Sabadell

Totes les notícies

Ple al sopar d’estiu

Al pati de l’Aliança Francesa es va celebrar ahir al vespre el sopar d’estiu d’ERC Sabadell. La presentació conjunta de Pere Aragonès “Les coses del BOE” i de David Vila “I si parlem amb el veí del segon?” van omplir-lo. Pere Aragonès va explicar que el seu llibre va néixer de la feina feta per preparar un debat al Parlament en què el PP qüestionava el que ells van anomenar “despilfarro nacionalista” en les delegacions de la Generalitat a l’exterior. El diputat republicà va començar, a partir d’ençà, a recollir totes les partides pressupostàries que realitza l’Estat espanyol i que poden ser susceptibles de ser considerades una despesa inútil: “Explico en que es gasta l’Estat espanyol els diners a més dels coneguts trens sense passatgers o aeroports sense avions” ha dit Aragonès. Entre les partides econòmiques més surrealistes, Aragonès va trobar al butlletí la compra de coberteria al Corte Inglés per a les ambaixades espanyoles, unes despeses de manteniment de la tropa que superen de llarg la mitjana de la UE-25, o despeses que superen els 600.000€ en conservació i manteniment de Ciudad Patricia, un complex militar destinat a les vacances dels i les soldats: “L’objectiu és que això ens serveixi de lliçó per als que tenim responsabilitats en la gestió dels recursos. L’Estat espanyol és hereu d’un Estat que està servint a la Cort, i no una Cort que serveix a l’Estat, a més a més ens serveix com a exemple de tot allò que no volem que sigui la República Catalana que construirem, no volem un Estat que repeteixi aquestes pràctiques”. David Vila va explicar que el seu llibre va adreçat al conjunt d’indecisos  que no saben què votar el proper 9-N i busca augmentar el suport social del Sí-Sí. L’escriptor va argumentar que “el fet de disposar d’arguments factibles és el que ens diferencia de l’unionisme. L’unionista no té arguments de seure i explicar perquè hem de seguir a l’Estat espanyol”.

No podem posar a tots els alcaldes i alcaldesses de la FMC al mateix sac.

ERC-Sabadell, com a membre de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, respecta la decisió presa en assemblea de sol·licitar la imputació dels 44 alcaldes del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, en relació amb la peça 25 bis del Cas Mercuri. Tanmateix, des d’ERC volem deixar constància que no compartim aquesta decisió, expressat amb el nostre vot negatiu en aquesta assemblea a través dels nostres representants. El que ens va dur a prendre aquesta decisió és que vàrem considerar, i seguim considerant, que cal analitzar cas a cas i que cal tenir més detalls de les situacions de cadascun dels membres d’aquest òrgan per tal de discriminar aquells que hagin pogut cometre activitats presumptament il·lícites d’aquells que han cobrat una remuneració per la feina que han fet i ho puguin justificar. El sumari deixa en evidencia, al nostre parer, que no tots 44 alcaldes han tingut ni molt menys el mateix grau de responsabilitat. Creiem que el grau de professionalització dels diferents ajuntaments i la seva capacitat d’acció difereix molt en els grans consistoris que en els petits, de manera que no podem comparar un poble de 3.000 habitants, que té un batlle a temps parcial, amb l’estructura administrativa i la capacitat d’acció d’ajuntaments de grans ciutats, com és el cas de Sabadell. La Plataforma però es va negar a fer aquest anàlisi desprès d’escoltar el nostre raonament. Volem deixar constància que la resposta de la Plataforma és formalment correcte, i que en aquest cas consisteix en deixar que el jutge instructor decideixi si imputa a tots o a part dels 44 alcaldes. Des d’ERC-Sabadell considerem, que com a conseqüència d’aquesta petició d’imputació massiva, estem posant a tots els batlles al mateix sac, amb el judici social que de ben segur ja s’està efectuant i que creiem produeix una situació molt injusta, sobretot en aquest moment en què no hi ha cap càrrec electe imputat. Seguim compromesos amb la lluita contra la corrupció política i, com sempre hem fet, el moment que tinguem indicis suficients que ens facin sospitar d’accions punibles serem els primers en demanar responsabilitats als càrrecs electes siguin o no siguin de la nostra organització política.

El “bustisme” acabarà quan fem possible el canvi al Govern de la Ciutat.

