Sabadell

Notícia

L’Assemblea aprova la llista per unanimitat

Juli Fernàndez “Aquest és l’equip per Governar el #NouSabadell, el Sabadell net i just.”

L’Assemblea d’ERC Sabadell va aprovar ahir al vespre i per unanimitat la llista que conforma la candidatura d’ERC a l’ajuntament de Sabadell, que es triarà el proper 24 de maig. La llista aprovada està formada per 27 persones i que compleixen perfectament amb l’objectiu, que no és altra que oferir una alternativa de govern.

Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, va explicar el perquè d’aquesta llista, que compta amb 8 independents: “El proper 24 de maig farem realitat el canvi a Sabadell, i com més suport tingui la llista d’ERC més fàcil serà que sigui possible. La llista esta formada per persones amb capacitats, aptituds i il·lusió per, a partir del 24 de maig, liderar la ciutat i, per tant, en governar el nou Sabadell que farem net i just”. Fernàndez va destacar l’heterogeneïtat de la  composició de la llista que reflecteix la diversitat de la ciutat: ”El Nou Govern tindrà com a prioritats les  necessitats dels nostres veïns. Ocupació i Educació són clau per poder superar els moments complicats que vivim i els perfils entre els primers llocs de la llista, són experts ens els àmbits clau, el tercer sector, l’economia, educació, gestió d’organitzacions, l’industria i la cultura. La llista està pensada per governar Sabadell i els noms estan relacionats amb persones que tenen les aptituds per poder-ho fer”.

Un cop efectuada la votació, el candidat ha agraït a  l’assemblea que tothom hagi votat a favor i indicant que la feina passa per continuar construint un projecte de ciutat que faci realitat les oportunitats que tenim, deixant enrere el desànim i la vergonya de la darrera etapa municipal: “Volem ser la llista més votada a la ciutat per tal d’assegurar que el canvi és una realitat. El proper govern de  la  ciutat serà de coalició i cal assegurar que és possible. Si som la llista més votada no hi ha cap risc que el canvi no sigui una realitat. Volem liderar la ciutat i governar amb la resta d’agents socials, econòmics i polítics per recuperar el lideratge i la il·lusió. Hem de generar oportunitats pels que més pateixen i convertir l’ajuntament en un facilitador d’iniciatives socials i econòmiques, a la ciutat i a la regió”.  

Per concloure, Fernàndez ha remarcat la importància de les eleccions municipals pel futur de la República Catalana: “El 24 de maig votarem l’estructura d’estat més important de la nova República, els ajuntaments, i un ajuntament de Sabadell liderat per ERC estarà inequívocament compromès amb la construcció de la República Catalana per tal d’aconseguir tots els recursos per millorar el benestar i les condicions de vida dels i les sabadellenques”.  

Aprovada la carta de compromís de la qualitat democràtica

Durant l’assemblea d’ahir es va aprovar definitivament  la carta de compromís de la qualitat democràtica. El document  ha sorgit del treball generat durant aquests mesos en el Consell Assessor, òrgan que aplega més d’un centenar de persones referents de la ciutat i que no són militants del partit. El document final assumeix els principals aspectes que la ciutadania ens demana i obliga a la candidatura a garantir una sèrie de processos institucionals en l’àmbit del govern municipal de Sabadell.
Joan Cuevas, responsable del programa electoral, va explicar alguns dels punts claus del document, que es podrà veure al web el més aviat possible. La tolerància zero amb l’incompliment de la llei en l’exercici de les funcions públiques, la professionalització i aposta pels treballadors públics de la ciutat, la transparència en sentit ampli i que garanteixi sempre la clarificació i comprensió de les dades existents entre d’altres mesures que regiran l’actuació dels i les nostres regidores.

Canvi de presidència i d’executiva

Amb la incorporació de diferents membres de l’executiva als primers llocs de la llista electoral, l’assemblea va aprovar ahir el relleu de la presidència i diferents membres de l’executiva. Els fins ara president d’ERC Sabadell, Xavier Guerrero, va fer un resum de la seva gestió front al partit i va encoratjar al nou president, Pere Farrés, a seguir amb l’obertura del partit a la ciutadania.

Farrés va explicar que el seu projecte passa per 4 grans eixos i que busca que el partit “torni a entrar a l’ajuntament, fer-nos visibles i útils als ciutadans i ciutadanes de Sabadell, treballar per guanyar la independència del nostre país, i fer més gran la secció local”. En total s’han organitzat 13 secretaries que busquen donar al militant espais de trobada i un diàleg continu sobre l’actuació del partit a la ciutat i a nivell nacional.