Sabadell

Notícia

No compartim, però respectem, la petició d’imputar els 44 alcaldes del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya per part de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.

ERC-Sabadell, com a membre de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, respecta la decisió presa en assemblea de sol·licitar la imputació dels 44 alcaldes del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, en relació amb la peça 25 bis del Cas Mercuri.

Tanmateix, des d’ERC volem deixar constància que no compartim aquesta decisió, expressat amb el nostre vot negatiu en aquesta assemblea a través dels nostres representants. El que ens va dur a prendre aquesta decisió és que vàrem considerar, i seguim considerant, que cal analitzar cas a cas i que cal tenir més detalls de les situacions de cadascun dels membres d’aquest òrgan per tal de discriminar aquells que hagin pogut cometre activitats presumptament il·lícites d’aquells que han cobrat una remuneració per la feina que han fet i ho puguin justificar. El sumari deixa en evidencia, al nostre parer, que no tots 44 alcaldes han tingut ni molt menys el mateix grau de responsabilitat. Creiem que el grau de professionalització dels diferents ajuntaments i la seva capacitat d’acció difereix molt en els grans consistoris que en els petits, de manera que no podem comparar un poble de 3.000 habitants, que té un batlle a temps parcial, amb l’estructura administrativa i la capacitat d’acció d’ajuntaments de grans ciutats, com és el cas de Sabadell.

La Plataforma però es va negar a fer aquest anàlisi desprès d’escoltar el nostre raonament. Volem deixar constància que la resposta de la Plataforma és formalment correcte, i que en aquest cas consisteix en deixar que el jutge instructor decideixi si imputa a tots o a part dels 44 alcaldes. Des d’ERC-Sabadell considerem, que com a conseqüència d’aquesta petició d’imputació massiva, estem posant a tots els batlles al mateix sac, amb el judici social que de ben segur ja s’està efectuant i que creiem produeix una situació molt injusta, sobretot en aquest moment en què no hi ha cap càrrec electe imputat.

Seguim compromesos amb la lluita contra la corrupció política i, com sempre hem fet, el moment que tinguem indicis suficients que ens facin sospitar d’accions punibles serem els primers en demanar responsabilitats als càrrecs electes siguin o no siguin de la nostra organització política.

Amb tot, de nou refermem la nostra confiança en la bona tasca dels nostres alcaldes i també refermem la nostra confiança en la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció i especialment en el seu equip d’advocats, com a mitjà ciutadà per assegurar que s’acabaran jutjant i, si s’escau, condemnant les males pràctiques dutes a terme durant tants anys a l’Ajuntament de Sabadell.