Salou

Notícia

El Parlament insta al Govern que l'ACA aturi les obres de l'EBAR mentre no es resolgui el contenciós

Esquerra Republicana Salou fa mesos que treballa municipalment per aconseguir un canvi d’ubicació de l’estació de bombament de Cap Salou, i finalment el Parlament acorda instar al Govern per tal que s’aturin les obres mentre no es resolgui el procediment judicial obert.

El grup municipal d’Esquerra al municipi de Salou, fa mesos que es mobilitza davant la situació que viu el veïnat després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), hagués escollit construir l’estació de bombament d'aigua residual (EBAR) a menys de 10 metres de distància de diversos dels habitatges de més de 120 famílies.

ERC Salou defensa que les aigües residuals siguin tractades i no abocades directament al mar o a rieres, és una necessitat i obligació. Per aquest mateix motiu, la construcció de l’EBAR és necessària, però amb un canvi d’ubicació. El regidor republicà Sebastià Domínguez Sàez afirma que “no podem permetre que s'inverteix en la construcció de l’estació de bombament que no té una ubicació correcta, i que presenta visibles errors en la redacció del projecte. Hem de tenir en compte que hi ha veïns i veïnes que viuen al costat del terreny erròniament escollit per edificar-la, i que es mereixen una solució per part de l’Administració. Fa temps que treballem municipalment per evitar la seva construcció ”.

Així doncs, fa mesos que Esquerra actua en clau municipal per buscar una solució a la problemàtica, tot i que, C’s va decidir portar una proposta de resolució al Parlament, per mirar de parar les obres. Per aquest motiu,  la diputada republicana Anna Torrentà Costa va puntualitzar, a la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament del passat dimecres, que “creiem que aquest tema és de competència municipal i de l’ACA, i s’havia d’haver resolt d’altres maneres i des d’altres estaments, sense la necessitat de ser utilitzat amb oportunisme polític, sense treball al darrere i aprofitant la feina feta per grups municipals de Salou”. 

Tot i la visió que s’ha tingut des d’Esquerra per buscar una solució en l’àmbit municipal des d’un inici, després de diverses reunions amb la gent de Salou, ACA, Govern i Grup Parlamentari, els republicans ha decidit donar suport a la proposta de resolució al Parlament, perquè ser útils és buscar consensos, i Esquerra Republicana ha fet molta feina des del primer moment, treballant per la gent i seu benestar al municipi.