Sabadell

Notícia

Junqueras: “Els sabadellencs teniu l’oportunitat de posar la ciutat en mans de gent que s’estima a la gent”


Pocs minuts desprès de les vuit començava l’acte de presentació de campanya d’ERC Sabadell, que tenia com a convidat el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras. Els nou primers membres de la llista (Montserrat Chacon, Xavi Guerrero, Gabriel Fernández, Ester Raventós, Joan Cuevas, Santi Valls, Laia Girós, Laura Pujol i David Vila) han presentat les principals propostes que implementarem en el Nou Sabadell a partir del proper 24 de Maig,  concrecions sobre polítiques de transparència, atenció a les persones, empresa i ocupació, industrialització, comerç, transparència, educació, urbanisme, joventut, dona, cultura i el compromís adquirit amb la construcció del un nou país. Montserrat Chacón, número 2 dels republicans, va fer públic el compromís de la candidatura amb els punts proposats per l’ANC el dia anterior a Cornellà.

El Candidat a l’alcaldia Juli Fernàndez, va presentar tots i cadascun dels 27 membres de la candidatura i va destacar que “presentem un equip de persones que no és la candidatura d’unes sigles, hem fet una candidatura que s’identifica perfectament amb Sabadell. Amb persones implicades i compromeses, d’arreu de la ciutat, d’edats i professions diferents,. Gent amb il·lusió i capacitat per governar i liderar el Nou Sabadell a partir del 24 de maig

Fernàndez ha explicat que la voluntat de l’equip que encapçala és fer que les coses passin, i fer realitat el canvi:  “Nosaltres no només volem governar aquesta ciutat, volem liderar-la i jo en vull ser l’alcalde”. L’ocupació, l’educació  i la transparència són els eixos claus que mouran el nou govern de la ciutat: “Pretenem fer una nova ciutat en el que les necessitats de la gent siguin les prioritats del govern, no ens podem deixar ningú pel camí”. 

Fernàndez ha demanat l’ajuda de tothom per poder fer possible el canvi a la ciutat, i ha demanat fer d’ERC Sabadell “la primera força de la ciutat, perquè si ERC ho és,  el Nou Sabadell serà una realitat i el canvi també. Per fer-ho necessitem a tothom que comparteixi amb nosaltres l’objectiu d’una ciutat neta i justa, on cal que Sabadell i el bé comú estiguin  per sobre de tot”. Per acabar, Juli Fernàndez ha explicat que la construcció de la nova República depèn en gran mesura d’ajuntaments com el de Sabadell, defensant el 24 de maig com a cita clau prèvia a les eleccions del proper 27 de setembre: “Sabadell amb la resta de grans ciutats del País, i en especial les metropolitanes, som imprescindibles per tal de liderar la construcció de la República Catalana. I L’ajuntament del Nou Sabadell hi estarà inequívocament compromès”.

Junqueras: “Els sabadellencs teniu l’oportunitat de posar la ciutat en mans de gent que s’estima a la gent”

Oriol Junqueras ha començat la seva intervenció recordant el seu pas per Sabadell, on hi va viure fa uns anys abans d’instalar-se a Sant Vicenç dels Horts. El President del partit remarcat la necessitat que té la ciutat per canviar les maneres de fer del govern municipal: “Qui ha portat la ciutat a aquesta situació ho hauria de pagar. Nosaltres no confiaríem l'administració de la nostra empresa ni família a una gent que ho ha fet tan malament a tants llocs i durant tant de temps”. En referència a l’equip presentat aquest vespre, Junqueras ha refermat que “aquest equip ha de liderar la ciutat perquè Sabadell es mereix un nou model”.

 La situació de Sant Vicenç dels Horts també ha centrat bona part del discurs de Junqueras, que ha recordat que quan va guanyar les eleccions hi havia 24M€ de deute acumulat, mentre que els ingressos eren de 26M€. Junqueras també ha repassat les principals polítiques realitzades en aquests 4 anys, fent de la millora de les condicions de vida de la gent eix vertebrador de l’acció de govern: “La prioritat és la gent. Això no són paraules, són fets i ho demostrem cada dia amb exemples concrets”.

En acabar la seva intervenció, Junqueras ha reiterat la data del 24 de maig com a clau per canviar la manera de fer política a la ciutat: “Els sabadellencs teniu l’oportunitat de posar la ciutat en mans de gent que s’estima a la gent”.