Sabadell

Notícia

El Passeig ha de ser un espai públic de qualitat, per la trobada, per les compres, per la vida i el resultat final no ho és.

A poc dies d’acabar les obres de manera oficial, i després de seguir atentament el desenvolupament de les Obres del Passeig, des d’ERC constatem, preocupats, que aquest no és el Passeig que s’havia previst.

El candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat que el resultat, desprès de més de 19 anys de provisionalitat, de obstacles per als comerciants i ciutadans/es i dificultats pel transport públic no s’assembla gens al que s’havia previst: “El passeig havia de ser un espai públic de qualitat, en teoria havia de transmetre identitat i orgull de pertinença, ser un espai de trobada i s’havia d’apostar pels arbres i la vegetació com element destacat. Aquest projecte no incorpora la vegetació, que ha quedat aparcada, i ha deixat un paisatge d’asfalt immens en un espai públic central per a la ciutat”.

Fernández ha explicat que l’objectiu de les obres eren recuperar aquest espai pels ciutadans i ciutadanes de Sabadell, objectiu que no s’ha acomplert. El candidat ha explicat que aquest projecte, tal i com està quedant, obliga a fer un pla de millora. En cap cas parlem de més obres gegantines, sinó d’aconseguir que es transformi un espai impersonal, fred i poc atractiu, en un espai central de la vida pública de la ciutat, amb personalitat, identitat i que torni a ser l’àgora i l’espai dinàmic social i comercialment que havia estat: “El que s’ha de fer de manera urgent és un Pla de dinamització de l’Espai que contempli l’ús de l’espai públic per part dels  veïns i veïnes de la ciutat i que potenciï l’activitat comercial, i això cal fer-ho a partir de la cooperació amb els socials i comerciants de la zona” ha remarcat Fernàndez, que també ha lamentat que “el resultat certifica, que tots els processos participatius i espais de debat han quedat en paper mullat que suposa una presa de pèl pels veïns i comerciants afectats”.

El projecte final no s’assembla al previst

El projecte inicial, que es va pressupostar el 2012, havia de deixar un Passeig de la Plaça Major amb el brollador d’aigua que hi havia antigament, les pèrgoles amb vegetació que havien d’oferir ombra a la part central, on s’hi anaven a col·locar seients i crear un espai de trobada per tota la ciutadania. El terra havia  d’evocar identitat, recordant un teixit, combinant grans espais de pedra amb ciment creant una zona de contrastos amb la gran font.
“És una pena que haguem perdut l’oportunitat com a ciutat de recuperar un espai públic de gran qualitat. Ara bé treballarem per tal de fer possible les millores necessàries per fer-lo un espai més atractiu” ha conclòs Juli Fernàndez.