Sabadell

Notícia

ERC Sabadell rebutja la sentència política del Tribunal Constitucional

ERC Sabadell rebutja la sentència política del Tribunal Constitucional
 
Des d’ERC Sabadell rebutgem la sentencia política emesa ahir pel Tribunal Constitucional on s'anul·len els punts bàsics de la llei de consultes i el decret de convocatòria inicial del referèndum del 9N. La sentència torna a ser un nou atac contra el desig del 80% dels catalans i catalanes, que no és altre que votar lliurement el nostre futur com a poble.

Juli Fernàndez, candidat a l’alcaldia de Sabadell, creu que la sentència és “absurda des del sentit que prohibeix un fet decret que no es va aplicar mai, i que va ser substituït per un procés participatiu que va adquirir rellevància política gràcies a l'actitud del Govern espanyol i que no es pot esborrar de la memòria dels catalans i catalanes”. Al mateix temps, Fernàndez ha volgut recordar que “aquest tribunal no és més que un tribunal format per 12 jutges triats per PP i PSOE i que, per tant, les seves sentències no són jurídiques si no polítiques i no fan més que reflectir el pacte d'Estat d'aquests partits”. Juli Fernàndez ha repassat els atacs que des del Partit Popular i el Partit Socialista s’ha efectuat durant els darrers anys, al mateix temps que ha expressat i elogiat el paper de “tots els actors polítics i socials que varen fer possible que el 9 de novembre poguéssim votar. No és la consulta que nosaltres haguéssim fet, ja que no tenia les condicions suficients per ser referendària, però vam poder votar tot i les traves i prohibicions que l’Estat espanyol ens va fer durant els mesos previs a la votació”.

Juli Fernàndez ha conclòs dient que malgrat els seus intents, el referèndum arribarà i el 27S votarem que som una nació i que tenim dret a decidir: “Aquestes eleccions del 27 tindran caràcter plebiscitari i seran el referèndum que ens van prohibir i així ho vol la ciutadania de Catalunya” i ha continuat dient que “el 24M a les eleccions municipals triarem una de les estructures d'Estat bàsiques de la nova República, i un bon resultat d'ERC i de les forces que defensen la nova República, començarà a garantir la construcció de l'Estat”.