Sabadell

Totes les notícies

Demanem al Govern de la Generalitat que torni a la proposta de consens, la Consulta

Des d’ERC Sabadell lamentem profundament que el Govern de CiU hagi trencat el consens referent al proper de 9-n i hagi decidit imposar un Procés participatiu com a succedani. Constatem que, després de molts dies d’intenses reunions i de molts intents per tractar de salvar la situació, el Govern de la Generalitat ha decidit tancar files de forma unilateral amb una proposta que, en definitiva, no servirà per decidir res. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell per ERC, ha explicat que el principal problema ,però, ha estat l’Estat espanyol: “Hem vist com s’ha vulnerat el nostre dret a votar, i no podem oblidar que el Govern de l’Estat ha posat i posa tots els mecanismes amb l’objectiu de posar pals a les rodes a la vida quotidiana dels catalans i sabadellencs”. Fernàndez ha volgut repassar que l’Estat espanyol porta molt de temps imposant retallades econòmiques, però també imposant un model d’escola que elimina la immersió lingüística. En referència a la situació generada després que el govern de CiU hagi decidit actuar novament de manera unilateral, Fernàndez ha explicat que la nova proposta neix amb una substancial pèrdua de garanties democràtiques: “La diferència fonamental entre la consulta prevista i aquesta de nova es basa en el fet que l’anterior era assumida per totes les forces partidàries del dret a decidir, generant un consens que el convertia en un mandat democràtic que servia d’inici per a construir un Nou Estat en cas de victòria del Sí-Sí. Aquest nou procés ja ha estat presentat com un pas que no genera cap efecte”, segons les paraules del propi President de la Generalitat. ERC Sabadell es posa a treballar en la nova consulta Tot i la situació generada, des d’ERC Sabadell ja hem posat totes les nostres eines al servei de la nova consulta, tal i com fins ara hem fet a través de la campanya “Ara és l’hora”: “Encara que aquesta no sigui la consulta desitjada, des d’ERC seguim treballant per a que el 9 de novembre tota a ciutadania de Sabadell que ho desitgi pugui votar” ha explicat el candidat.

L’ajuntament ha d’actuar en els espais abandonats i deshabitats de la ciutat per garantir les condicions de vida dels veïns

En els darrers mesos hem rebut diferents queixes de veïns i veïnes de la ciutat denunciant la situació de diversos edificis i espais de la ciutat que es troben en situació d’abandonament. Des d’ERC Sabadell som conscients de la situació i és per això que  compartim  aquesta denúncia. Entenem que l’ajuntament és responsable últim de garantir uns mínims tant de seguretat física, com de salut pública en l’espai comú i que, per tant,  a partir del moment en què la situació d’un immoble o solar pot acabar tenint indicis d’afectació en la salut pública o interfereix greument en la vida dels veïns i veïnes de la zona, ha d’actuar  encara que sigui propietat privada (particular, entitats financeres o fons d’inversió) i utilitzar les eines que té per actuar en aquests casos. Tres exemples que evidencien deixadesa per part de l’Ajuntament: La Serra d’en Camaró, Gràcia i La Plana del Pintor Al Carrer Vinhamala, situat al barri de la Plana del Pintor, hi ha un habitatge en situació d’abandonament des de fa anys. La situació s’ha anat deteriorant progressivament, de manera que l’edifici està afectant l’estructura dels edificis, habitats, del costat. A hores d’ara, els dos edificis presenten ja esquerdes a la façana. Aquesta situació ha provocat que les persones que hi viuen temin per la seva seguretat i mostren símptomes greus d’angoixa causat per la proliferació de plagues d’insectes, ocasionant un problema de salut pública molt greu. Un altre cas greu de la nostra ciutat es troba al carrer Sant Ferran de Gràcia, on hi ha un solar abandonat d’una casa enfonsada. El solar ha anat degradant-se fins al punt d’acumular brutícia i conseqüentment una gran quantitat d’insectes i petits rosegadors. La facilitat d’entrada i sortida suposa un greu perill per a la població i veïns, que han de suportar, a més dels animals, fortes olors per la putrefacció. El darrer exemple és el solar abandonat a la serra d’en Camaró (Carrer d’Homer) on s’acumulen objectes diversos i deixalles, hi proliferen insectes, i genera situacions molt molestes per als veïns i veïnes de les cases, a més d’inseguretat, ja que des del solar és fàcil l’accés a les cases del veïnat.

