Sabadell

Notícia

Caldrà un lideratge compartit entre ciutats del Vallès

Des d’ERC Sabadell creiem que hem de treballar per aconseguir el consens polític necessari per tal de tirar endavant un organisme de gestió i ordenació del Vallés. Creiem que la unió dels dos vallesos en un de sol ens permetrà que una peça clau de la realitat demogràfica (17,3% de la població), industrial i productiva (16,7% del PIB) del País, pugui gestionar-se de manera integral amb l’objectiu de construir un nou model de gestió de la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquest model ha de ser basat en la xarxa i no en diferents cinturons en funció de la distància a Barcelona.

Juli Fernàndez, candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, ha tornat a defensar avui que ”el Vallès ha de ser una aposta estratègica de la ciutat de Sabadell. Estem a la regió productiva més densa del sud d’Europa i podem aprofitar una marca Global com és Barcelona. Això ens ajudarà a generar noves oportunitats que poden crear nous llocs de treball per als nostres veïns i veïnes i, per tant, generar benestar”. Fernàndez considera que “L’ajuntament de Sabadell ha de liderar i donar suport a la creació de l’Àrea Vallès, permetent la gestió tant del fet industrial i productiu, la coordinació de la Formació Professional o d’altres qüestions tan cabdals com el transport públic, les infraestructures o la conservació de l’espai lliure del Vallès”. Pel què fa al paper de les ciutats, el candidat a l’alcaldia creu que “actualment ens calen lideratges compartits, i en aquest procés de creació caldrà capacitat de diàleg i visió estratègica. Estem parlant d’anar més enllà de la visió local per tenir una visió de Nou País, i l’hem de construir d’una nova manera, on Barcelona lidera i encapçala i incorpora el fet productiu i industrial del Vallès. Si ho aconseguim, incrementem la proposta de Valor i, per tant, les oportunitats i el benestar de la nostra gent que és el nostre màxim objectiu”.

El proper govern de Sabadell, si és encapçalat per ERC, tindrà aquesta com una de les propostes estratègiques de cara als propers 4 anys.