Sabadell

Notícia

Juli Fernàndez: “Les necessitats de la gent han de ser les prioritats del govern. No ens podem deixar ningú pel camí”

Aquest migdia el mercat de Sant Joan s’ha omplert en un acte organitzat per ERC Sabadell, Catalunya Sí- Sabadell i les JERC i que ha comptat amb la participació de la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, el portaveu de Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, i el candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez.

Anna Simó: “ERC a Sabadell és garantia de canvi per fer un ciutat neta i justa

La vicepresidenta del Parlament de Catalunya ha reivindicat un canvi en la manera de fer política a la ciutat, sobretot en l’actitud a l’hora de fer política: “Hem de sortir de la zona de confort i escoltar les necessitats de la gent, encara que ens diguin coses que no ens agradarà sentir”. A més, aquest canvi ha d’estar basat en la transparència i en la honestedat: “Tothom ha de poder demanar comptes de cada euro que paga amb els seus impostos”.
Simó també ha destacat la importància de l’educació obligatòria en les polítiques municipals, perquè “no pot ser que en una societat que vol assumir la seva plenitud nacional hi hagi nois i noies que abandonin els seus estudis. I això no depèn només del Departament d’Ensenyament, sinó que el municipi hi té molt a veure”.
Pel que fa a l’alcaldable d’Esquerra Republicana, Simó creu que “en Juli i el seu equip tenen les capacitats, les aptituds i la voluntat per dur a terme aquests canvis a la ciutat. Conec en Juli des de fa molt de temps i crec que és una gran tria per Sabadell”.

Toni Comín: “Estem davant els 8 mesos més importants de la història de Catalunya. El 27-S és l’hora de la veritat

Toni Comín, portaveu de Socialisme, Catalunya i Llibertat, ha analitzat el panorama polític que té Catalunya per davant aquest 2015 i la importància de les eleccions municipals del 24 de maig, que “seran l’assaig general de les plesbiscitàries”. En aquest escenari, Comín ha assegurat que és molt important convèncer a una gran part dels indecisos “mostrant-los que amb una Catalunya independent farem un país tant avançat com els més avançats socialment d’Europa. La independència és un instrument gairebé indispensable per aconseguir un país socialment més avançat”.
Comín ha explicat que en els vuit mesos que ens separen de les eleccions autonòmiques hi ha unes municipals que són “l’aparador natural d’aquest projecte de país. Els candidats de les municipals són els ambaixadors naturals del relat a favor de la independència des de l’esquerra”. L’ex diputat ha conclòs la seva intervenció assegurant que “els ajuntaments són el primer instrument a partir del qual començarà el canvi”.

Juli Fernàndez: "Educació i ocupació han de ser prioritat en aquest govern."

El candidat a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez, ha tancat l’acte explicant quines han de ser les prioritats en la construcció de la nova ciutat amb l’objectiu de no deixar-se a ningú pel camí. Ha marcat com prioritari l’ocupació i l’educació, ja que “les prioritats de la gent han de ser les prioritats del govern. No puc dir que l’Ajuntament de Sabadell és capaç de solucionar el problema de l’atur dels 19.000 aturats de la ciutat, perquè estaria enganyant a la gent, però ha de liderar les possibilitats de trobar solucions a la situació actual”.
Fernàndez també ha refermat el compromís amb la honestedat i la transparència, i ha assegurat que “l’Ajuntament de la ciutat ha de ser net i honest, i ho ha de semblar. Hem de ser intolerants i exigents amb qualsevol ombra de sospita”.
Referent a l’educació l’alcaldable per ERC Sabadell ha explicat que l’objectiu del consistori per als propers 4 anys passen per reduir en 10 punts l’abandonament escolar. I això és possible si s’aconsegueix treballar tots els actors de la ciutat en base a aquest objectiu: “L'única manera per garantir la prosperitat social de tota la ciutadania passa per un compromís públic per l'èxit educatiu de tota la ciutadania. Sabadell ha de comptar amb plans adaptats a cada barri, que definiran uns objectius claus i que haurà d’implicar els agents claus de cada barri que comparteixin el compromís de l’èxit educatiu de tots els infants i joves”.