Salou

Totes les notícies

PREC QUE REALITZA EL GRUP MUNICIPAL D’ERC SALOU PER PRORROGAR LES ACTUALS CONCESSIONS DE GUINGUETES DE PLATJA

El Grup Municipal de ERC Salou ha manifestat en reiterades ocasions al equip de Govern, la seva preocupació sobre la situació de les concessions de platges i del sector dels “Guinguetaires”, greument afectat pels efectes de la pandèmia que encara estem vivint, i que l’esperança de recuperació un cop assolida la normalitat sanitària, es torna a veure amenaçada per les greus inestabilitats geopolítiques que afecten de manera directa a l’economía de la nostra industria turística. Els períodes establerts per les concessions actuals, varen vèncer durant la pandèmia i des de l’inici vàrem considerar que era necessària una reducció de la càrrega fiscal i una pròrroga de la concessió, no només tenint en compte les temporades afectades durant l’estat d’alarma, sinó que també tingués en compte l’impacte real i el procés de recuperació posterior del nostre sector turístic, del qual depenen moltes famílies, que no només han contribuït com engranatges de la nostra industria turística, sinó que formen part de la història i cultura del nostre municipi, i ara veuen el seu futur amb una desesperant preocupació. La darrera comissió vàrem ser informats, que l’Ajuntament disposa de un esborrany d’un nou plec de condicions per realitzar un nou concurs i que aquest es vol realitzar durant els propers mesos d’estiu. Nou concurs que atorgarà noves concessions durant un període de 4 anys, mantenint el actual model implantat i actualitzat al nou pla d’usos de platges, amb afectacions degudes als efectes del canvi climàtic i que, d’entrar en vigor, tindrà una duració de 5 anys. El Grup Municipal de ERC Salou, considerem que aquest plantejament dista molt de la situació real a en la que estem immersos, com son la crisis econòmica, mediambiental, energètica, sanitària i social que estem vivint. Considerem que realitzar un nou concurs aquest estiu, tenint en compte la greu situació econòmica que estem patint, generarà una gran desigualtat cap al petits empresaris i autònoms del nostre municipi, que han vist esgotada la seva liquiditat i capacitat d’inversió, i que la concessió és l’única font d’ingressos.

L’Ajuntament de Salou, i tota la seva ciutadania, prop d’una involució democràtica.

  A petició de Sumem per Salou, PSC, C’s i PP, es proposa una modificació al ROM de Salou, de la qual ERC Salou, no compartim.   L’actual ROM diu al seu article 13.5 “Mocions d’Alcaldia i mocions dels grups municipals:” Son aquelles presentades per alcaldia o pels grups polítics municipals sobre qualsevol assumpte, tot i no referir-se a la temàtica municipal, abans de la convocatòria de la sessió, pel seu debat i votació.   El nou canvi que es proposa de l’actual ROM (Reglament Orgànic Municipal), ens deixa en mans de l’Alcalde Sr. Pere Granados, privant a qualsevol ciutadà de la llibertat d'expressió i un atac al dret a decidir, ja que una vegada aprovat, no es podrà  parlar de qualsevol tema, inclòs del procés i d’independència.   El grup municipal d’ERC hem presentat una esmena per que la redacció de l’article 13.5 es mantingui com està, ja que si aquest article es modifica, com hem dit amb anterioritat, a l’Ajuntament de Salou, els grups municipals, i per tant tota la ciutadania de Salou, patirem aviat un retrocés democràtic.   Ja que la nova proposta per part de la resta de grups diu: “Tant sols podran presentar-se mocions el contingut de les quals es refereixin a competències municipals, interessos municipals en el marc de les dites competències, i les relacions del municipi amb altres administracions publiques.”   És per aquest motiu que infomem a la població reivindiquem el dret a la llibertat d’expressió, i que el nostre Grup Municipal, o qualsevol ciutadà pugui seguir treballant amb llibertat, sobre els projectes i els   que defensem.  

Sebastià Domínguez és escollit candidat republicà per Salou al 2023.

