Sabadell

Totes les notícies

Ara, República Catalana

Ahir al vespre més d’un miler de persones van concentrar-se a la Plaça Sant Roc per mostrar el seu rebuig a la corona. ERC Sabadell no vam faltar a l’esdeveniment sota el lema ‘Ara, República Catalana’ i, envoltats d’estelades, vam cridar consignes en favor de l’Estat propi. Considerem que l'abdicació del Rei Joan Carles I és la reacció de l'Estat espanyol davant la crisi institucional i del sistema de partits tradicional que viu la democràcia espanyola.  Els anuncis de Mariano Rajoy i del propi Joan Carles I pretenen imposar una solució de continuïtat sense comptar amb l'opinió dels ciutadans. Ells busquen fer perviure una monarquia establerta pels principis del règim dictatorial franquista.  Avui l'Estat espanyol vol iniciar una segona transició política, que se suma i que no modificarà la transició que els catalans ja fa 4 anys que impulsem. Una transició catalana que arrenca amb el procés de les consultes, fins la primera gran manifestació de rebuig a la sentència del tribunal constitucional, passant per l'Onze de setembre de 2012 i la Via Catalana de 2013. Avui existeix una majoria social favorable a la independència, i ha quedat clar que la pràctica totalitat de la ciutadania vol votar el futur polític i en respectaria el resultat fos quin fos. Els catalans ja hem pres el rumb cap a la nostra pròpia via d'afirmació: la via catalana cap a la independència. Una via democràtica, pacífica i cívica que mira a Europa, i que té com a eina les urnes i la pròpia democràcia. La via del dret a decidir via que té com a finalitat fer un nou país. Volem construir la República Catalana, una nova democràcia que neixi del vot dels ciutadans. Som demòcrates. Som partidaris que la democràcia s'imposi arreu, i conseqüentment, que els ciutadans d'arreu puguin decidir sobre les seves institucions de govern.  Som republicans. De l'abdicació del rei i del debat a l'entorn de monarquia o república, hem d'exigir la forma de govern que estigui al servei dels ciutadans.

NO al desallotjament del bloc de la PAH a Gràcia

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell va alertar ahir al matí matí que en els darrers, dies fiscal i jutgessa han pres la decisió de procedir a desallotjar de manera cautelar i immediata el bloc de 40 pisos que l’Obra Social de la PAHC té ocupat des de fa 1 any al barri de Gràcia de Sabadell. Des d’Esquerra Sabadell demanem al fiscal que retiri la interlocutòria on demana el desallotjament cautelar del bloc de pisos. Recordem que en aquest bloc hi viuen actualment 146 persones que han acreditat que no tenen cap alternativa ni recursos per poder subsistir si són expulsades d’aquesta vivenda. També remarquem la necessitat de tenir cura dels 58 menors que estan vivint en aquest edifici i que ja han viscut en anterioritat el trauma que suposa perdre casa seva. Procedint al desnonament posaríem en risc l’estabilitat i salut d’aquestes persones, donat que viuen en una situació de risc d’exclusió social. Juli Fernández, candidat a l’alcaldia de Sabadell, ha remarcat que “aquestes persones no van tenir cap altre alternativa ara fa un any” al mateix temps que ha volgut recordar que “l’Ajuntament de Sabadell ha reconegut,  en diverses ocasions, que no tenen capacitat per poder auxiliar aquestes persones”. Per aquest motiu, Fernández ha explicat que “l’aplicació d’aquest desnonament seria un fet dramàtic que no podem assumir com a societat i, per tant, s’hauria de decidir retirar l’ordre”. Xavier Guerrero, president de la secció local de Sabadell, ha remarcat que el bloc de pisos ocupat és “propietat del SAREB i no ha fet absolutament res en els darrers mesos per demanar el desallotjament cautelar del bloc de pisos”. Al mateix temps, Guerrero ha reivindicat a l’Ajuntament que “interposi tots els mecanismes necessaris per evitar que cap de les famílies quedi al carrer si s’acaba efectuant el desnonament. Es tracta de 146 persones, 58 d’ells menors que ja de per si estan vivint una situació molt delicada.

