuntem l’enllaç de googlemaps streetview on podreu veure que el carrer esta ple de cotxes a banda i banda). Ara, a la banda tocant a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil hi ha una línia groga que reforça el senyal vertical de prohibició i darrerament alguns veïns han estat multats per aparcar-hi penalitzant sense avís el que feien habitualment. Però el més preocupant és, que a la vorera del davant de la caserna, la de la dreta en el sentit de la marxa, no hi ha cap nou senyal i els vehicles que hi aparquen estan essent multats, cosa que abans no es feia. Desconeixem el perquè d'aquest canvi de criteri ja que els senyals ja hi eren des de fa anys i fins ara s'hi havia permès l'aparcament sense que els vehicles estacionats fossin multats; entenem que no és per motius de seguretat ja que els vehicles no han estat retirats per la Grua Municipal sinó que tan sols han estat denunciats i penats pecuniàriament. Des d'ERC demanem que en el cas de fer aquests canvis d'interpretació de la senyalització -en aquest cas en un carrer on no es podia aparcar però s'ha permès fer-ho fins ara-, prèviament s'informi al veïnat d'aquest canvi amb antelació, de manera que puguin evitar la sanció per una pràctica que creien que podien fer. D'altra banda, sol•licitem que es permeti l'aparcament en aquest carrer com s'havia estat fent els darrers anys tot retirant les senyalitzacions que en teoria ho prohibien. Creiem que no hi ha nous motius que facin que ara no s'hi pugui aparcar, quan s'ha vingut fent en els darrers anys. I més, si tenim en compte que l’Escola Oficial d’Idiomes recentment s’ha posat en marxa i suposa una nova pressió en la demanda de places d’aparcament a la zona.

Esquerra denuncia pressions a les entitats per signar l'anomenada Declaració de Sabadell referent a l'autovia orbita

Des d'Esquerra volem fer les següents consideracions als fets que han anat succeint de d'aleshores. 1. Creiem que l'Anomenada Declaració de Sabadell constitueix un mal ús per part del Govern de la ciutat del Consell de ciutat. 2. Per tal de que la declaració fos de ciutat caldria que tots els partits polítics i les entitats haguéssin pogut tenir un espai de debat i de reflexió conjunt i que fruit d'aquest treball s'hagués arribat als consensos el més amplis possibles. 3. Les al·legacions presentades, són única i exclusivament de l'equip de Govern de l'ajuntament. 4. Denunciem que algunes entitats que formen part d'aquest consell, ens han fet arribar el seu malestar davant la sensació d'estar essent pressionades per tal de que es posicionin favorablement i signin la declaració, a través de correus electrònics reclamant el seu posicionament Urgent i de trucades per part de responsables polítics a representants d'entitats. 5. Denunciem també que l'equip de govern utilitzi recursos públics municipals, servei d'autobus gratuit, per tal d'intentar garantir-se l'èxit en aquesta operació de maquillatge. Dispositiu que no es posa, en actes que si són de ciutat, com per exemple la recepció de festa major, amb molta més afluència d'entitats i de ciutadans i ciutadanes. 6. Creiem que el Consell de Ciutat hauria de replantejar-se la seva manera de funcionar i esdevenir un espai de discussió, diàleg i reflexió reals, que treballi per trobar consensos amplis en els temes cabdals per la ciutat. Uns consensos si hi ha un treball previ d'informació i participació de tots els agents i on tots i cadascun tinguin capacitat d'influir en la mateixa mesura en la construcció d'aquests consensos.

Consell de Ciutat

Esquerra declina adherir-se a l’anomenada Declaració de Sabadell relativa a l’Autovia Orbital

No compartim la solució del projecte a l'est del municipi, ni les al•legacions que ha presentat l'Ajuntament i que van ser preparades per l’equip de govern. Tampoc no estem d'acord com arriba l’Autovia Orbital a Sabadell, però tenint en compte la sortida de Terrassa, entenem que poca cosa s’hi pot fer. Hem intentat que l'Ajuntament es comprometés amb la protecció dels espais naturals de l’est del municipi, preveient què passaria. El PSC, però, mai no ha donat suport a les mocions presentades pel grup municipal d’Esquerra perquè prioritza la construcció de l'autovia a la protecció del rodal. La Declaració de Sabadell demana la celeritat en l'execució de la infraestructura viària. Sempre hem defensat un sistema d'enllaç de rondes i creiem que és necessari, però prioritzem una solució que sigui respectuosa al màxim amb el rodal i que permeti preservar espais naturals que són emblemàtics del municipi, abans que la celeritat en la seva execució. La Declaració pren com a sinònims Quart Cinturó i Ronda del Vallès. Aquesta ha estat sempre la concepció del PSC, però per Esquerra són dos tipus d'infraestructures diferents conceptualment. Esquerra ha treballat des del Govern de la Generalitat perquè prosperés la Ronda del Vallès i no el Quart Cinturó, i seguim treballant en aquest sentit. Esquerra no pot signar un document que no té en compte aquesta distinció. El regidor i portaveu del grup municipal d’Esquerra, Magí Rovira, entén que l'equip de govern treballa d'acord amb els seus principis, uns principis que no són compartits. “Com va dir el portaveu del PSC, Joan Carles Sánchez, quan presentàvem una moció per reconèixer el valor específic dels espais de Togores i el torrent de Colobrers i adquirir el compromís del Ple amb la seva preservació, estem d’acord que no estem d’acord en el tema de l’Autovia Orbital”, assenyala Rovira. “El PSC no ha fet prou per protegir aquests espais i ara no tindran la nostra benedicció”, conclou el regidor.