Sabadell

Notícia

Marc Sanglas participa en el segon acte d’Ara és l’Hora demanant a la gent que col•labori i participi de la consulta popular del 9-N

El segon acte d’Ara és l’Hora organitzat per ERC Sabadell omple el local de la secció local amb la visita del diputat Marc Sanglas.

Marc Sanglas, Diputat al Parlament de Catalunya, va visitar ahir al vespre el local d’ERC Sabadell en el segon acte de la campanya “Ara és l’hora” que organitza la secció local. L’objectiu de la trobada va ser el d’examinar la situació del procés que viu Catalunya i poder copsar les impressions de primera mà del diputat per ERC-Catalunya Sí.

Sanglas va explicar el posicionament del Grup Parlamentari d’ERC durant les darreres setmanes, que ha estat el d’apostar per celebrar la Consulta: “L’aposta que havíem fet era la de seguir amb la consulta. Sembla però que el Govern hauria d’haver tingut més lideratge. Es tractava d’una cosa multipartidista i no responia només a la voluntat d’ERC seguir endavant”. Tot i això, el diputat ha expressat el suport dels republicans cap al procés participatiu que se celebrarà el proper 9 de novembre: “Donem suport al procés participatiu i ens hem apuntat com a voluntaris. Ara ve, cal recordar que la consulta anava a comptar amb els 57 col·legis electorals, mentre que ara només disposem de 15”.

El futur passa, segons el diputat Sanglas, per convocar unes eleccions on el Parlament que surti declari la independència de Catalunya: “La consulta és el pas previ. Demanarem convocatòria que ratifiqui la voluntat del poble de Catalunya a disposar d’un Estat independent”.

Marc Sanglas: “No acabem d’entendre que el govern espanyol vegi una majoria independentista i no faci res”

Marc Sanglas ha reflexionat sobre el paper que està fent el govern espanyol durant les darreres setmanes, i s’ha mostrat contrariat per l’actitud que tenen: “No acabem d’entendre que el govern espanyol vegi una majoria independentista i no faci res” ha conclòs. D’aquesta manera, Sanglas creu que els pressupostos per l’any vinent ja no compten amb Catalunya: “Mentalment ja som fora amb només un 9,5% d’inversió, la pitjor xifra dels darrers 20 anys en termes d’inversió pública a Catalunya”.

Xavier Guerrero, President d’ERC Sabadell, va concloure l’acte cridant a la participació com a voluntaris el 9 de novembre. Guerrero va explicar que, a banda de la gent que necessitem per tirar endavant la consulta, es necessita gent per organitzar tota la logística del procés participatiu: “Necessitarem gent que ens ajudi a tirar endavant tot el que envolta el 9-N, ja sigui ajudant a guiar a la gent cap als punts de votació com a portar en vehicle a les persones amb mobilitat reduïda als col·legis electorals que els pertoca”.