Sebastià Domínguez és escollit candidat republicà per Salou al 2023. Ha rebut un suport unànime i per primera vegada encapçalarà la llista republicana a la capital de la Costa Daurada   Sebastià “Sebas” Domínguez Saéz ha estat escollit candidat a l’alcaldia a les eleccions municipals de 2023 en l’assemblea de la Secció Local d’ERC Salou. Sebastià Domínguez és regidor des de 2019 juntament amb les  companyes Miriam Martínez, Sandra Zamora i Marçal Curto. Tots  realitzen una tasca ingent de control del govern municipal. En el seu discurs,  l’alcaldable dels republicans ha declarat que “falta un any per les eleccions locals i seguirem aprofundint la fiscalització de l’acció d’un govern municipal que notem esgotat i, massa cops, el veiem amb el pas canviat respecte la realitat del país”. “Treballem des de l’oposició, sí, però tenim una clara vocació de govern. Per això confeccionarem una llista transversal i amb persones capacitades per governar Salou amb els valors republicans”, ha afirmat. Sebastià Domínguez creu que “Salou té molts elements per lluir més del que la fan lluir”. M’agradaria enfortir l’esperit de pertanença a la ciutat per part dels que l’habitem i necessitem més espais que impulsin la col•laboració, participació i relació entre els ciutadans. Salou necessita una candidatura transversal i municipalista per assolir una república dels pobles i pels pobles. Treballar amb la gent i per la gent. Estic convençut que el que necessitem a Salou és la via àmplia. L’assemblea d’ERC Salou  era oberta a les persones amigues i simpatitzants, moltes d’elles més implicades en el partit arran de la gestió municipal i de qüestions nacionals dels últims temps. La militància a la Secció Local s’ha incrementat des de l’1 d’octubre i en les darreres eleccions celebrades, les del Parlament del 21 de desembre de 2017, ERC va obtenir el seu rècord absolut de vots a Salou (1.623 vots).

PREC QUE REALITZA EL GRUP MUNICIPAL ERC SALOU, RESPECTE A LA MATERIALITZACIÓ D'ACTUACIÓ EN L'HABITATGE I LLOGUER SOCIAL, A LA POBLACIÓ DE SALOU PER PART DE L'EQUIP DE GOVERN.

Ara fa un any, concretament el 20 de Gener del 2021, el nostre grup ja els va demanar formalment, l'implementació de l' Oficina Municipal d'Habitatge i fons d'Habitatge Social. Aleshores, esdevingut pels desnonaments que s'estaven duent a terme al municipi en plena crisi de la Covid-19. Aquesta, però no va ser l'única vegada que els hi hem demanat actuació vers aquesta problemàtica, ja que al llarg dels anys, i no només en aquesta legislatura, el nostre GM ja els ha transmès la necessitat substancial d'actuació sobre aquesta greu situació. Avui, un any i escatx després, els emplacem de nou per la greu situació que s'està produint a la Zona d'Emprius Sud, on es situen 80 pisos emmarcats en el programa d'Habitatge Assequible de l'Obra Social "la Caixa. Va ser el mateix alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb directius executius de "la Caixa" a Catalunya, els que van presidir l'acte d'entrega de les claus dels pisos en règim de lloguer assequible per a persones joves i majors de 65 anys, totes elles havent-hi de complir una sèrie de requisits per poder accedir. I és per això, que per ser-hi en aquell moment, i trobar-s'hi a dia d'avui, els demanem que per poder aplicar l'adopció del codi ètic i de conducta als que es va sotmetre el passat plenari aquest Ajuntament, es posi en valor la gestió dels recursos i béns públics prenent partit a la situació que s'està produint amb aquestes 80 famílies una dècada desprès d'aquesta "bona noticia", i no abandonin a aquestes persones, i a moltes altres que a dia d'avui per desgràcia es troben en emergència habitacional a la nostra població. Per tots aquest motius el Grup Municipal d'ERC Salou, demana: A les Regidories pertinents de l'Ajuntament de Salou de què prenguin accions immediates i materialitzin la seva actuació, tal i com han fet públic després de la reunió del dia d'ahir amb representants dels veïns afectats. Així mateix, demanem una reunió urgent amb les àrees per poder debatre i compartir possibles solucions i donar sortida d'una vegada per totes i minimitzar en mesura del possible aquesta problemàtica d'aquestes famílies i totes les que es trobin en aquesta situació.

Granados i el seu equip de govern posen en risc la obtenció dels fons Next Generation per Salou

Els Grups Municipals a l’oposició denuncien la sistemàtica i greu manca d’ètica, integritat i bon govern de Granados, posant en risc l’obtenció del finançament europeu al municipi. La greu manca d’ètica, integritat i bon govern de Granados i l’equip de govern format per JuntsxCat-Sumem per Salou i el PSC, posen en perill l’obtenció del finançament europeu anunciats agosaradament per l’alcalde, al no complir encara els mínims requisits de la lluita contra el frau, pla d’integritat i codi ètic que exigeix la Unió Europea a les administracions que obtinguin fons europeus. En aquest sentit, hem de destacar l’ús partidista que es fa des de l’alcaldia de la informació pública de l’ajuntament com ha estat denunciat en diferents ocasions per l’oposició, sent exemple l’anunci fet en la nota de premsa del ple del passat dia 23 de desembre i 14 de gener, pel que la UE atorgava 6.000.000 € al municipi, obviant que es va procedir a una distribució territorial dels fons subjectes al compliment de diferents fites i requisits, entre elles, l’aplicació d’un codi ètic. En igual sentit la falta de transparència habitual en l’equip de govern així com la determinació de partides genèriques als pressupostos fan que la forma de governar Salou de Granados i l’equip de govern siguin contraris als criteris d’ètica que exigeix la UE posant en perill l’arribada d’aquests fons. El proper ple que se celebrarà el dia 26 de gener inclou una declaració institucional de lluita contra el frau que no comptarà amb el suport de l’oposició fins que l’equip de govern modifiqui els seus criteris de gestió, especialment l’aplicació ètica en l’ús dels mitjans municipals i l’aplicació de criteris de transparència i bon govern en la gestió de l’equip de govern. Tota l’oposició està compromesa en la lluita contra el frau i la gestió ètica dels recursos municipals i mostrem la nostra satisfacció per la distribució dels 6.