Juli Fernández “Estem preparats per liderar el canvi que Sabadell necessita desprès de les properes eleccions municipals”

ERC va tornar a guanyar ahir unes eleccions desprès de 83 anys gràcies als vots dels 15.037 sabadellencs i sabadellenques que ens varen fer confiança. En uns comicis marcats per l’augment de la participació i la crida a votar a partits que apostin clarament pel dret a decidir el proper 9-N, hem constatat que la població ens ha donat la victòria amb els millors resultats d’ençà el 12 d’abril de 1931. ERC ha guanyat als districtes 2 i 5 per davant de la candidatura de CiU, mentre que el PSC ha caigut en tots els districtes de la ciutat, conservant encara una petita avantatge als districtes 3, 4, 6 i 7. CiU ha aconseguit ser la llista més votada al districte 1. Oriol Junqueras va valorar els resultats agraint la confiança i explicant que “hem fet una passa més en el camí cap a la llibertat, avui estem una mica més esperançats del que estàvem i sentim el pes de la responsabilitat que ens han donat els ciutadans i que assumim amb tota la humilitat”. Ha afegit que “posem aquests resultats al servei del país, la consulta del 9-N, de la recuperació econòmica i la justícia social, i de l'estabilitat institucional del nostre país, imprescindible perquè el 9-N surti bé” Per la seva part, Juli Fernández ha agraït als sabadellencs i sabadellenques que han dipositat el seu vot a ERC i a les forces pro consulta i ha recordat que “el procés ha estat el guanyador de la jornada, reforçant, i molt, l’objectiu que els catalans i catalanes puguin votar el seu futur el proper 9 de novembre”. El candidat a l’alcaldia de Sabadell ha recordat que a Sabadell el 58% dels vots han anat a partits que defensen i accepten la consulta (ERC+CiU+ICV+Podemos), un fet que contrasta amb la negativa del consistori a cedir les dades dels ciutadans per la realització del referèndum: “Demanem a l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, reflexioni sobre aquesta situació i rectifiqui la negativa a la petició de la Generalitat de Catalunya de cedir el padró municipal per a la consulta”.

ERC Sabadell a l'acte central de campanya

Una cinquantena de sabadellencs i sabadellenques varen assistir a l'acte central de campanya que ahir es va dur a terme al Pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona. Durant l'acte el candidat sabadellenc, Gabriel Fernàndez, va dirigir unes paraules als prop de 1.800 assistents molt centrades en la necessitat de realtizar un gir social a les polítiques europees i que facin replantejar a l'Estat espanyol la seva posició vers la consultra. El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha recordat que 'quan ens ho juguem de debò és el 9 de novembre amb el referèndum'. En aquest sentit, ha afegit que 'tenim clar que no ens rendirem i no permetrem que ningú es cansi, es resigni i es rendeixi, si cal desbrossarem el camí. Si algú es rendís, nosaltres li donarem el relleu al costat del poble de Catalunya en el camí a la llibertat. Per això és imprescindible que obtinguem un bon resultat el 25 de maig'  Terricabras va centrar el seu discurs en que  'anirem a explicar a Europa que som majors d'edat i per tant volem decidir'. En aquest sentit, s'ha compromès a treballar per 'obtenir una declaració perquè el Parlament Europeu insti l'Estat espanyol a permetre que el 9 de novembre puguem votar amb pau i llibertat'. Terricabras ha explicat la seva recepta per combatre el discurs de la por: 'davant de les pors hem de riure, perquè el riure destrossa la por'. Per últim, ha conclòs el seu discurs insistint en què 'als que diuen que un bon resultat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees debilitaria el procés, cal recordar-los que en som la garantia i acompanyarem al poble fins al final  En la seva intervenció, el candidat a les eleccions al Parlament Europeu, Ernest Maragall, ha recordat que 'estem signant un contracte amb els ciutadans de Catalunya, que ens han demanat que duem Catalunya a la llibertat i que ho fem amb una exigència absoluta de qualitat democràtica i des d'Europa'. Desprès de l'acte alguns dels assistents de Sabadell van poder-se realitzar una fotografia i parlar amb els candidats J.

Ernest Maragall: “Necessiteu aixecar el vostre propi matalàs intern”