Demà a les 19h a la Plaça Sant Roc ratificarem que el 9-N VOTAREM

Davant de la decisió del Govern espanyol de recórrer la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N i de la reunió extraordinària prevista per avui a la tarda que no fa res més que ratificar que aquest tribunal, és un tribunal polític que actua al dictat dels interessos del Govern espanyol i dels 2 partits majoritaris i contraris a la consulta PP i PSOE. Des d’ERC, ens adherim a la crida que fa Ara és l’Hora i animem als i les ciutadanes de Sabadell que es concentrin demà 30 de setembre a les 19h davant de l’ajuntament, per tal de mostrar la voluntat que tenim de votar el proper 9N. El candidat a l’alcaldia Juli Fernàndez s’ha mostrat convençut que” votarem, convencerem i guanyarem. No es pot anar contra la voluntat del 80% dels ciutadans i ciutadanes d’un País. Res no aturarà que diguem a les urnes què volem ser”. Iniciem  la campanya pel SÍSÍ pujant a la mola Ahir al matí un grup nombrós grup de persones de la comarca,  militants i simpatitzats d’ERC vam decidir pujar la Mola per ratificar des d’un punt emblemàtic , el compromís amb la voluntat de votar el proper 9 de novembre. Tot i el mal temps previst, que finalment es va complir, el grup va iniciar la marxa cap a les 10 del matí, arribant al cim quan passaven uns minuts de les dotze. Va ser llavors quan es van desplegar dues lones gegants, una en defensa del 9-N  amb la inscripció “volem votar 9N2014”, i una estelada gegant. Entre els participants hi havia el diputat Marc Sanglas i diversos alcaldables d’ERC a la comarca, com en Juli Fernández. Fernández va voler agrair a tothom la seva assistència malgrat el mal temps: “la pujada d’avui és una metàfora perfecte del procés, i demostra que no ens para res quan creiem que hem de fer alguna cosa” . D’altra banda, davant de la publicació del llistat de col·legis electorals per part de la Generalitat de Catalunya pel proper 9N, ha declarat que “instem al govern de l’ajuntament de Sabadell a respondre ràpidament confirmant la cessió d’aquests espais per tal que es dugui a terme la consulta en els espais habituals, com ens vam comprometre el passat divendres amb l’aprovació de la moció de suport al 9N”.

Juli Fernàndez: “El suport al 9N a Sabadell fa evident que els que volem votar som una majoria molt àmplia”

Aquest matí el Ple de Sabadell ha realitzat una sessió extraordinària amb un únic punt del dia: aprovar la moció en favor del 9-N. La moció ha aconseguit ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte l’abstenció del PSC i els dos vots contraris del PP. El candidat a l’alcaldia d’ERC Sabadell, Juli Fernàndez, ha valorat positivament l’aprovació d’aquesta moció, que considera que “El ple de l’ajuntament de Sabadell es posi al costat del 9n és la conseqüència d’un canvi profund que s’ha donat al nostre País i ala nostra ciutat: aquells que creiem que cal votar som una majoria molt àmplia”. I ha continuat. Actualment més de 866 municipis han fet costat al clam popular per decidir el futur de Catalunya a través d’una consulta. En aquest sentit, Fernàndez , demana a l’alcalde, Joan Carles Sánchez,  que “participi a l’acte institucional de suport del municipalisme al 9N, el proper 4 d’octubre, representant la ciutat de Sabadell, fent costat al 9N”. En aquest sentit, des d’ERC Sabadell esperem que l’alcalde Sánchez faci complir aquesta moció en tots els seus punts i no la deixi de banda, com ha succeït reiterades ocasions. “Des d’ERC seguim treballant per aconseguir la majoria necessària el 9N per construir un Nou País i posem la nostra estructura i els militants del partit a disposició de la campanya unitària Ara és l’Hora, liderada per Òmnium i ANC (Sabadell per la Independència) i demanem als i les sabadellenques que siguin voluntàries de la campanya per tal que siguem encara més majoria”. I Ha conclòs amb un “El 9N: votarem, Convencerem i Guanyarem”. Les JERC Sabadell ratifiquen que votarem amb una pancarta durant el Ple Les JERC Sabadell han participat del Ple extraordinari mostrant una pancarta on es podia llegir “el 9-N votarem”, en referència a la intenció del govern de l’Estat a vetar tota possibilitat de votar. La candidata jove, Laia Girós, ha explicat que “el pacte constitucional està esgotat, especialment per a la nostra generació, que ni tan sols l’ha pogut votar.