El Grup Municipal d’ERC Salou denuncia la deixadesa de funcions de l’equip de govern per la reducció del personal de l’àrea de Serveis Socials

ERC Salou lamenta que desaparegui el reforç al Servei de Primera Acollida de l’àrea de Serveis Socials del consistori, desbordat per la dura situació social i econòmica que està patint el municipi. Passa de 4 persones a 1, tot i l’acord marc amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat per consolidar les places i enfortir els serveis socials. El Grup Municipal d’ERC Salou lamenta la deixadesa de funcions de l’equip de govern i, concretament de la regidora de Serveis Socials i el regidor de Recursos Humans, per la desaparició del reforç al Servei de Primera Acollida de l’àrea de Serveis Socials del municipi. Avui fa 11 dies que el servei que fins ara s’oferia a través de 4 persones -i ja estava desbordat- ha passat a ser atès per 1 sola persona. Actualment, les cites prèvies per la primera acollida ja es donen a dos mesos vista, en una situació que es veurà agreujada per aquesta retallada. Arrel de l’augment de la càrrega de feina amb la pandèmia i les conseqüències socioeconòmiques que ha suposat per al municipi de Salou, es van contractar 3 treballadores socials de reforç, addicionals a l’existent, pel Servei de Primera Acollida. Els contractes s’han estat prorrogant de 6 en 6 mesos i han finalitzat sobtosament el 31 de desembre. ERC Salou mostra la seva sorpresa per aquests fets, ja que, just el passat desembre, el Departament de Drets Socials i entitats municipalistes van subscriure un acord marc en matèria de serveis socials i altres programes de protecció social per destinar a través d’un contracte programa un total de 1.408 milions d’euros pel període de 2022-2025, amb un increment de 76,2 milions per al 2022 fins a arribar als 320 milions. Aquest acord pretén millorar l’atenció social, consolidant més de 400 treballadors i treballadores socials que van incorporar-se durant el 2021 arran de la COVID-19. A preguntes del Grup Municipal d’ERC Salou, des de l’àrea de Recursos Humans la resposta és que es deu al «caràcter normatiu dels contractes».

PREC PER REBRE ALS REPRESENTANTS DELS TREBALLADORS/RES DE CORREUS DE SALOU.

En un context com l'actual, el servei postal prestat per Correos té un indubtable paper per contribuir a la cohesió social, territorial i econòmica de país, tant a nivell estatal, com autonòmic i especialment en l'àmbit municipal, recorrent i atenent diàriament totes les localitats i municipis de l'Estat, garantint la prestació d'un servei públic a la ciutadania, empreses i administracions en la totalitat dels nuclis de població, al marge de la seva rendibilitat econòmica.   Els serveis postals, declarats durant l'estat d'alarma com a serveis essencials i reconeguts com un element de vertebració i cohesió territorial, són un valor arrelat en la vida social dels municipis des de la prestació d'un servei públic, contribuint a el desenvolupament econòmic dels mateixos , facilitant i donant accessibilitat a el dret de ciutadans/es, comerços, empreses i administracions a disposar d'un servei postal a preu assequible i de qualitat.  Però amb les actuals polítiques estratègiques i de gestió de la Direcció de Correos aquest dret s'està limitat. Concretament a la localitat de SALOU, l'empresa SAE Correos y Telégrafos S.A., S.M.E.ha desmantellat les seccions de repartiment (secció = un carter/a) i reduït els espais de treball amb la intenció a mig termini de suprimir diversos llocs de treball. Així mateix, hem tingut coneixement que l'empresa pública està duent a terme una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l'ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol tipus d'absència dels treballadors i treballadores. A conseqüència d'aquesta decisió, amb tota seguretat, els serveis de distribució postal prestats fins ara en aquestes unitats de repartiment baixaran la seva qualitat dràsticament, amb el consegüent perjudici per als ciutadans/es i empresaris/es de SALOU.  Igualment manifestem que aquesta decisió s'adopta sense que, prèviament, s'hagi consultat o informat per via alguna a l'Administració Local d'aquest municipi, de manera que desconeixem els motius pels quals s'adopta, i a més no se li ha donat ocasió de poder ser escoltada tot i afectar directament els interessos dels ciutadans/es als que legítimament representem.