Prop d’un centenar de persones van assistir ahir a l’acte central de campanya que ERC organitzava a Sabadell i que va comptar amb la presència d’Ernest Maragall, Jordi Solé i Gabriel Fernàndez. L’Acte va estar dirigit i presentat per Juli Fernández, candidat a les properes eleccions municipals i va consistir en la realització d’un parell de preguntes prèviament recollides per l’equip de campanya municipal i amb una intervenció final d’Ernest Maragall. Juli Fernàndez va destacar del candidat i ex Conseller d’Educació Ernest Maragall que tot i tenir les seves diferències durant el tripartit, havia vist en Maragall una persona que defensava els pilars bàsics de la socialdemocràcia: “l’Ernest i jo no havíem estat d’acord en algunes coses, però al final tot era una qüestió d’Estat i, els pilars bàsics de l’Estat socialdemòcrata els compartíem i els compartim”. Gabriel Fernàndez, candidat sabadellenc al Parlament Europeu i membre co-fundador de Catalunya Sí-Sabadell, va destacar que “des de molt petit he estat molt interessat en la política, i estic molt indignat amb les coses que passen a Europa i a Catalunya”. Fernández va explicar que el proper dia 25 els sabadellencs i sabadellenques ens juguem molt i el debat entre els candidats a comandar la comissió ho van demostrar situant Catalunya al centre del debat: “Tots els polític unionistes ens reiteren que això és un afer intern espanyol. Ahir tothom va veure com al debat s’ha parlat sobre aquest tema, de manera que no és un afer del tot intern des del moment que ho parlen i ho debaten a nivell Europeu”. Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui, va fer autocrítica afirmant que “és evident que les coses no s’han fet bé. Al Parlament Europeu hi havia una clara majoria conservadora. El proper 25 podem canviar aquesta situació amb noves majories que aconsegueixin canviar la recessió en una recuperació sostenible. No hem de cometre els mateixos errors”.

Anna Simó defensa la importància de l'acció comunitària a Can Puiggener

Ahir a la tarda, la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Anna Simó, va participar en la inauguració dels cicles que el Síndic de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, ha programat per les properes setmanes i que tracten els Drets Socials. L'acte va tenir lloc al Centre Cívic de Can Puiggener i va comptar amb una seixantena de persones provinents d'entitats i associacions del barri. Minuts abans, Anna Simó va reunir-se amb membres de l'Associació de Veïns, on li van manifestar els principals problemes del barri. Anna Simó va fer una defensa de l’Estat de Benestar que ens han retallat els diferents governs i ha manifestat la “importància de l’acció comunitària. Com més a prop de la gent millor. Ens equivocaríem si treballéssim d’esquenes als barris”. En aquest sentit la vicepresidenta del Parlament ha volgut donar importància a aquestes jornades per “treballar per canviar la realitat”. Durant l’acte també hi ha participat Jordi Borja, geògraf i professor de la UOC, juntament amb el sacerdot conegut com ‘pare Manel’ i destacat lluitador per la inclusió i desaparició de les desigualtats amb la seva lluita per l’ajuda a persones en situació de marginalitat. 

Celebrem el Primer de Maig, reivindicant els drets nacionals com sempre, i els drets socioeconòmics més que mai

Primer de Maig, Dia Internacional del Treball; aquesta és la jornada més significativa del  món del treball i del moviment sindical en particular, i se celebra des del 1890, en record de quatre treballadors de Chicago (Estats Units) sentenciats a mort el 1886 pel simple fet d’haver reivindicat un seguit de millores socials i laborals. A casa nostra també ho aprofitem per retre homenatge a totes les persones que han lluitat pels drets de la classe treballadora, i ho concretem en la figura del polític i advocat Francesc Layret i Foix, assassinat el 30 de novembre de 1920.   L’any passat, per aquestes dates, parlàvem dels estralls ocasionats per la reforma laboral, i de la retallada en la despesa pública que afecta al serveis bàsics de la nostra societat com son: la sanitat, l’educació o l’atenció a les persones més necessitades. Parlàvem de la manca de creació d’ocupació, de com les rendes del treball han de suportar gairebé tot el pes de la fiscalitat, mentre les rendes del capital tenen mil i una argúcies per defraudar la hisenda pública. Parlàvem de com les entitats financeres han convertit el seu deute privat en un deute públic il·legítim, que volen que paguem les classes populars amb retallades de drets econòmics i socials.   Res no ha canviat en un any; els mateixos eufemismes i la mateixa desvergonya del poder econòmic, mentre que per a la majoria de la ciutadania  s’ha mantingut el mateix patiment, les mateixes necessitats (sense prestacions, sense feina disponible, sense serveis públics de qualitat). Portem sis anys des de l’inici de la crisi financera mundial i de l’esclat de la bombolla immobiliària. Sis anys de desnonaments dels drets socioeconòmics i laborals, de que se’ns prengui el pèl amb els increments dels serveis bàsics com la llum o l’aigua, que es tanquin centres d’atenció primària o es privatitzin hospitals; que es facin acomiadaments massius i, altre vegada, comencem amb l’espiral de desnonaments.