  Davant dels fets coneguts a les últimes hores relacionats amb la renúncia a tots els càrrecs institucionals del fins ara Regidor i ex-Alcalde de la ciutat, Manuel Bustos (actualment imputat i principal implicat de la trama de corrupció coneguda com en “Cas Mercuri”), des d’ERC Sabadell volem manifestar que:   1. Aquesta dimissió arriba tard i en cap cas pot ser considerada com el final d’una etapa fins que tant al Ple com als càrrecs de confiança deixi d’haver-hi persones implicades en el “Cas Mercuri”, pel que mantenim l’exigència al PSC de reclamar l’acta de regidors als imputats i en cas negatiu instem a  l’actual Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, a renunciar al seu suport i expulsar-los del Grup municipal. Tanmateix tornem a exigir el cessament immediat dels càrrecs de confiança imputats en el “Cas Mercuri”i que segueixen ocupen les seves responsabilitats públiques.   2. La renúncia de Bustos als seus càrrecs, arriba després d’haver fet molt mal a la imatge de la ciutat, a la seva principal institució, l’ajuntament, i de generar una desconfiança en la política municipal brutal. Però aquesta renúncia tan sols és l’inici de la fi del “bustisme” a la ciutat, ja que lamentablement el candidat al PSC a les properes municipals, ta li com ell mateix ha mostrat en declaracions i fotografies, és part orgullosa d’aquest “bustisme” i per tant aquesta manera de governar no acabarà fins que no hi hagi un canvi de Govern a la ciutat.      3. Demanem a tots els ciutadans i ciutadanes que ens ajudin a fer possible el canvi a Sabadell, i assumim públicament el ferm compromís d’obrir efectivament una nova etapa a la nostra ciutat per tal de recuperar la confiança en la política, obrirem portes i finestres per aconseguir que la regeneració democràtica sigui una realitat i el bé comú, la transparència, l’ètica i l’honestedat siguin els valors essencials en l’exercici de la gestió pública.

ERC treballa perquè es retirin les terres del Parc del Nord

Ahir al vespre rel candidat a l'alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez, el Diputat Marc Sanglas, el president d'ERC Sabadell, Xavier Guerrero, i el Secretari de Política municipal Santi Valls, van mantenir una reunió amb la Comissió de les entitats del Parc del Nord per tal d'analitzar la situació en què es troba el Parc del Nord. Els republicans un cop coneguda la situació per part dels veïns, en què van mostrar el seu malestar pèl menysteniment i intents d'engany per part de l'ajuntament, vam visitar les acumulacions de terra que es troben des de fa mesos en l'espai del Parc.   Desprès d'un breu recorregut on el diputat i l'alcaldable van poder constatar els fets que des de la Comissió Parc Nord s'han anat denunciant, els integrants del partit han assegurat que faran vetllaran pel compliment de la moció aprovada per unanimitat pel ple de l'ajuntament i que des del Parlament endegaran iniciatives per tal de garantir-la. "El què es pretenia fer deixant les terres a aquest espai no respecta per res el projecte aprovat de Parc, a més a més és incongruent amb els nivells de cota dels voltants, el Pavelló del Nord quedaria semienterrat" també va qüestionar que les aquest abocament de terres tingués cap permís i que surt de l'àmbit administratiu de l'obra". ERC es compromet a estar al costat dels veïns per tal de recuperar l'espai tal i com era abans de l'abocament i treballarem per tal d'executar el projecte consensuat. El diputat Marc Sanglas va sentenciar "No hi ha excuses, cal traslladar les terres el més aviat possible. És el millor per tothom".   . 

Juli Fernández: “Cal depurar responsabilitats per negar una signatura que contenia les quatre barres per renovar el Passaport”

Divendres passat, un noi de setze anys va veure com se li denegava la renovació del passaport per haver signat amb les quatre barres. El policia que l’atenia li va argumentar, tot i que el noi defensava que allò no era una senyera, que les quatre barres constituïen un símbol que no era permès. Es dona la situació que el noi ja va signar el DNI amb les quatre barres a l’hora de renovar el DNI, sense que llavors hi hagués cap comentari pel funcionari/a que l’atenia. Per ERC Sabadell aquesta situació no es pot permetre en un Estat que suposadament és democràtic. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia, ha transmès la seva preocupació i indignació per aquest cas: “Tant l’excusa com l’argumentació del responsable de la Policia de Sabadell va sostenir constitueixen una clara discriminació” al mateix temps que ha demanat públicament que es “depurin responsabilitats desprès de donar les pertinents explicacions sobre aquest cas”. En aquest sentit, el Diputat al Congrés a l’Estat Espanyol, Joan Tardà, ha afirmat desprès de conèixer el cas, que presentarà un seguit de preguntes per tal d’esbrinar si existeix una nova política que impedeix signar amb quatre barres.

