Sabadell

Notícia

Prop de dos centenars de persones han participat de l’acte d’Ara és l’Hora organitzat per ERC Sabadell i que ha comptat amb la presencia de l’eurodiputat, J.M Terricabras, i del candidat a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez.

Josep Maria Terricabras ha defensat el treball que els eurodiputats catalans estan realitzant per explicar i defensar la consulta del 9-N: “En el dia a dia a Europa no es parla dels països però, en canvi, el 9-N és molt present a les institucions i la ciutadania”. L’eurodiputat ha explicat que la importància del 9-N no recau en qui el convoca, sinó que el que de veritat aconsegueix l’atenció de tothom és allò que surti de les urnes el proper 9 de novembre. En aquest sentit, ha volgut desmarcar-se dels eurodiputats del PP, UPyD o Ciudadanos, els quals considera que actuen amb actituds clarament anticatalanes: “Els grups que representen aquests partits es manifesten sense dissimulacions com anticatalans”.

Referent a la consulta i el posicionament de les institucions europees, Terricabras ha defensat que no hem d’esperar que es posicionin abans que realitzem un mandat democràtic recolzat per tot el poble: “No podem preveure que el Parlament Europeu es pronunciï sobre la independència. El que ha de fer és seguir treballant per a que defensi el principi democràtic”. Tot i això, l’eurodiputat d’ERC no ha amagat crítiques cap a les institucions Europees i ha defensat que “hi ha moltes coses que s’han de canviar”.

Terricabras: “Se’ls hi ha de demostrar que ens interessa una altra Europa. No som antieuropeus

Terricabras ha assegurat que li preocupa la visió d’alguns parlamentaris europeus quan vinculen el procés independentista amb moviments antieuropeus: “Se’ls hi ha demostrar que ens interessa una altra Europa, no que siguem antieuropeus. Que volem contribuir a una Europa més democràtica, més justa i millor, que combati els casos de desigualtat i pobresa”.
Sobre el procés que s’està vivint a Catalunya i la unitat vers el 9 de novembre pels partits pro-consulta, l’eurodiputat ha assegurat que “El 9-N hem de treure un gran resultat, però desprès hem de fer eleccions ràpidament. Si són d’una o dues llistes ja ho trobaran els partits. L’important és que hi hagi el principi fonamental, que és el que tothom estigui d’acord en declarar la independència
L’Eurodiputat ha tingut uns moments per recordar el cas de les banderes nazis que ha sacsejat la ciutadania de Sabadell i que porta setmanes visibles a la Plaça de la Concòrdia de Sabadell. Terricabras ha defensat que aquesta mena d’actituds no es poden tolerar i no ha descartat portar el cas davant les institucions europees.

Juli Fernàndez: “Sabadell ha de ser la punta de llança de l’àrea metropolitana pel Sí-Sí

Juli Fernàndez ha estat l’encarregat de fer la cloenda de l’acte, i ho ha fet defensant l’actitud d’ERC i ERC Sabadell vers el 9-N i la consulta popular no referendària: “Tenim molt clar que estem en campanya pel 9-N. Sabadell ha de ser la punta de llança de l’àrea metropolitana pel Sí-Sí”. El candidat a l’alcaldia de Sabadell ha explicat que Catalunya necessita una República Catalana que ajudi a pal·liar la greu situació socioeconòmica que estem patint: “Necessitem tots els recursos possibles per ajudar a aquells que més ho necessiten, de la mateixa manera que necessitem un ajuntament que sigui capaç de crear sinèrgies que puguin acabar creant llocs de treball”.
Fernàndez ha defensat la necessitat de realitzar el canvi a Sabadell el proper 25 de maig, data prevista per a les eleccions municipals i on s’espera que ERC Sabadell pugui encapçalar un nou projecte que estigui del costat de la ciutadania: “El 25 de maig estarem ja construint la República Catalana. Per això necessitarem una ciutat nacionalment compromesa, i que ara hauria d’estar fent allò que estem fent nosaltres aquí: facilitar i ajudar a la participació el proper 9 de novembre”.