Sabadell

Totes les notícies

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus. “Aquest és un moment crucial per a la història del nostre del nostre país”, ha dit Rovira, que entén que l’Ajuntament de Sabadell no pot restar al marge del procés polític cap a la independència de Catalunya. Segons Juli Fernández, actual cap de llista d’ERC “Cal instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per l'autodeterminació” i ha afirmat que serà interessant veure a l’Ajuntament de Sabadell, quantes forces polítiques o quants regidors i regidores es posicionen a favor de la proposta. “De moment, sabem segur que hi haurà un vot a favor, i serà del regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya” ha declarat Fernández.

Juli Fernández

Juli Fernàndez és escollit cap de llista per l’assemblea local d’Esquerra

“Som l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell”, diu el nou candidat L’actual director de l’Agència Catalana de la Joventut, Juli Fernàndez, va ser escollit ahir al vespre candidat a l’alcaldia de Sabadell per l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra. Fernàndez, que va rebre el suport gairebé unànime de la militància (prop del 90% de la militància), va recordar que ERC representa “l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell” i es va comprometre a treballar amb l’objectiu que el seu partit sigui decisiu en el pròxim mandat i possibiliti un canvi en el govern de la ciutat, ara que “l’etapa Bustos està esgotada”. Després de la seva elecció com a alcaldable d’Esquerra, i a partir del treball conjunt amb la secció local i també amb l’actual regidor Magí Rovira, Fernàndez pretén articular els mecanismes necessaris per tal d’escoltar les propostes de la ciutadania i incorporar-les al projecte republicà per a la ciutat de Sabadell. El candidat vol que els sabadellencs i les sabadellenques “tornin a percebre que la política és útil”, i així bastir un projecte de ciutat col·lectiu i engrescador. ERC-Sabadell seguirà mantenint contactes amb l’Entesa per Sabadell per sondejar possibles acords programàtics comuns en l’àmbit local, amb l’objectiu de facilitar una veritable alternativa de govern a la ciutat.

Sobre algunes especulacions a l’entorn d’Esquerra

Aquestes últimes setmanes, la renúncia del regidor-portaveu d’Esquerra a encapçalar de nou la candidatura municipal ha provocat interpretacions i especulacions de tot tipus. És possible que, com a partit, no ens haguem sabut explicar prou bé. El propi Magí Rovira, en roda de premsa, va dir què l’havia portat a prendre aquesta decisió. Fa mesos que els mitjans de comunicació denuncien, per boca pròpia o citant els grups polítics, la creixent crispació al si de l’Ajuntament. Però resulta que quan un regidor fa la mateixa denúncia i deixa palès que, amb aquest clima al Ple, no es pot fer política (o com a mínim, no una polícia constructiva i en favor de la ciutat), algú considera que aquesta explicació no és prou satisfactòria. El Magí Rovira té el suport de la secció local. I el de l’Executiva, per descomptat. Des del desconeixement més absolut del partit, s’ha volgut desprestigiar un dels òrgans de participació que tenim, que és el Consell de Política Municipal (CPM). El CPM està actiu a Sabadell des del darrer mandat i és un espai de debat sobre els temes que afecten el municipi: des de temes genèrics, com ara la mobilitat, fins a temes puntuals, com ara l’ordre del dia dels plens. El CPM ha viscut èpoques de més i de menys participació, però sempre ha estat una eina, al costat de la mateixa Executiva, de suport a la tasca del grup municipal. Perquè el nostre és un projecte compartit i els posicionaments són fruit d’una reflexió i del diàleg entre els militants que hi volen participar. S’ha titllat de feblesa el fet que el portaveu consulti el partit, quan en realitat és qualitat democràtica. També s’ha especulat molt sobre l’enquesta encarregada per Esquerra. És evident que tenim un sol regidor a l’Ajuntament i que volem definir una estratègia per consolidar un projecte propi a la ciutat. Però l’enquesta, de la qual no farem públics els resultats, en cap cas no ha posat en qüestió la continuïtat del Magí Rovira al capdavant del grup municipal.