Sabadell

Notícia

Aprova uns pressupostos sense negociar i a través de la Junta de Portaveus

Aquest matí, en una sessió extraordinària realitzada al Ple de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha portat a debat la proposta de pressupostos de cara  l’any 2015 sense haver realitzat cap mena d’esforç per obtenir el vot afirmatiu d’algun dels grups presents a l’hemicicle. El PSC ha decidit utilitzar la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (ARSAL), que permet l’aprovació per junta del pressupost si durant l’any anterior no s’ha pogut aprovar per Ple de l’Ajuntament.

Juli Fernández, candidat a l’alcaldia per ERC Sabadell, creu que la situació originada és molt greu: “Josep Ayuso ha utilitzat una llei contra la qual es va manifestar, assegurant en el seu dia que evitaria aplicar-la. El fet és que l’ha utilitzat de ple per aprovar uns pressupostos que no han estat negociats, demostrant quina és la manera de governar que ofereix el candidat a l’alcaldia del PSC”. Fernàndez considera que la legalitat originada per l’ARSAL del PP i que tant va ser criticada pels socialistes, ha permès “el segrest del debat públic en favor d’un govern municipal que no ha dubtat en fer-la servir”.

Juli Fernàndez: “Portarem un nou pressupost que neixi del consens i no de l’unilateralisme ”

Fernàndez ha defensat que la decisió més important del govern municipal ha de ser fruit del consens i la negociació del màxim de Grups Municipals Possible. Per aquest motiu, el candidat republicà ha assegurat que portarà a debat un nou pressupost per Sabadell: “Creiem que una cosa tant important com és el pressupost no pot deixar de banda el debat públic, per aquest motiu no dubtarem en fer un nou pressupost que enterri aquesta manera de governar” ha explicat.

Per últim, Fernàndez ha explicat que aquesta decisió no fa més que incrementar la necessitat de canviar el govern municipal a partir del maig del 2015: “No podem seguir confiant en un partit com el PSC i un candidat que han dut a la ciutat a ser motiu de vergonya pels seus ciutadans i ciutadanes. Hem de recuperar l’orgull de pertinença a aquesta ciutat, i des d’ERC Sabadell ens comprometem a fer-ho possible encapçalant l’alternativa que es sostingui en el republicanisme com a manera de prioritzar el be comú a través de la transparència, la igualtat i el desenvolupament de l’Estat de Benestar”.