Sant Martí

Notícia

Resum del Plenari de març: El Pla de Regeneració Urbana arribarà a La Pau!

El dijous 3 de març va ser dia de Plenari al Districte de Sant Martí, com a cada plenari, des d’ERC i per boca dels seus representants es van presentar i defensar diverses propostes, preguntes, precs i seguiments per a millorar els nostres barris i la vida dels seus veïns. De nou, el plenari va ser virtual degut a la COVID-19.

El plenari va iniciar-se amb informe del regidor del Districte on aquest ja va desgranar i resoldre la majoria del que es parlaria al plenari, anunciant per exemple la inclusió del barri de La Pau al Pla de Regeneració Urbana, que era la proposta principal d’ERC per al Plenari, un fet que valida la nostra tasca d’oposició.

Iniciada la part de propositiva, en aquesta ocasió des d’ERC es va presentar, com hem comentat al paràgraf anterior, una proposició per incloure el barri de La Pau al Pla de Regeneració Urbana, i també fet la diagnosi estructural dels edificis del barri o que facilitar el seu accés a fons europeus de rehabilitació energètica, una proposta treballada amb l’AVV La Pau. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat dels partits del Plenari.

També vam presentar un prec i una pregunta, i vam fer el seguiment d’una proposició de l’any passat. Una pregunta era orientada a saber què ha passat amb els elements d’art públic sostrets el 2018 a Vila Olímpica i que encara no s’han reposat. On la resposta del govern va ser que encara s’estava treballant en la qüestió, que aparentment platejava dificultats (no resoltes des de 2018), es va obrir també la possibilitat de reformar la Plaça dels Campions, tal i com incorpora ERC al seu programa electoral de 2019. 

Respecte el prec presentat per Esquerra Republicana sobre la necessitat de convocar de nou la Taula de Convivència del Parc i Llacuna, amb l’objectiu d’abordar la coexistència de veïnat i oci nocturn, la resposta del govern municipal va ser que es convocaria properament, acceptant el prec. Finalment, sobre el seguiment del prec per la reurbanització del carrer Binèfar, es va respondre amb nova informació, destacant que ja s’estan fent els projectes i licitacions i que les obres s’iniciarien properament. 

Podeu trobar el text íntegre de les propostes d'ERC a: Plenari març 2022 
 
Podeu trobar altres detalls del Plenari a l’enllaç de Youtube:  Plenari març 2022 youtube
 
Aprofitem per recordar-vos que l’assistència al plenari (per ara de forma virtual via Youtube sols) és oberta per tothom que hi vulgui assistir i, que qualsevol proposta, dubte o suggeriment que tingueu ens ho podeu fer arribar als consellers i conselleres d’ERC per correu electrònic [email protected]