ERC Sabadell demana aprovar una moció en favor del 9-N

El proper 9 de novembre Catalunya decidirà el seu futur polític mitjançant una consulta. Per aquest motiu, des d’ERC Sabadell demana als Grups Municipals que han donat suport a la consulta  que presentin al proper ple d’octubre una moció demanant a l’Ajuntament de Sabadell  que es posicioni favorablement a la consulta i faciliti les eines i mecanismes necessaris per a poder votar lliurement. Aquesta moció esta impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència i es pretén portar a tots els plens dels pobles i ciutats del País. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, ha explicat que la moció busca sumar la ciutat en favor de la consulta: “Sabadell ha de ser una de les ciutats del País que lideri el dret a decidir el proper 9-N, hem d’estar al costat del clam democràtic de la gent, hem d’estar al costat de la consulta”. Fernández ha explicat que totes les formacions que estan d’acord amb el dret a decidir i de la consulta haurien de presentar i votar a favor d’aquesta moció, en el proper Ple municipal: “La política consisteix en fer realitat l’anhel de les persones i Seria un error no aprovar una moció que dóna suport a la voluntat del poble referendada en les passades eleccions al Parlament”. En aquest sentit, el candidat republicà ha recordat  a l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, que “fa uns dies, a la recepció de Festa Major, es va pronunciar en favor que el proper 9N  la gent voti” i en referència a alguns regidors del PSC ha dit que” alguns ara tindran l’oportunitat de votar perquè sigui realitat una consulta que et diuen que hauria de produir-se”.   Moció completa: SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA CONVOCATÒRIA DE CONSULTA SOBRE EL FUTUR POLÍTIC DE CATALUNYA DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2014 Com qualsevol altre poble del món, els catalans i catalanes tenim el dret a decidir el nostre futur en llibertat, un dret que està reconegut en els principals tractats internacionals. Un futur que s’emmiralla en un cultura, una llengua i unes tradicions pròpies avalades per segles i segles d’història que s’estronquen ara fa 300 anys, amb la Guerra de Successió, i amb els Decrets de Nova Planta que aboleixen les constitucions catalanes i les institucions pròpies.

ERC denunciarà el Portaveu del PP a Sabadell per equiparar la V amb el nazisme

El portaveu del PP a l'ajuntament de Sabadell ha publicat un Tuit des del seu perfil on equipara nazisme i la V celebrada ahir. Un fet que des del partit considerem vergonyós i inadmissible. Podem tenir opinions polítiques contraposades però no podem permetre que s'equipari el procés català que és integrador, inclusiu i que es basa en la cohesió social del nostre poble amb el nazisme. Juli Fernàndez ha declarat que “La gent que ahir es manifestava a Barcelona el què desitja és poder expressar-se democràticament i que ho faci tothom, que ho facin els que volen votar Sí i els que volen votar No i això és totalment antagònic al nazisme”. Des d’ERC Sabadell presentarem en els propers dies una denúncia per l’equiparació amb el nazisme de la V feta pel portaveu popular. De la mateixa manera, des d’Esquerra volem obrir aquesta denúncia a la resta de la població que pensi el mateix,  i esperem que s’hi sumi l’ajuntament i la resta de partits i entitats que ho desitgin. Esperem que Esteban Gesa reflexioni i ofereixi públicament les seves disculpes i rectificació a tanta i tanta gent que comparteix aquest procés. Des d’ERC Sabadell creiem que aquest fet el desqualifica per qualsevol activitat política pública.

ERC Sabadell celebra la cessió de l’edifici de la PAHC a Gràcia

ERC Sabadell celebra la decisió de la SAREB de cedir el bloc d’habitatges, ocupat per la PAH des de fa més d’un any, a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Segons la mateixa plataforma ha confirmat, l’organisme estatal ha cedit l’edifici per a que es pugui destinar a lloguer social.   Des d’ERC Sabadell som conscients de la gravetat de la situació a la que s’enfrontaven les famílies residents a l’edifici en cas de desallotjament, i és per això que representa una oportunitat per a que aquestes persones puguin seguir residint aquí fins que trobin una sortida a la seva situació. Volem recordar el problema  que ha representat la pèrdua de l’habitatge a moltes famílies de Sabadell i la incapacitat de l’administració per reallotjar a aquestes persones, molts menors d’edat, un greu problema que com a societat no ens podem permetre.   Mostrem públicament el nostre suport a la lluita que fa la PAH per trobar una solució a les persones que s’han vist afectades per la crisi i els animem a continuar vetllant per el compliment d’aquesta solució. També volem manifestar el nostre agraïment a la tasca que aquesta organització està fent a la ciutat i a tot el nostre país.   Juli Fernández, candidat a l’alcaldia de Sabadell ha manifestat “el ple suport a la lluita per superar aquesta injustícia, en aquest cas local, però que es repeteix a nivell nacional” i ha emplaçat a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a “ accelerar al màxim possible els tràmits per regularitzar la situació d’aquestes famílies”   Preu de lloguer social   El departament de Territori i sostenibilitat posarà en lloguer aquest bloc d’habitatges a un preu reduït d’entre 150€ i 400€. Creiem que aquests preus no poden ser fixats sense tenir en consideració la situació econòmica de cada família. Per aquest motiu reclamem que el preu de lloguer sigui en funció de la capacitat de cada família i que en cap cas superi el 30% d’ingressos familiars, quedant exemptes de pagament aquelles famílies que no poden tenir cap ingrés, tal i com reclama la PAHC de Sabadell.

