Sabadell

Totes les notícies

Ofrena monòlit Lluís Companys

Esquerra recorda el president Companys en el 70è aniversari del seu assassinat

Ja en el capítol de parlaments, el regidor i portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Sabadell, Magí Rovira, va dedicar unes paraules de record “a totes les persones que van lluitar per la defensar la legalitat republicana i la democràcia, les que van morir i les que van viure 40 anys de repressió”. D’altra banda, el candidat d’Esquerra-Sabadell a les pròximes eleccions municipals, Juli Fernández, va començar el seu discurs recordant que Companys va ser diputat per Sabadell. El candidat va ser prou contundent: “Companys és l’únic president assassinat pel feixisme. Els governs quevan donar suport al nazisme han demanat perdó i reten homenatge any rere any a les víctimes de la guerra mundial, mentre que l’Estat espanyol es nega a anul•lar el fals judici que va condemnar a mort el president de la Generalitat”. L’acte  va finalitzar amb el cant dels Segadors. Abans, però,  els representants d’Esquerra van reiterar la demanda que l’Ajuntament faci un acte institucional en memòria del president assassinat pel feixisme.

Roda de Premsa

Esquerra Republicana presenta al·legacions al traçat de la Ronda Vallès proposat pel Ministeri de Foment

Després que el passat divendres, 24 de setembre, ja presentés un recurs d'alçada contra el projecte, Esquerra ha entrat avui a registre les al·legacions contra el projecte que el ministeri de Foment manté per a la Ronda del Vallès. La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, acompanyada del diputat del Vallès Oriental, Jordi Cots, i dels candidats pel Vallès Occidental, Marc Sanglas, i pel Vallès Oriental, Violant Mascaró, han lliurat el plec d'al·legacions al registre de la delegació del Govern a Barcelona. Simó ha explicat que ‘les al·legacions que ha presentat Esquerra recullen el seguit de mancances del projecte presentat per Foment, que no respon a les necessitats reals de comunicació entre els dos vallesos i en condicionen el territori'. Simó també ha avançat que el plec d'al·legacions recull la proposta de traçat defensada per Esquerra, i que és la mateixa que ja contempla el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, que passa per ‘un traçat en el corredor de la C-155 que ressegueix els pesos pesants del Vallès residencials i sobretot industrials'. I ha afegit que ‘és la proposta amb el consum de sòl més auster i preveu les garanties urbanístiques necessàries mitjançant plans directors especials per tal que aquesta nova infraestructura no provoqui una sobreocupació urbanística'. Una altra de els al·legacions que Esquerra reclama i justifica és el canvi de titularitat de la via. Segons Simó, ‘el projecte té una funció regional i fins i tot comarcal, per la qual cosa creiem que deixa de tenir sentit la titularitat estatal de la via. Entenem que és un pas previ imprescindible i absolutament necessari per no desacreditar la validesa del planejament territorial sobre el qual Catalunya ha tingut sempre autonomia total i per millorar-ne la qualitat constructiva'. La portaveu parlamentària també ha recordat que ‘cal declarar nul l'informe ambiental que va presentar el ministeri de Foment, basat en estudis ambientals del 2004, i se n'ha d'elaborar un de nou que respongui a la situació actual', tenint en compte la legislació ambiental vigent, el Pla Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona, la Xarxa Natura 2000 i el Pacte Nacional d'Infraestructures de Catalunya.

Cartell Manifestació Quart Cinturó

Manifestació "El Vallès sense el Quart Cinturó". 3 d'octubre. Sabadell

La Campanya Contra el Quart Cinturó a la que Esquerra Sabadell està adeherida ha convocat una manifestació el diumenge 3 d'octubre a Sabadell per reclamar un Vallès sense el Quart Cinturó. La manifestació està organitzada en dos actes complementaris: - 10.30 h. Concentració de bicicletes a l'avinguda de Can Deu (cantonada amb l'avinguda de Matadepera). Les bicicletes sortiran en direcció a la plaça d'Antoni Llonch per engruixir la manifestació. - 11.30 h. Manifestació. Sortida de la plaça d'Antoni Llonch (al costat de l'estació d'autobusos i de RENFE Sabadell Centre). La manifestació recorrerà el centre de Sabadell fins a la plaça del doctor Robert, on es clourà amb la lectura d'un manifest. Us hi esperem! ENTRE TOTS L'ATURAREM! Per a més informació podeu consultar el web de la Campanya Contra el Quart Cinturó de Barcelona