L’Executiva d’ERC Sabadell nomena l’equip de campanya de cara les eleccions municipals de 2015

Juli Fernàndez, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, ha presentat el seu equip de campanya de cara a les properes eleccions municipals de 2015. Sabadell, 18 de juny de 2014. Ahir al vespre l’executiva local d’ERC Sabadell va donar vist i plau a la proposta d’equip de treball que el candidat a l’alcaldia, Juli Fernàndez, va presentar amb l’objectiu d’avançar en la candidatura de cara a les properes eleccions municipals. L’equip comptarà com a Cap de Campanya el que va ser director de “Ciutadans pel Canvi” i candidat sabadellenc a les passades eleccions al Parlament Europeu, Gabriel Fernàndez. En paraules de l’alcaldable, l’equip està format per persones “compromeses amb la ciutat i amb gran diversitat de perfils, la qual cosa garanteix que podrem afrontar les properes eleccions municipals sense límits preestablerts, nosaltres no ens posem límits els limits els posaran els ciutadans amb els seus vots”. També va demanar “Tots aquells que vuguin canviar la ciutat i ajudar-nos a fer realitat un projecte nou, ambiciós i que doni la volta a la ciutat seran benvinguts, tenim molta feina a fer”. Sobre l’objectiu, va manifestar que “Volem Governar la ciutat i ser capaços de construir un nou Govern des de la socialdemocràcia radical, amb la voluntat d’oferir una alternativa honesta i transformadora als i les ciutadanes de Sabadell, prioritzant l’ocupació, l’educació i l’acció contra l’exclusió. I construint un projecte de ciutat amb vocació de liderar el Vallès, espai industrial i productiu més important i amb més potencial de Catalunya creant els lligams i sinèrgies necessàries amb Barcelona i la seva àrea d’influència sempre amb l’objectiu de poder tenir més oportunitats i millorar la qualitat de vida”. Equip de Campanya Format per 6 grans àrees de treball, que abarquen tots els aspectes necessaris per a construir, explicar i difondre el projecte, estarà integrat per una quarentena de persones amb els seguents referents per àrea: - Direcció Campanya: Gabriel Fernàndez   - Discurs i Programa: Joan Cuevas   - Actes i Activitats: Pere Farrés, Jaume Oliveres, Mercè Valls, Pep Navarro, Montse Sobirana, Albert Galdeano, Mingo Messeguer,  Toni Manyà i Arnau Català   - Mobilització: Núria Mestre i Xavier Guerrero   - Anàlisi electoral: Santi Valls,  Xavier Belmonte i Moisés Amoros   - Finances: Manel Ruiz i Mingo Messeguer   - Comunicació, Imatge i Estratègia 2.

Joan Tardà tramita una sèrie de preguntes al Congrés espanyol davant la situació del Registre Civil de Sabadell

