Sabadell

Notícia

61.241 sabadellencs participen en una jornada reivindicativa i un 78,30% vol exercir la independència.


Sabadell és la segona ciutat del País en participació i en número absolut de vots per la independència “Sabadell encapçala l'independentisme metropolità i això és vital per tal que la República Catalana sigui una realitat” ha manifestat l'alcaldable d'ERC, Juli Fernàndez. “Sabadell és la cinquena ciutat en població i ha estat la segona ciutat en nombre de participants,  per sobre de ciutats més grans com Terrassa, Badalona o  l’Hospitalet, contribuint de manera molt significativa a la victòria del Sí-Sí i a l'èxit de participació”.

El 9N ha estat una jornada marcada per la normalitat absoluta,  aconseguint una important participació a la ciutat aplegant 61.241 persones. Juli Fernàndez ha remarcat que  “cal fer un reconeixement i agraïr la feina a tots els voluntaris que han fet possible el 9N i a tots els veïns i veïnes que han participat”. Aquesta xifra és equiparable a eleccions oficials que han tingut lloc a la ciutat durant els darrers anys, superant fins i tot el número de votants de les Eleccions europees de 2009. Fernàndez ha explicat que “la única diferència de la jornada d'ahir amb unes eleccions ha estat que la gent participava amb la il·lusió als ulls i un somriure, i malgrat haver-hi menys punts de votació que en un procés normalitzat i amb tota la pressió i maquinària de l’Estat espanyol, que ha amenaçat fins i tot en identificar a tots els voluntaris”.   

Pel què fa als resultats “Estem molts satisfets i agraïts a les més de 47900 persones que han votat pel Sí-Sí partidaris de construir una nova República Catalana”  ha defensat Fernández. El candidat republicà  també ha volgut fer “un reconeixement a totes les persones que han participat i no ho han fet per votar Sí-Sí. Abans que independentistes som demòcrates, per tant, moltes gràcies per haver participat”.

Juli Fernández voluntari a l’IES Les Termes

Juli Fernàndez  va ser voluntari en una mesa a l'IES Les Termes de Sabadell, “durant tot el dia va ser un anar i venir de veïns, i en alguns moments hi va haver cues, va ser una feina constant”. Fernàndez  va introduir la seva butlleta a l'urna un cop ja havien tancat l'IES a les 20h com a voluntari.  De la jornada va destacar la “tranquil·litat i el clima il·lusionant que s’ha viscut  a Sabadell. Hi ha hagut cues a un bon nombre de col·legis electorals, la qual cosa ens ha de fer enorgullir com a persones que volem construir un futur en llibertat”. Després de la jornada, el candidat  va seguir els resultats a La República.

Fernández: “tenim l’obligació de respondre a aquest missatge i, des de Sabadell, construir un nou govern que estigui al servei dels ciutadans de la ciutat”

Som i ens sentim plenament lliures per poder decidir construir un Estat independent. Ha arribat l’hora de construir una majoria al Parlament de Catalunya que tingui l’objectiu inequívoc de constituir la República de Catalunya amb el reconeixement internacional” ha dit Juli Fernàndez.
Un cop s’han conegut els resultats, el candidat ha expressat el seu convenciment que amb la victòria del Sí-Sí els sabadellencs i sabadellenques hem demostrat que “estem preparats per assolir la independència i exercir com un Estat independent. Els ciutadans i les ciutadanes han fet un altre cop la seva feina i han assenyalat quin és el camí. A partir d’avui ens cal de manera ràpida, trobar la millor eina per assolir-la i, per nosaltres,  la millor eina són unes eleccions de caràcter plebiscitari que escullin un Parlament que Declari la independència i obri un Procés Constituent que desemboqui, com més aviat millor, en l’aprovació de la nova constitució i la proclamació de la República. Només d’igual a igual, és a dir com a Estat independent, podrem negociar amb l’Estat Espanyol”.

Juli Fernàndez ha conclòs assenyalant la necessitat de renovar el consistori local: “Hem començat a exercir la independència i, en la construcció de la nova República, serà clau que el nostre proper ajuntament tingui un Govern compromès nacionalment que hi col·labori.”