PREC PER REBRE ALS REPRESENTANTS DELS TREBALLADORS/RES DE CORREUS DE SALOU.

En un context com l'actual, el servei postal prestat per Correos té un indubtable paper per contribuir a la cohesió social, territorial i econòmica de país, tant a nivell estatal, com autonòmic i especialment en l'àmbit municipal, recorrent i atenent diàriament totes les localitats i municipis de l'Estat, garantint la prestació d'un servei públic a la ciutadania, empreses i administracions en la totalitat dels nuclis de població, al marge de la seva rendibilitat econòmica.   Els serveis postals, declarats durant l'estat d'alarma com a serveis essencials i reconeguts com un element de vertebració i cohesió territorial, són un valor arrelat en la vida social dels municipis des de la prestació d'un servei públic, contribuint a el desenvolupament econòmic dels mateixos , facilitant i donant accessibilitat a el dret de ciutadans/es, comerços, empreses i administracions a disposar d'un servei postal a preu assequible i de qualitat.  Però amb les actuals polítiques estratègiques i de gestió de la Direcció de Correos aquest dret s'està limitat. Concretament a la localitat de SALOU, l'empresa SAE Correos y Telégrafos S.A., S.M.E.ha desmantellat les seccions de repartiment (secció = un carter/a) i reduït els espais de treball amb la intenció a mig termini de suprimir diversos llocs de treball. Així mateix, hem tingut coneixement que l'empresa pública està duent a terme una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l'ocupació estructural, així com els permisos i qualsevol tipus d'absència dels treballadors i treballadores. A conseqüència d'aquesta decisió, amb tota seguretat, els serveis de distribució postal prestats fins ara en aquestes unitats de repartiment baixaran la seva qualitat dràsticament, amb el consegüent perjudici per als ciutadans/es i empresaris/es de SALOU.  Igualment manifestem que aquesta decisió s'adopta sense que, prèviament, s'hagi consultat o informat per via alguna a l'Administració Local d'aquest municipi, de manera que desconeixem els motius pels quals s'adopta, i a més no se li ha donat ocasió de poder ser escoltada tot i afectar directament els interessos dels ciutadans/es als que legítimament representem.

PREC QUE REALITZA ERC SALOU, SOL·LICITANT UN CANVI D’UBICACIÓ DE L’ESTACIÓ DE BOMBAMENT E.B. COL·LECTOR DE CAMÍ DEL RACÓ PER A QUE NO TINGUI UNA AFECTACIÓ NEGATIVA PELS VEÏNS I VEÏNES DE SALOU .

Tal i com vam compartir al juny d’aquest 2021, ERC Salou ens vam assabentar que l’ACA adjudicava a l’empresa INCLAM la redacció del projecte "Constructiu del Sanejament dels nuclis de Pinos Mar, Cala Crancs i vessant llevant de Cap de Salou", el 2019,  aturat per la pandèmia, amb l'objectiu d'eliminar els abocaments que encara es produeixen amb aquesta zona i millorar la gestió de les aigües residuals del municipi.   Fins ara, les aigües residuals dels nuclis de Cala Crancs i Mar i Pins, situats a la zona del Cap de Salou, no reben cap tractament, produint abocaments directes a la mar a Cala Crancs i Cala Reguerot, a través de dos emissaris submarins de 1.300 i 1.100 m de longitud respectivament. Aleshores vam celebrar la notícia a causa del greu impacte que provoca aquesta contaminació i  donada la importància turística i mediambiental de la zona, que porta anys perjudicant el nostre entorn. Estem totalment a favor de la realització d’aquest projecte però no causant molèsties als veïns i veïnes de la zona, en aquest cas, a la comunitat de propietaris del Residencial Golden Pineda, que com hem pogut conèixer en les darreres setmanes, i dins del marc d’aquest projecte, se’ls construirà una estació de bombament d’aigües residuals (EBAR), a escassos metres de la façana d’aquest edifici d’habitatges, afectant greument el benestar de mes de 120 famílies del municipi. Després de diverses reunions amb la  comunitat de propietaris, tècnics municipals, regidoria de Territori, delegat a TGN de la ACA i membres de la Diputació de TGN en matèria Mediambiental, el Grup Municipal d’ERC Salou considera que la ubicació de la EBAR i alternatives previstes al projecte, s’han plantejat erròniament des de un inici i no tenen en compte la realitat urbanística actual de Salou, i que és totalment necessari i possible plantejar un canvi d’ubicació de la mateixa, que encaixi amb el projecte i el benestar dels nostres veïns i veïnes.