Suport als comerciants que estan patint les obres del Passeig

El candidat a l’alcaldia d’ERC, Juli Fernàndez ha visitat diversos comerços situats al Passeig de la Plaça Major de Sabadell per escoltar i conèixer de primera mà la realitat que els ha portat a iniciar la campanya “auxili obres”.  Fernández ha pogut constatar que el principal malestar dels comerciants s’ha produït per l’incompliment sistemàtic dels compromisos contrets pel govern municipal d’ençà que varen començar les obres: “Els comerciants del Passeig pateixen des de fa 19 anys una situació de provisionalitat i d’obres que ha fet que un eix comercial de primer nivell perdi potencial. Molts d’ells han patit molt per poder mantenir el negoci obert i, com a conseqüència, no han estat creant llocs de treball. Malgrat tot, la seva actitud ha estat sempre de col·laboració, entenent que era una oportunitat de futur per ells.”  Des d’ERC volem mostrar el nostre reconeixement, suport i agraïment per la seva col·laboració durant aquests anys i la nostra disposició a treballar amb ells per tal de contribuir a la millora d’aquest eix comercial de la ciutat. La gota que ha fet aixecar els comerciants ha estat l’incompliment de la promesa efectuada pel govern municipal i, concretament, el regidor Josep Ayuso, quan va anunciar que disposarien de nou espai alliberat abans de la Festa Major. Dóna la circumstància que durant aquest període festiu molts ciutadans i ciutadanes volten i s’estan al carrer gaudint de les activitats, fent vital que els comerços poguessin comptar amb un espai prou atractiu i apte pel passeig: “Per un comerç és vital tenir trànsit per davant de la porta,  i en uns dies com la Festa Major és una oportunitat important. Els comerciants esperaven poder mostrar la seva millor cara i s’han trobat amb passadissos estrets i immersos encara en unes obres que afecten a tota la ciutadania” ha explicat contrariat el candidat republicà. “Ens hem trobat, de nou, davant un govern municipal que ha promès i incomplert.

Tenim l’obligació de fer possible el soterrament del FGC.

Davant de la proposta d’al·legacions presentada per la Comissió sobre el perllongament el passat mes de juliol, que reduïa el cost de l’obra en més d’un 25% i la darrera al·legació presentada per l’Agrupació de Veïns de Gràcia, que presenta unes modificacions addicionals sobre l’anterior que farien que l’obra arribi a reduir el cost fins a un 43% sobre el cost inicial passant dels més de 28M€ a poc més de 16M€. Des d’ERC Sabadell volem reiterar la necessitat que el soterrament de la via dels FGC al seu pas pels barris de Gràcia i Can Feu es faci aprofitant les obres que s’estan duent a terme actualment, ja que com demostren les al·legacions presentades, fer-ho aprofitant-les redueix el cost d’execució de les obres substancialment. El candidat a l’alcaldia, Juli Fernandez, ha declarat que, “si políticament hi ha un consens que és una obra necessària per la ciutat, i que cal fer-la, sí tècnicament s’estan trobant alternatives més econòmiques que redueixen el cost gairebé a la meitat, hem de ser capaços de fer realitat una obra necessària per la ciutat i que facilitaria la mobilitat i la permeabilitat en aquest sector de Sabadell. No podem perdre aquesta oportunitat”. Fernández ha insistit que “està clar que seria molt poc intel·ligent no aprofitar que ja hi ha obres. Malgrat les dificultats econòmiques, tenim l’obligació de trobar la manera fer-ho possible.” Marc Sanglas, Diputat al Parlament i membre de la Comissió de Territori i Sostenibilitat, ha manifestat que “des del Parlament i interlocutant amb el Govern de la Generalitat, treballem perquè el soterrament sigui una realitat, cal que comencem a treballar en la  planificació i calendarització immediata del projecte. Les propostes presentades per la comissió del soterrament i per l’AVG demostren que hi ha alternatives substancialment més econòmiques, per tant doncs l’argument econòmic s’afebleix. És per això que des d’ERC Sabadell instem a Ajuntament i Generalitat a buscar les vies per tal que el soterrament sigui realitat aprofitant l’oportunitat que significa l’actual obra de perllongament, evitant d’aquesta manera els sobrecostos econòmics, temporals i sobre els veïns que tindria una separació del perllongament del soterrament de les vies.