ERC Sabadell va donar suport ahir a la reclamació de millores del Registre Civil de Sabadell que reclamen des de la FAIV. Entre els representants del partit que van participar a la concentració hi havia el diputat al Congres Joan Tardà i l’alcaldable d’ERC Sabadell Juli Fernandez. van voler copsar la situació de desesperació dels immigrants i ciutadans de Sabadell que viuen amb un registre civil totalment col·lapsat. El diputat del Congrés va visitar ahir a la tarda la Plaça Sant Roc, on el col·lectiu FAIV (Federació d’associacions d’immigrants del Vallès) es va concentrar per denunciar la situació que estan patint, mentre al ple de l’Ajuntament es debatia una moció que va ser aprovada per unanimitat i on es reclamen solucions a aquesta situació. Juli Fernàndez, alcaldable per Sabadell, també va ser present durant l’acte i va escoltar el testimoni de tothom que li va voler explicar: “No pot ser que una persona trigui més de 20 anys a obtenir la nacionalitat per culpa d’uns jutjats que han de donar cobertura a 40.000 persones amb molt poc personal, és indigne que demanis hora per fer un tràmit el 2014 i et donin hora pel 2018”. Segons el testimoni, que més tard es va repetir a la sala de plens, només hi ha dos funcionaris que tramiten i certifiquen que es pot obtenir la nacionalitat. Actualment els afectats han de suportar com els donen cita a 4 o més anys, mentre veuen com els seus drets es troben limitats tot i portar molts anys vivint a la ciutat: “Sense nacionalitat aquestes persones no poden votar ni exercir els seus drets, però en canvi els demanem que s’integrin i convisquin amb les mateixes obligacions que la resta. Aquestes persones compleixen amb els requisits per tramitar la nacionalitat i per tant no pot ser que un tràmit administratiu allargui encara més la seva situació anòmala”. A més “Es genera un greuge comparatiu per els ciutadans i ciutadanes de Sabadell, ja que els terminis de tramitació d’altres Registres Civils propers com el de Cerdanyola, per exemple és de màxim tres mesos, i a d’altres com el de Bilbao el mateix dia es pot iniciar la tramitació sense cita prèvia”.

ERC Sabadell anima els i les sabadellenques a participar dissabte a la manifestació de Som Escola

ERC Sabadell anima a tots i totes les sabadellenques a assistir aquest dissabte a la manifestació que ha organitzat Som  Escola i que busca refermar el suport a l’escola catalana i el model de cohesió social i nacional que aquest representa. Convidem a tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell que vulguin participar, a trobar-nos a un quart de cinc a l’estació de Renfe Centre, i anar plegats, a la manifestació que tindrà lloc a les 18h a Barcelona. I els animem a portar capgrossos d’elaboració pròpia per reivindicar de forma festiva la necessitat de garantir la continuïtat del model d’immersió lingüística. Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell  recorda que “el model d’immersió és un model pedagògic d’èxit, que assegura el coneixement i domini del català i del castellà i ha permès que tots i totes les ciutadanes del nostre País tinguem les mateixes oportunitats, ha estat la principal eina de cohesió social. L’atac que esta patint aquest model és totalment polític, no té cap argument científic pedagògic, i respon a la voluntat política d’esquerdar la nostra societat. Desgraciadament a la nostra ciutat en patim la prova, ja que la imposició del canvi de model lingüístic a l’escola Sant Josep de Sabadell és fruit de la denúncia d’una regidora del Partit Popular de la ciutat”. Des d’ERC Sabadell volem reiterar més que mai,  el suport a la comunitat educativa de l’Escola Sant Josep de Sabadell. I seguir reclamant fermesa al Departament d’Ensenyament en defensa de l’actual model i que posi a l’abast de les direccions del centre,  les eines necessàries per tal de seguir aplicant el model d’ensenyament actual. Animem doncs a tota la ciutadania de Sabadell a participar a la convocatòria de SOM ESCOLA del proper dissabte 14 de juny en suport d’una escola catalana en llengua i continguts i que no separi els infants i joves per raons lingüístiques i que sigui una eina per aconseguir una societat cohesionada, democràtica i lliure.

ERC Sabadell amb els treballadors de Panrico

Ahir a la tarda, el candidat a les properes eleccions municipals d’ERC Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat del Diputat al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas, i membres del partit a la ciutat, van assistir a la marxa de suport als treballadors i treballadores de Panrico, que des de fa més de 7 mesos reivindiquen que s’aturi l’ERO que vol deixar a centenars de persones sense feina. Juli Fernàndez i Marc Sanglas van poder dialogar amb membres del comitè d’empresa i van reiterar el suport de la nostra formació a les seves peticions, així com vam poder recollir les seves preocupacions. Des d’ERC Sabadell reclamem  a l’empresa que flexibilitzi la seva posició i retiri l’ERTE presentat per tal de poder reprendre el diàleg i la negociació amb els treballadors i treballadores. De la mateixa manera, instem a la Generalitat a fer tot el possible de cara que el proper dimarts hi hagi una solució que garanteixi la dignitats de tots i totes i garanteixi la viabilitat de l’empresa, que no ha estat mai compromesa.  ERC Sabadell seguirà al costat de les reivindicacions dels i les treballadores fins al final.