Sabadell

Notícia

Juli Fernàndez: "si el govern persisteix en el procés participatiu treballarem perquè la mobilització sigui un èxit"

Des d’ERC Sabadell lamentem profundament que el Govern de CiU hagi trencat el consens referent al proper de 9-n i hagi decidit imposar un Procés participatiu com a succedani. Constatem que, després de molts dies d’intenses reunions i de molts intents per tractar de salvar la situació, el Govern de la Generalitat ha decidit tancar files de forma unilateral amb una proposta que, en definitiva, no servirà per decidir res.

Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell per ERC, ha explicat que el principal problema ,però, ha estat l’Estat espanyol: “Hem vist com s’ha vulnerat el nostre dret a votar, i no podem oblidar que el Govern de l’Estat ha posat i posa tots els mecanismes amb l’objectiu de posar pals a les rodes a la vida quotidiana dels catalans i sabadellencs”. Fernàndez ha volgut repassar que l’Estat espanyol porta molt de temps imposant retallades econòmiques, però també imposant un model d’escola que elimina la immersió lingüística.

En referència a la situació generada després que el govern de CiU hagi decidit actuar novament de manera unilateral, Fernàndez ha explicat que la nova proposta neix amb una substancial pèrdua de garanties democràtiques: “La diferència fonamental entre la consulta prevista i aquesta de nova es basa en el fet que l’anterior era assumida per totes les forces partidàries del dret a decidir, generant un consens que el convertia en un mandat democràtic que servia d’inici per a construir un Nou Estat en cas de victòria del Sí-Sí. Aquest nou procés ja ha estat presentat com un pas que no genera cap efecte”, segons les paraules del propi President de la Generalitat.

ERC Sabadell es posa a treballar en la nova consulta

Tot i la situació generada, des d’ERC Sabadell ja hem posat totes les nostres eines al servei de la nova consulta, tal i com fins ara hem fet a través de la campanya “Ara és l’hora”: “Encara que aquesta no sigui la consulta desitjada, des d’ERC seguim treballant per a que el 9 de novembre tota a ciutadania de Sabadell que ho desitgi pugui votar” ha explicat el candidat.

En aquest sentit, Fernàndez ha demanat a l’Ajuntament de Sabadell que posi tots els mitjans que es necessitin per a que la consulta pugui ser tot un èxit de participació: “Recordem a l’alcalde Joan Carles Sánchez ha de complir la moció aprovada pel Ple de l’Ajuntament i que donava suport a la consulta del 9-N de  manera que el consistori  faciliti els espais necessaris per a que aquest es pugui realitzar amb normalitat”.

Apostem per unes eleccions que serveixin per declarar la independència

Des d’ERC Sabadell ens posem al costat de la ciutadania i volem seguir treballant braç a braç amb la societat civil amb l’objectiu de redreçar la unitat d’acció i avançar sense defallir cap a la independència.