Sabadell

Notícia

Esquerra presenta una moció a l'Ajuntament de Sabadell per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència


Esquerra ha presentat una moció a l'Ajuntament de Sabadell instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional.

El document presentat per Esquerra serà sotmès a votació en el ple del consistori municipal el dia 7 de setembre.

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Magí Rovira, ha comentat que la moció s’ha presentat al ple municipal i no a la Junta de Portaveus per “la solemnitat” que requereix un acord d’aquest tipus. “Aquest és un moment crucial per a la història del nostre del nostre país”, ha dit Rovira, que entén que l’Ajuntament de Sabadell no pot restar al marge del procés polític cap a la independència de Catalunya.

Segons Juli Fernández, actual cap de llista d’ERC “Cal instar al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per l'autodeterminació” i ha afirmat que serà interessant veure a l’Ajuntament de Sabadell, quantes forces polítiques o quants regidors i regidores es posicionen a favor de la proposta. “De moment, sabem segur que hi haurà un vot a favor, i serà del regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya” ha declarat Fernández.