Sabadell

Butlletins digitals

Presentació del documental "Operación Garzón" contra l'independentisme

El proper dijous 25 d'octubre, a les 20h, es presentarà a Sabadell el documental "Operación Garzón" contra l'independentisme durant els anys 90. Comptarem amb la presència d'Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori d'ERC, com un dels protagonistes d'aqueslles persecusions polítiques.

Llegeix
ERC Sabadell felicita les entitats de la ciutat per fer possible una gran.

Els republicans destaquen que els actes més seguits de la Festa Major han estat protagonitzats per entitats. Des de la secció local d’ERC volem agrair a totes les entitats de la ciutat la seva implicació, treball i dedicació que ha fet possible que la Festa Major d’enguany hagi estat una realitat. Volem agrair el seu esforç, esforç personal i també econòmic que sovint ha anat més enllà del suport econòmic rebut per realitzar l’activitat, com és el cas dels diables que han fet aportacions econòmiques de les pròpies entitats per pagar part de la pólvora utilitzada en el correfoc, per cert una de les activitats més seguides del programa de la Festa Major d’enguany. També volem felicitar-les per la gran qualitat dels actes que han organitzat i per l’elevat seguiment que han tingut les activitats que han proposat. El model de Festa Major que proposem i defensem és un model en què les entitats i la ciutadania són les protagonistes de la Festa Major. A diferència del Govern actual no creiem que les entitats siguin un recurs “Low Cost” i per això dóna el protagonisme a les entitats, fruit d’una situació conjuntural de crisi econòmica i no pas per una aposta de model de Festa Major basada en aquest principi. És per això que des d’ERC demanem que la Festa Major i el model cultural de Sabadell es basi en protagonisme de les entitats locals, que han demostrat que amb pocs recursos són capces de fer una de les millors Festes Majors dels darrers anys. Cal que construïm un model de Festa Major que quan hi hagi més disponibilitat econòmica segueixi revertint en les entitats locals, incrementant i dignificant la feina que fan. Aquest model, basat en les entitats permet a més a més, tenir una Festa Major singular, diferenciada, única, que pugui ser un atractiu d’oci per la resta de poblacions de l’entorn i permeti dinamitzar l’economia local durant aquests dies. Tornem a denunciar ,com ja vam fer l’any passat, l’increment d’activitats no programades i sense permís als punts de més concentració de gent de la Festa Major, com les tardes i vespres a la Rambla, on hi ha hagut una presència molt elevada de grups de Hip-Hop, estàtues humanes, espectacles de màgia, maquilladors infantils i venedors ambulants i d’articles falsificats. Per últim volem agrair als sabadellencs i sabadellenques, la seva participació massiva en els actes de Festa Major.

Llegeix
ERC Demana a l'Ajuntament de Sabadell que s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència

Des d'ERC Sabadell volem felicitar als milers de sabadellencs i sabadellenques que han fet història durant la Diada Nacional d'enguany. Els encoratgem a seguir treballant, després d'haver fet història perquè, tot i que som més a prop de l'objectiu final d'esdevenir un estat català dins la Unió Europea, ens queda camí per recórrer i caldrà que tots i totes donem el millor de nosaltres mateixos. El president d'Esquerra Republicana a Sabadell, Juli Fernandez, ha assegurat que 'volem que la màxima institució de la ciutat escolti la gent que ahir va sortir al carrer per reclamar la independència'. És per això que instem a la ciutadania a participar activament en la recollida de signatures que esta duent a terme Sabadell per la Independència per tal que l'ajuntament s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència. "També el Govern del País ha de donar una resposta" i en aquest sentit, ha afegit que 'la millor manera de donar-los veu és convocar un referèndum d'autodeterminació, i en el cas que no es vegin amb cor reclamem que es convoquin eleccions anticipades que tindrien un caràcter plebiscitari". Volem agrair la feina que fa mesos estan duent a terme els membres de l’ANC a Sabadell a través del seu nucli local, Sabadell per la independència, i també destaquem la presència de molts Sabadellencs a l’organització de la manifestació com són la seva presidenta Carme Forcadell o el membre del secretariat nacional i secretari de l’ANC Jordi Martinez. ERC Sabadell ens comprometem a estar a l'alçada del que se'ns reclama i ens posem al servei de tots els i les sabadellenques perquè estem convençuts que les nostres propostes són la millor recepta per treure el país de la crisi, parlar d'independència no fa cap por, al contrari, com es va poder veure dimarts, provoca una forta esperança i il•lusió col•lectiva. El nostre compromís és fer el possible per donar la veu als ciutadans de Catalunya en un referèndum d'autodeterminació.

Llegeix