Muriel Casals “la única manera de defensar la llengua i cultura catalanes en aquest moment passen per la llibertat”

  Ahir al vespre, una setantena de persones van assistir a l’antic Mercat de Sant Joan a la X entrega dels Premis de Foment als Valors Republicans que ERC-Sabadell organitza anualment i que enguany ha estat atorgat a Muriel Casals.   Xavier Guerrero, President de la secció local d’ERC, va obrir la conferència en un acte emotiu encapçalat per la presència de representants de les entitats guanyadores durant aquests 10 anys i que van rebre un record commemoratiu. L’acte va ser conduit per Mercè Valls, que va donar pas al vídeo registrat el passat cap de setmana durant la visita d’Oriol Junqueras a la ciutat i que va emocionar a la guanyadora d’enguany. Junqueras elogiar la persona de Casals explicant que “la teva figura és un exemple dels valors republicans”. El President d’ERC va repassar els anys que van compartir, primer a la Universitat de Barcelona, on tots dos tenen plaça de professor, i desprès en les tertúlies de Catalunya Ràdio on Junqueras i Muriel participaven .   Aquest va ser el moment on Muriel Casals va rebre el premi Foment dels Valors Republicans de la mà de David Serrano i que consistia aquest any d’una petita escultura de dos peus caminant cap a la llibertat. Muriel va destacar que “rebre un premi vol dir com un compromís. Suposo que em demaneu que mantingui els valors republicans. Són uns valors que compartim” al mateix temps que va defensar que “la única manera de defensar la llengua i cultura catalanes en aquest moment passen per la llibertat”.   Juli Fernández, portaveu i candidat a les properes eleccions municipals, va ser l’encarregat de cloure l’acte amb unes paraules recordant el que representen aquests premis i el seu objectiu de ser: “Republicanisme entès com el bé comú per sobre del propi”. Fernández va elogiar la figura i paper de Muriel Casals, destacant que “estem orgullosos de tenir una sabadellenca anhelant i empenyent per aconseguir el que volem”. El candidat va voler recordar que “cal recuperar les condicions de vida de la societat i que hem perdut durant els darrers anys de crisi.

Oriol Junqueras: “Sabadell necessita noves majories com l’aire que respira”

Més de 300 persones van concentrar-se ahir a la tarda a la Plaça del Gas de la ciutat per escoltar les paraules d’Oriol Junqueras i Juli Fernández durant l’acte de cloenda de la Conferència Municipal i que va ser la presentació pública del candidat d’ERC Sabadell a les properes eleccions municipals. Oriol Junqueras va demanar ajuda a la ciutadania per a que ERC-Sabadell ho faci el millor possible, al mateix temps que va admetre la dificultat de ser candidat a unes eleccions municipals: “Tot el que fem ho fem perquè volem fer-ho millor. Ho fem per ajudar a tothom. Tant aquells que pensen com nosaltres com els que no. Vagi com vagi el 9-N, farem tot el possible per a que vagi el millor possible. Estem convençuts que hi haurà urnes per votar”. El President d’ERC va voler encoratjar la ciutadania de Sabadell a passar pàgina i construir un nou govern a la ciutat dins de poc més d’un any: “Cada dia s’encarreguen de recordar-nos que l’Ajuntament necessita noves majories. Sabadell necessita noves majories com l’aire que respira” . Juli Fernández: “Aquesta ciutat també necessita un canvi de règim. No perquè tinguem rei, sinó perquè hi ha algú que es pensa que ho és”. Desprès de la  presentació d’Oriol Junqueras, Juli Fernández va pujar a l’escenari per demanar a la ciutadania un canvi de règim com el que va succeir el passat 12 d’abril de 1931: “Aquesta ciutat també necessita un canvi de règim. No perquè tinguem rei, sinó perquè hi ha algú que es pensa que ho és”. El candidat per a les properes eleccions municipals va recordar el desastre que ha suposat el Cas Mercuri per a la ciutat, i ha remarcat que mentre els imputats “segueixin estant  a les institucions, Sabadell segueix estant vinculada a la corrupció. Amb el desgast a les institucions que suposa”. En aquest sentit, Fernández ha vinculat el projecte d’ERC, que va començar a construir-se l’endemà de les passades municipals i que es va presentar durant el matí amb la Conferència Municipal, en assumir els valors del republicanisme, basats en la cerca del bé comú per sobre del propi i la construcció d’un projecte que permeti recuperar l’orgull de ser sabadellencs/es: “Recordo cert orgull de pertinença a la ciutat.