Esquerra reclama una nou estudi d'impacte ambiental per a la Ronda del Vallès

La publicació el 30 de juliol al BOE per part del Ministerio de Fomento de l’anunci de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya per sotmetre a informació pública l’Estudi Informatiu de clau :EI4-B-16. "Cierre de la Autovía Orbital de Barcelona", deixà al descobert una greu errada en la seva tramitació, la qual “pot afectar substancialment la globalitat del projecte”. Els procediments d’Avaluació d’Impacte Ambiental del projecte estan fonamentats en les consultes ambientals realitzades al 2004, aquestes consultes ja van ser declarades caducades per una resolució de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, però incomprensiblement desprès la mateixa Direcció General va rectificar amb un altre resolució de conservació d’actes, la qual permetria validar les consultes ambientals fetes al 2004. Esquerra ha presentat un recurs d’alçada contra aquesta darrera resolució de la Dirección General de Calidad y Avaluación Ambiental del Ministerio de Medio Ambiente, per tal que declari la seva nul·litat. La situació actual tant a nivell legislatiu com de planificació territorial, ha canviat notablement des de que es va realitzar les consultes ambientals del 2004. El nou document s’hauria d’elaborar tenint en compte la legislació ambiental vigent, el Pla Territorial de la Regió Metropolitana de Barcelona, la Xarxa Natura 2000 i el Pacte Nacional d’Infraestructures de Catalunya. Sanglas ha manifestat “que la documentació ambiental utilitzada en el projecte no es vàlida i cal realitzar les consultes ambientals en l’actual marc normatiu”. “D’aquesta manera” ha assegurat el candidat, “obtindrem un resultat més ajustat a la realitat territorial i social del Vallès, res a veure amb les consultes ambientals del 2004” Per altra banda, l'alcaldable d'Esquerra a Sabadell, Juli Fernàndez, ha retret al PSC i a ICV la seva negativa a donar suport a la moció presentada en el darrer Ple Municipal pels republicans per a preservar els espais naturals de Togores i Colobrers.

Sabadell, Esquerra Sabadell,  Vallès Occidental, Magí Rovira, Juli Fernàndez

Proposta de construcció i futura ubicació d'un monument en Memòria de Rafael Casanova

Atès que l'Ajuntament de Sabadell organitza cada any l’acte institucional de conmemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Atès que a la ciutat de Sabadell no existeix cap monument en record i memòria del Conseller en cap de la ciutat de Barcelona que va liderar les tropes catalanes  durant el setge de la ciutat l’any 1714, mantenint fins a l’últim moment la defensa de les llibertats de Catalunya davant de les tropes borbòniques. Atès que Rafael Casanova simbolitza el record dels fets de l’11 de setembre de 1714 i recorda la lluita dels i les catalanes pels nostres drets i les nostres llibertats. Per tot això PROPOSA els següents ACORDS:     Primer. Acordar la construcció d’un monument en memòria i record de Rafael Casanova com a simbol de la defensa dels drets i les llibertats de Catalunya. Segon. Organitzar un concurs d’idees obert a tots i totes les ciutadanes de sabadell, fent especial ènfasi a les escoles de disseny i arts plàstiques de la ciutat. Tercer. Ubicar el monument de forma definitiva a la futura plaça que s’ubicarà a l’actual pàrquing de l’estació dels FGC de Sabadell-estació a gràcia. Fins a estar enllestida ubicar-lo provisionalment a la masia de Can Rull. Quart. Proposar a la comissió municipal del nomenclator que estudií anomenar Plaça de Rafael Casanova a la futura plaça que s’ubicarà a l’actual pàrquing de l’estació Sabadell-Estació dels FGC. Cinquè. Realitzar l’acte institucional de conmemoració de la Diada Nacional de Catalunya al monument a Rafael Casanova a partir de l’any vinent.

Ofrena Floral de l'11 de Setembre

Juli Fernández a l'Ofrena Floral del 11 de Setembre

El candidat d'ERC per Sabadell per les properes eleccions municipals, Juli Fernández, fa l'Ofrena floral al monument a Lluís Companys que hi ha al costat de la Masia de Can Rull en el marc de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

Festa Major Sabadell

Valoració de la Festa Major de Sabadell 2010

Després de la Festa Major de la Ciutat des d’ERC Sabadell volem fer les següents consideracions: La Festa Major d’enguany ha estat emmarcada en una situació de crisi econòmica global que també afecta a la nostra ciutat. Compartim la necessitat d’aplicar mesures d’austeritat però no com s’han aplicat. Volem felicitar i agrair en primer lloc la implicació de les entitats en la Festa més important de la ciutat, sense el seu esforç i el seu treball el programa de la Festa Major s’hauria vist reduït a gairebé no res. També als i les ciutadanes de Sabadell que van omplir carrers i places per participar d’aquests espectacles, com la cercavila, el correfocs, i la diada històrica dels Castellers de Sabadell, per citar-ne alguns, a tots ells moltes gràcies. Creiem que aquest protagonisme de les entitats no hauria de ser fruit d’una situació conjuntural econòmica sinó que hauria de ser una aposta política i de model de festa major, i de model cultural durant tot l’any, incrementant i dignificant el suport cap a aquestes entitats. Les Barraques de Festa Major, que també són organitzades pel teixit associatiu, s’han convertit en l’espai dels joves de la ciutat un any més, creiem que lluny de criticar-les, el què cal és dignificar les infraestructures d’aquestes per tal de millorar encara més la seva oferta i facilitar la feina dels organitzadors. L’oferta dirigida exclusivament a joves dins el programa de Festa Major, és gairebé inexistent, es limita a l’organització d’una discoteca a l’aire lliure la nit de dissabte. No compartim que des de l’ajuntament s’hagi de fomentar un model d’oci nocturn àmpliament criticat i que l’oferta privada cobreix de manera més que sobrada. Quan ERC va formar part del Govern de la ciutat a la Festa Major hi havia sempre oferta de grups rellevants de pop o rock català. Enguany no n’hi ha hagut cap, tot i la puixança de nous grups de rock català al nostre país. Creiem que la presència de grups de rock català de renom podria donar encara més difusió i oportunitats als grups de la ciutat, ja que podrien atreure molt més públic a les seves actuacions.